Er det her mon virkelig en god idé???
Er det her mon virkelig en god idé???© Getty

Ville du se godt ud med kort hår?

Find ud af, om kort hår vil klæde dig - før du klipper de lange lokker af

21. september 2009 af Rikke Hovn Poulsen

Skal jeg klippe mit hår kort?

Det spørgsmål overvejer du sikkert mindst en gang om året. Men måske tør du ikke, fordi du er bange for at komme til at ligne en mellemting mellem din permanent-krøllede farmor og en 10-årig dreng. Og nej - det er desværre ikke alle, der kan bære en korthåret frisure. Men hvis du følger disse seks enkle råd, kan du hurtigt finde ud af, om du vil se godt ud med kort hår.

 Tip #1: TÆNK OVER DIN ANSIGTSFORM. Kort hår kan se godt ud på de fleste ansigter - undtagen de runde: Hvis du er så heldig at være født med sådan en ansigtsform, vil du sikkert se bedre ud med hår, der går ned til lidt under hagen - det får dit ansigt til at se lidt længere hud. Pagehår kan også let komme til at ligne en hjelm omkring et rundt ansigt.

Tip #2: HAR DU PÆNE SKULDRE, NAKKE OG HAGE? Kort hår tiltrækker opmærksomhed til disse områder af din krop. Så hvis du har en kort nakke, brede skuldre eller dobbelthage, skal du nok lade håret gå ned til kravebenet.

Tip #3: STØRRELSEN BETYDER NOGET! Super høje kvinder kan let komme til at se maskuline ud med kort hår. Så hvis du er over 1.75 m, skal du overveje det grundigt, inden du klipper det kortere end til kæbe-linjen. Små kvinder ser ofte rigtig chikke ud med helt kort hår - men hvis du samtidig er super tynd og uden former, risikerer du at komme til at ligne den famøse 10-årige dreng.

TIP #4: HAR DU KRØLLER? Det korte hår kan være en ren katastrofe, hvis dit hår er krøllet. Det kommer let til at se pjusket ud - og i værste fald risikerer du at ende med noget i retning af mikrofonhår. I enkelte tilfælde kan korte krøller dog godt være et hit - hemmeligheden er etager, etager, etager. Hvis du vælger at forsøge, skal du sørge for at vælge din frisør med omhu; spørg på forhånd, om hun har erfaring med at klippe i krøllet hår.

TIP #5: KORT ER GODT TIL FINT HÅR. Fint hår kommer let til at se fladt ud, når det bliver langt. Kort hår giver derimod ekstra volumen - bare pas på med ikke at lave for mange lag og etager, for så mister du fyldigheden igen.

TIP #6: SE DET FØRST. Tag et billede af dig selv op mod en sort baggrund. Print det ud. Tag en sprittusch og gå i gang med at ’viske’ håret væk på billedet - så kan du faktisk få et ganske godt indtryk af, hvordan du ville se ud med kort hår. Alternativt findes der forskellige sider på nettet, hvor du kan uploade et billede af dig selv og se, hvordan du ville se ud med forskellige frisurer - prøv for eksempel her.