Forlegen kvinde
Bliver du forlegen, når du får en kompliment?© Getty Images

Giver du også disse ELENDIGE svar, når du får en kompliment?

Hvad sker der egentlig for os? Vi har fundet de 6 værste svar – og det, du kan sige i stedet

22. august 2020 af Sara Møller Christensen

1. “Det siger du bare, fordi...” Efterfulgt af ‘du har ondt af mig’, ‘du synes, du skal’ eller noget lignende nederen, der ødelægger det hele. Hvis folk rent faktisk åbner munden og siger noget pænt til dig, kan du godt regne med, de mener det!

2. “Den er bare fra H&M.” Og det gør på magisk vis, den kjole, du lige har fået en kompliment for, grimmere eller hvad? Hvis folk roser dit tøj, gør de det, fordi de kan lide det – uanset prisen. Og desuden kan selv en budgetvenlig kjole ligne en million.

3. “Tak, det ved jeg.” Hvis der er én ting, der er mere ærgerlig end at give en kompliment til en person, der er for selvudslettende til at tage imod den, er det at give en kompliment til en person, der er for selvfed til at tage imod den...

4. “Nej, DU er smukkere.” Du giver rent faktisk ikke en kompliment for selv at få én tilbage – men sådan kan det godt fremstå, når alle dine ellers velmenende roser følges op med sætninger a la denne. 

5. “Du tager pis på mig.” Synes du selv at ‘jeg er helt vild med dit hår’ lyder som indledningen på en god joke? Nej, vel? Så tro på, at når folk roser dig, så gør de det helt uden bagtanker. 

6. “Det er da ingenting!” I virkeligheden har du sikkert slavet i køkkenet eller med rapporten for at høste komplimenter for din sauce eller dine vilde skrive-skills. Og det må folk gerne vide! De synes ikke, resultatet bliver mindre imponerende, bare fordi du indrømmer, at du også har lagt mange kræfter i det.

Du kan i stedet prøve følgende svar:

“Tak, det er jeg virkelig glad for, du siger.” De fleste af os bliver oprigtigt glade, når vi får en kompliment, og det var sikkert også giverens ønske – så sig til, når det virker efter hensigten.

“Hvor er det sødt af dig at bemærke det!” Hvis du er typen, der har lyst til at give en kompliment igen, hver gang du får én, så lad det være denne. På den måde opfordrer du også folk til at fortsætte det gode arbejde. 

Og husk, at det allerbedste, du kan gøre, når du har fået en kompliment, er at give kærligheden videre ved selv at give en kompliment til en anden. Du kan for eksempel starte med disse. God fornøjelse!