Kvinde lytter til podcast
© Getty Images

5 aktuelle podcasts om stærke kvinder, du skal lytte til

I en af disse podcasts undersøges hundredvis af kvindernes forsvinden i en af de farligste mexicanske grænsebyer i verden

8. marts 2021 af Redaktionen

Mangler du en god podcast at lytte til, når du slapper af derhjemme, er hoppet på cyklen eller går en tur i naturen? Det er næsten umuligt at vælge, hvad du næste gang skal kaste dig ud i at høre, for der findes utallige podcasts om alt fra dystre krimifortællinger i Mørkeland, underholdende samtaler i Sara & Monopolet og informerende podcasts som Østrogenial

Her i artiklen kan du finde forslag på podcasts som alle kan høres på Podimo, og som i en eller anden dur omhandler stærke kvinder.

1. Godnathistorier for rebelske piger

Hvorfor handler flere godnathistorier ikke om rebeller og stærke piger? Måske er det blevet tid til at fortælle godnathistorier om historiske kvinder, der er sejere end eventyrprinsesser.

Godnathistorier for rebelske piger introducerer bemærkelsesværdige kvinder og deres usædvanlige liv. Kvinder såsom matematikeren Ada Lovelace, maleren Frida Kahlo og spion Virginia Hall.

Bag mikrofonerne lægger kendte danske kvinder stemme til. Heriblandt Lone Frank, Johanne Smith Nielsen, Emma Holten, Lene Gammelgaard, Natascha Al-Hariri, Lina Rafn, Karen Mukupa og mange flere.

Premiere: 8. marts 2021

Godnathistorier for rebelske piger
© Godnathistorier for rebelske piger

2. Verdens værste år

2020 var et forfærdeligt år: Corona-virus. Minkskandale og fugleinfluenza. For ikke at tale om seriekrænkere, Trump-kaos og terror. 

Men hvad er egentlig de allerværste år i verdenshistorien?

Det undersøges i denne nye podcastserie, hvor værtsparret Julie & Thomas sammen med eksperter fra Nationalmuseet og andre dygtige historikere fortæller om nogle horrible og helt afgørende årstal i historien. I anledning af kvindernes internationale kampdag, har de fokus på år 1589: Året, hvor der kommer fut i de danske heksejagter – og har her de besøg af ekspert Mette Byriel.

Premiere: 1. marts 2021 (Afsnit om heksejagt i anledning af kvindernes internationale kampdag 8. marts)

Verdens værste år
© Verdens værste år

3. De Glemte Kvinder fra Juarez

I den mexicanske grænseby, Juarez – lige på den anden side af broen fra El Paso, Texas – er der fundet hundredevis af unge kvinder. Døde. Mange bliver fundet i massegrave. Nogle med underlige symboler indgraveret på deres kroppe og nogle med snørebånd strammet om deres hænder. Alle, fra ofrenes familier til FBI, har forsøgt at opklare hvem der står bag disse forbrydelser. Teorierne varierer. Er det narkokarteller? Organjægere? En seriemorder? Eller måske en satanisk kult?

Bag mikrofonen på denne krimipodcast sidder Ane Cortzen, som fortæller den sande beretning om kvinderne, som siden starten af 1990’erne er blevet bortført, voldtaget og dræbt i den mexicanske grænseby, samt om kvindehad generelt i Mexico og resten af verden.

Premiere: 8. marts 2021

De Glemte Kvinder fra Juarez
© De Glemte Kvinder fra Juarez

4. Kvindelige Spioner

Serien Kvindelige Spioner giver dig de sande – og ofte oversete – historier om usædvanlige kvindeskæbner under brandvarme verdenskrige og kolde perioder, fra russiske femme fatales til nordkoreanske snigmordere. Kvindelige spioner er serien for dig, der ved, at mod og handlekraft ikke har noget køn. 

Historierne her er baseret på en lang række historiske kilder, avisartikler og biografier.

Premiere: 11. februar 2021

Kvindelige Spioner
© Kvindelige Spioner

5. Kvinde kend din historie

Kun 0,5 procent af den samlede nedskrevne verdenshistorie handler om kvinder. I denne podcast skrives kvinderne ind i historien, når historiker Gry Jexen i selskab med en gæst stiller skarpt på betydningsfulde, men oversete, kvinder, og giver dem den plads i historien, de fortjener. Velkommen til en hjertevarm hyldest til kvinderne i vores alle sammens historie.

Premiere: 2. sæson er tilgængelig, mens 3. sæson kommer til foråret 2021

Kvinde kend din historie
© Kvinde kend din historie

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.