10 tal, du bestemt ikke skal lade dig definere af
Det er bestemt ikke alle tal, der er vigtige. © Getty Images

10 tal, du bestemt ikke skal lade dig definere af

Nogle tal er mindre vigtige, end du tror

7. januar 2020 af Redaktionen

I skolen lærte du, at tal er vigtige – og nu lærer vi dig lige, at nogle tal er mindre vigtige, end du tror. De definerer nemlig ikke, hvem du er!

1. Din tøjstørrelse

Vi har sikkert alle prøvet at klemme os i en kjole med tallet 38 i nakken, selvom vi godt vidste, at den med tallet 40 ville passe os bedre. Og hvorfor? Ja, lige nu har vi faktisk ikke et godt svar på det, for det kan da være komplet ligegyldigt, hvad størrelsen siger – så længe kjolen sidder godt. Desuden svinger tøjstørrelser mere end et par bryster på en løbetur uden sportsbh, så i ét mærke er du måske en størrelse 40, mens du i et andet er størrelse 36. Og begge dele er helt okay – og totalt underordnet. Du ser garanteret godt ud i begge! 

2. Prisen på dit tøj

“Tak, den er BARE fra H&M.” Lad 2023 blive året, hvor vi stopper med at svare sådan, når nogle giver os en kompliment for vores tøj. For en flot top bliver ikke mindre flot, bare fordi den ikke kostede en milliard. Tværtimod er det en større anerkendelse af dine vilde shopping-skills, når du får ros for et outfit, du har sat sammen på SU-budget. En stor garderobe kan købes for penge – men det kan god stil altså ikke. 

3. Din alder

Når du er 17 år, kan tiden ikke gå hurtigt nok – og ti år senere synes du højst sandsynligt, at den går alt for hurtigt. Og hvorfor? Fordi vi har nogle forestillinger om, hvad vi gerne vil have nået på bestemte tidspunkter i vores liv, og at nogle aldre er mere egnede til en bestemt slags opførsel end andre. Men nogle af os har altså for travlt med at være teenage-fulde til at få børn som 32-årige – mens andre har for travlt med at være mødre til at være teenagefulde som 22-årige. Stereotyperne for, hvad vi skal hvornår, findes ikke mere – og det bør de heller ikke gøre i dit hoved. 

4. Antallet af børn, du gerne vil have

Vi er blevet så vant til de klassiske to børn, at vi sjældent hører kvinder svare fem – eller nul – når de bliver spurgt, hvor mange børn de gerne vil have. Men hvis det er det, du har lyst til, og du kan finde en, der er med på det, så lad ikke den mere traditionelle familieform diktere, hvordan din skal se ud. Storfamilie eller børnefri tilværelse? Så længe du er lykkelig, er det ligegyldigt, hvad du vælger. 

5. Din vægt

Hvor tit vejer du dig? Hver dag? Flere gange om ugen? Hvis ja, så kan du godt betragte det her som en intervention! Det er nemlig på tide, at du holder op med minutiøst at følge din krops udsving ned til mindste gram. Fokusér i stedet på alle de andre ting, der siger noget om, hvordan din krop har det. Er du frisk, rask og fuld af energi? Kan den bære dig igennem de strabadser, livet byder dig? Arbejd hen imod at kunne svare ja til det i stedet – det siger nemlig meget mere om din sundhed og vil gøre dig gladere end tallet på badevægten. 

6. Beløbet på din lønseddel

Er det nullerne på din lønseddel, der definerer, om du er god til dit job? Nix! Og derfor kan det godt være lidt hårdt at lytte til din veninde, der skovler penge ind, mens du selv har svært ved at få dine håndører til at række hele månenden. Men husk, at du (forhåbentlig) ikke har valgt dit job på grund af indtjeningsmulighederne, men fordi du godt kan lide det og er dygtig til det. Det er det, der i længden afgør, om du er glad i dit job – ikke pengene. 

7. Din partners alder

Cougar eller kuvøseguf – to irriterende udtryk, som alle, der har prøvet at date en ældre eller yngre person, må være ret trætte af at få smidt i hovedet. Og det er med god grund, for alle, der har været i den slags forhold, ved, at alderen ikke siger en døjt om, hvor meget I har til fælles, og hvor godt I har det sammen. Og så længe I ved det, kan det være fuldstændig ligegyldigt, hvad alle andre siger, ikk'? 

8. Dit sextal

Nogle af os har brug for en hel notesbog for at lave vores ‘liste’, mens andre har nok i én post-it. Men i virkeligheden bør du slet ikke lave en liste over dine sexpartnere (medmindre du synes, det er sjovt, selvfølgelig), for antallet betyder intet. Nothing, nichts, nada. Det eneste, der betyder noget, er, at du gør, hvad der føles rigtigt for dig, uanset hvad (og hvor mange eller få) alle andre har gang i. 

9. Antallet af gange, du dyrker sex på en uge

Så hørte du lige din veninde fortælle (i detaljer!) om, at hun og kæresten ikke kan holde fingrene fra hinanden, og pludselig føltes din halvanden gang om ugen som meget lidt. Men det er det ikke! Så længe både du og din kæreste begge er glade og tilfredse, har I hverken for lidt – eller for meget – sex. 

10. Din eksamenskarakter 

Vi har alle prøvet at slide hårdt i det for så at score en karakter, der var lavere, end vi havde håbet (og hvis vi skal være ærlige: også forventet). Men husk, at en enkelt karakter ikke fortæller dig, om du er klog eller dum. Den fortæller dig ikke, om du er en succes eller en fiasko. Og den fortæller dig SLET ikke, om du er et godt menneske eller ej. Derfor er der grænser for, hvor meget den skal have lov til at fylde i dit liv. 

Artiklen er tidligere bragt i magasinet Woman og skrevet af Sara Møller Christensen.