Kvinde smiler stort
Der er mange utrolig dejlige ting ved at være i 20'erne. © Getty Images

16 ting, du skal huske på i stedet for at panikke i dine 20'ere

Føler du dig fortabt? Bare rolig, det gør alle de andre også

16. juni 2021 af Amalie Blixt

Dine 20’ere er måske højdepunkt for forelskelser, engangsknald og alt for mange tequilashots på skumle barer klokken fem om morgenen. Men 20’erne er også højdepunkt for forvirring og panik – for hvorfor har alle andre så meget mere styr på deres liv, end du har? Bare rolig, det har de ikke, selvom det ser sådan ud på Facebook og Instagram. Tænk selv over nogle af alle de ungdomsfilm, der sætter fokus på, at alle går rundt med forskellige udfordringer. (Se, hvilke ungdomsfilm, du skal se, i videoen her.)

Så ro på, frøken. Inden du går helt ud af dit gode skind, har vi samlet 16 ting, du skal huske på i stedet for at panikke i dine 20'ere. Selv tak! 

1. Tro på din mavefornemmelse. Forskellige mennesker vil sikkert forsøge at fortælle dig, at du skal gå ti forskellige veje. Lyt til dig selv – og gå dine egne veje.

2. Lad være med at vente på at blive opsøgt. Opsøg gerne alting selv – også drømmepartneren.

3. Det er aldrig et nederlag at tage imod hjælp. Eller at spørge om det for den sags skyld.

4. Stil spørgsmål. Det er den eneste måde, du bliver klogere.

5. Vær den veninde, du gerne selv vil have. God karma!

6. Lad ingen fortælle dig at dine drømme er for store. Hvis det kunne ske for dine idoler, kan det vel også ske for dig?!

7. Lad være med at bruge tid på den slags folk der dræner dig for energi. Hverken en kæreste, en veninde eller en anstrengende chef er uerstattelig.

8. Sex skal være dejligt, sjovt og spændende. Får du pludselig lyst til at afprøve en fræk sexstilling på skrivebordet? Gør det. Det er besværet, og den gode historie, værd.

9. En bikinikrop er bare en krop i bikini. Tanken om en bikini er ikke din koldsved værdig.

10. Ingen er perfekte. Alle laver fejl, og alle har deres dæmoner – Instagram er ikke lig med virkelighed.

11. Identitet er ikke noget, du kan gå ud og lede efter. Lad være med at definere dig selv ud fra hårfarve, datingstatus eller din garderobes samlede værdi – du er dig, og det behøver ikke være håndgribeligt.

12. Lad være med at skamme dig. Det er kort sagt spild af tid.

13. De andre ved heller ikke, hvad de laver. Det kan føles, som om du er den eneste, der er forvirret – men bare rolig, det er vi alle sammen.

14. Den eneste du kan sammenligne dig med, er dig selv. Spar dig selv for al den frustration og mindreværdsfølelse der følger med, når du sammenligner dig selv med andre. 

15. Du har ikke travlt. Jo flere gange du vælger forkert, jo mere lærer du om dig selv.

16. Hvis alt går galt, kan du købe en en-vejs billet og starte forfra et nyt sted... Hvor ingen kender din fortid, og hvor du selv kan bestemme din fremtid.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide