Beyoncé | Interview

13 inspirerende ting, som den stærke kvinde Beyoncé har fået os til at tro på

For helt ærligt: Who run the world? Girls!

23. april 2018 af Amalie Kjær Boel

Beyoncé er lidt af en powerwoman, og for nogle af os fungerer hun som vores personlige mentor. Når vi hører hendes sange, så har vi nemlig ofte tanken: ‘Er den her sang skrevet til mig?’ – derfor har vi her samlet 12 ting, som vi har lært af hende gennem årene.  

1. Elsk dig selv – og din krop

Vi kan lige så godt starte med det vigtigste punkt. Destiny’s Child, som Beyoncé en gang var en del af, lavede tilbage i 2001 sangen Bootylicious – som er en hyldest til alle kvinder i alle størrelser. Den handler om at stå ved sig selv og elske sin krop, som den er – for hvem vil ikke gerne kunne synge sangen med en stor portion selvtillid

2. Være tro mod dig selv

Som Beyoncé ofte synger, er det vigtigt, at vi ikke lader andre bestemme over vores liv og ingen skal fortælle os, hvordan vi bør leve det! Det er derimod bedre at være tro mod sig selv og gøre det, som gør lige netop dig glad. 

3. Have en mening

I sangen Listen synger hun også om, hvor vigtigt det er at kunne kommunikere med dem, som du holder af. Derudover symboliserer sangen for os også, at du ikke skal blive ved med at gå i andres fodspor, men stoppe op og følge dine egne drømme og veje. 

4. Være en strong, independent woman

Sangen Independent Woman blev originalt lavet til filmen Charlie’s Angels, men sangen er senere blevet til et sikkert hit for singler og stærke kvinder. Beyoncé beviser det også i teksten, når hun synger: “Question, tell me how you feel about this, try to control me, boy, you get dismissed, pay my own fun, oh, and I pay my own bills” – vi kvinder kan dæleme godt klare tingene selv. 

5. Op på hesten igen

Selvom vi gerne vil tro på, at Beyoncé har det perfekte liv – er det ikke sandt. Tilbage i 2014 til et Met Gala-afterparty, var der en uheldig episode med Jay Z og Solange (Beyoncés søster) i en elevator (rygtet siger, at det var en slåskamp). Det kom på forsiden på alle sladderbladene og rygterne var endda så vilde, at flere blade skrev, at Beyoncé og Jay Z skulle skilles. Men Queen B kom op på hesten igen ved at annoncere, at hende og Jay Z ville tage på den berømte On The Run Tour – som de skal igen til sommer, hvor de også kommer til Danmark! Så hvis Beyoncé kan overleve sådan en hård omgang, så kan vi vist også godt klare os efter, at vi måske har dumpet en eksamen

6. Who run the world? Girls!

I dette Beyoncé-hit roser hun alle typer succesfulde kvinder – alt fra studerende til millionærer. Hun forsikrer kvinder om, at de er meget magtfulde trods den måde, som de bliver portrætteret i medierne. Og igen er det en vildt god sang at skråle med på i byen med alle veninderne, som står ved din side. 

7. I woke up like this... Flawless

Beyoncé synger i sangen ***Flawless, at vi alle sammen er smukke, uanset hvordan vi ser ud. Det handler ikke om, hvilken størrelse vi er, hvilken hudfarve vi har, eller hvor meget vi gør ud af os selv – for vi er alle smukke, præcis som vi er! Og hvis du ikke tror på det, så kan det være, at hun kan overbevise dig, hvis du sætter sangen på. 

8. Beløn dig selv

Eftersom du arbejder hårdt som en independent woman, mor, kæreste, veninde eller søster, så har du fortjent at belønne dig selv! Og hvis du tilfældigvis kender en anden stærk kvinde – som du jo sikkert gør – kan du snildt lige invitere hende ud på en omgang burgere, og som Queen B ville sige: “Giiirl, treat yo self.” 

9. Post flere billeder på Instagram – hver dag

Hvis du ikke allerede følger Beyoncé på Instagram, så bør du gøre det nu! For hun lægger de fedeste billeder ud – og når hun gør det, kommer der ofte to lige i hælene på det første. Nogle vil sige det er for meget, hvor vi derimod vil sige, at det er fedt, at hun poster lige det, hun vil. Og hey, hvis vi dog bare havde en personlig fotograf, der havde lige så meget tid til at tage billeder af os hele tiden. 

10. Alting har en mening

Når tingene ikke går som planlagt, kan det være virkeligt træls og surt i øjeblikket, men du indser senere, at det måske var for det bedste. Dette synger hun om i sangen Best Thing I Never Had. I sangen fortæller hun, at hun er ked af det, efter at en fyr dropper hende. Hun er ked af det et øjeblik, men så indser hun, at han ikke er det værd og er derfor glad for, at hun ikke endte med ham alligevel. Det vi har lært af Beyoncé her, er, at når en dør bliver lukket, så åbner der sig en ny – så vær tålmodig. 

11. Være selvsikker

Når alt kommer til alt, så har Beyoncé lært os at være selvsikker med stort S. Vi kommer aldrig til at være hende, men os selv, og det er helt perfekt. Og så kan vores selvtillid nu godt komme op på hendes niveau. Det handler bare om, at vi tror på det – for helt ærligt – hun er jo for sej! 

12. Tro på kærligheden 

Beyoncé og Jay Z mødte hinanden første gang helt tilbage i 1997, men de arbejdede først sammen i 2002 på sangen 03 Bonnie & Clyde. Og året efter havde de endnu et hit, Crazy in Love, som vi jo stadig synger med på under bruseren og i byen. Ikke nok med at de har datet i over to årtier, så har de været gift præcis i 10 år (siden 4. april 2008). Så selvom de som mange andre par har deres egne problemer, formår de at kæmpe sig igennem dette, hvilket får os til at tro på kærligheden endnu mere

13. Put a ring on it

Dette er selvfølgelig ikke ensbetydende med, at alle forhold behøver at lede til et ægteskab! Men som Beyoncé synger i sangen Single Ladies, så skal vi sætte pris på os selv. Og hvis manden ikke sætter nok pris på dig og viser, at han gerne vil være en del af dit liv, så er han ikke din tid værd. Det er derfor altid bedre at være single og elske det – frem for at være i et usundt forhold. Så op med hovedet og skrål med på sangen! 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.