Ups! Begår du også denne fejl i din hudpleje?

Huden i dit ansigt forandrer sig hele tiden, derfor skal du selvfølgelig ikke altid bruge de samme produkter de samme steder. Hop med på den hotte trend om skræddersyet skønhedspleje, der helt sikkert er kommet for at blive!

27. marts 2017 af kommerciel redaktion for L'Oréal

Din hud er – ligesom dig selv – under konstant forandring, og derfor bør du kende denne skønhedsmanøvre, som professionelle hudplejeeksperter har benyttet sig af i årevis: multimasking

Multimasking går ud på ud på at kombinere flere forskellige slags skønhedsmasker på én gang, så du giver hvert område af ansigtet lige præcis det, der er brug for. 

Tænker du, at det lyder som et salgstrick fra skønhedsbranchen, der bare handler om at få dig til at købe mere end én maske? Så læs videre her, hvor vi guider dig til en budgetvenlig helgardering bestående af tre lækre masker (og hvordan du får det bedste ud af trenden).

Derfor bør du multimaske

Der er nogle ting, din daglige hudpleje ikke kan, og derfor er skønhedsmasker et vigtigt supplement – uanset din alder. Det vigtigste er at tage udgangspunkt i din huds behov her og nu. Mørke rande under øjnene efter for lidt søvn? Uren hud op til din menstruation? Tørre pletter eller rødmen? Med mere end én maske, kan du skræddersy din skønhedspleje, for huden opfører sig sjældent ens overalt. 

Sådan multimasker du

Som et udgangspunkt kan du helgardere dig med tre forskellige masker. I 20'erne og 30'erne vil du nemlig typisk opleve områder, hvor din hud har en tendens til at være fedtet, normal eller irriteret. Gå efter lermasker, som effektivt absorberer fedt, men samtidig indeholder passende mineraler, der booster huden. Du kan kombinere dem op til tre gange ugentligt ved at:

  • Fordele dem i et tyndt lag i ansigtet med fingrene eller en pensel (undgå øjenpartiet og læberne).
  • Lade dem virke i 5-10 minutter.
  • Skylle af med lunkent vand (gerne umiddelbart inden, at lermaskerne bliver knastørre).

Maske #1 Normal hud

Selv der, hvor din hud er normal, skal den vedligeholdes. Prøv Pure Clay Glow Mask, L'Oréal, 90 kr. En maske baseret på tre forskellige slags ler, der først og fremmest suger snavs og urenheder til sig. Lerets mineraler er med til at sikre en ensartet og glat hud. Den indeholder også et rødt algeekstrakt, som bl.a. giver smuk glød. 

For mange cheeseburgere, natteroderi eller menstruation. Der er sååå mange ting, der er med til at påvirke din hud på én gang. Løsningen hedder multimasking! Målrettet hudpleje med flere forskellige masker til forskellige områder (behov) i dit ansigt.

Maske #2 Fedtet hud

Fedtet hud kan ofte optræde i T-Zonen og på hagen. Det kan være starten på uren hud, så derfor er det vigtigt at bruge en matterende maske dér, hvor din hud skinner. Prøv Pure Clay Purify Mask, L'Oréal, 80 kr. Den består af tre forskellige slags ler, der fjerner fedt og snavs. Samtidig indeholder den et eukalyptusekstrakt, der modvirker dannelsen af bakterier.  

Maske #3 Problemhud

Din hud kan blive irriteret på grund af mange ydre og indre faktorer, men heldigvis kan du hjælpe med en detox-maske, hvis den renser i dybden af dine porer uden at udtørre. Pure Clay Exfo Mask, L'Oréal, 119 kr. er en cremet maske med tre lækre typer af ler, der gør arbejdet. Desuden den tilsat kul, der virker som en magnet på urenheder. 

Det siges, at ingen i virkeligheden kan multitaske (heller ikke engang kvinder). Men er der noget vi kan – i hvert fald ifølge hashtagget #multimasking på instagram – så er det at multitaske! Men hey, du skal selvfølgelig ikke KUN multimaske for at dele et sødt foto med verden, men fordi du vil passe ekstra godt på din hud.