Natasja, Karen Mukupa og Tessa
Den nye (gamle) sang hedder Til Banken. © Universal Music Denmark

En af Natasja og Karen Mukupas uudgivne sange får nyt liv i samarbejde med Tessa

Sangen har ligget i dvale i 13 år

27. august 2020 af Rie Louise Kirkebjerg

Det er i år 30 år siden, at pigegruppen No Name Requested blev dannet, men selvom mange år er passeret, er musikken stadig relevant. Natasja og Karen Mukupas uudgivne sang Til Banken handler om seje tøser, som “rydder op i branchen” – og med sådanne tekster giver det god mening, at sangen nu gæstes af nutidens kendte danske rapper: Tessa. Sangen udkommer 28. august.

Sangen har ligget i dvale i 13 år

Karen Mukupa, som var en af Natasjas tætte veninder, og som var med til at skrive Til Banken i sin tid fortæller:

Til Banken har ligget i dvale i 13 år, og blev oprindeligt skrevet sammen med DJ Kcl og Angie. Sangen skulle have været med på albummet I Danmark er jeg født, men kom ikke med, da man på daværende tidspunkt mente, at sangen faldt ud, i forhold til hvad der ellers rørte sig på albummet. En af argumenterne var, at teksten var for hård – måske ligefrem for bitchy? I dag kan man ironisk nok ikke få det hårdt nok,” siger Karen.

“Natasja var ikke bange for at være hård i spyttet, og derfor var det også oplagt, at Tessa skulle med i dag. Der er masser af seje kvindelige rappere, som jeg gerne ville have haft med på tracket, men Tessa er en af dem, som virkelig har faklen lige nu. Natasja var altid draget af dét, som var på kanten, og jeg vil vædde min gamle cap på, at Natasja med garanti ville have rakt ud til Tessa for at være med på dette track.”

Tessa er selv fan af Natasja

Tessa selv er ovenud beæret over, at få lov til at gæste tracket. Hun kender Karen Mukupa gennem projektet Urban Grrls (et initiativ for unge piger som vil rappe og producere), hvor Karen i sin tid var mentor for Tessa

“Karen ved at jeg er fan af hende, og at Natasja altid har betydet meget for mig, så jeg tror, hun var klar over, at jeg ville være på med det samme, da holdet rakte ud. Og da jeg hørte teksten på sangen gav det så meget mening at lave en sang med tre stærke boss bitches på!” fortæller Tessa og fortsætter:

“Mit forhold til Natasjas musik og hende som person er så stærkt, selvom jeg aldrig har haft æren af at møde hende. Jeg har altid hørt hendes musik, og da jeg var barn, var det den eneste CD, jeg bare SKULLE eje som original. Jeg faldt i søvn til hendes sange om aftenen, og jeg så hende som en kæmpe støtte i mit liv. Det her er så stort at jeg græder lidt mens jeg skriver det her. Jeg er så så taknemlig,” skriver Tessa.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.