Anne-Louise og Sedrah Østrogenial podcast
Her ses kvinderne bag podcasten Østrogenial. © Østrogenial

Her er podcasten, der hylder kvindekroppen for alle dens evner og forskelligheder

I den uformelle podcast deler en læge og sygeplejerske deres viden

7. juni 2019 af Rie Louise Kirkebjerg

Taler du med dine veninder om gynækologiske tjek og menstruation? For nogen kan det være grænseoverskridende at sætte ord på, men da du langt fra er den eneste, der har en skøn kvindekrop, er du også langt fra den eneste, der oplever de ting, du kan takke den for.

Netop kvindekroppens evner, muligheder og forskelligheder hylder en nyere podcast ved navn Østrogenial. Podcasten er lavet af den 28-årige sygeplejerske Anne-Louise og den 31-årige læge Sedrah, som sammen har et ønske om at aftabuisere og afmystificere kvindekroppen.

En masse viden om kvinder, vi ikke taler om

Anne-Louise og Sedrah mødte hinanden på en gynækologisk afdeling, hvor de startede som kollegaer. Det udviklede sig hurtigt til et venskab, og i dag er de gode veninder.

“Vi startede podcasten, fordi vi gennem vores arbejde med kvinder og kvindesygdomme oplevede, at der var en masse viden og forhold omkring kvinder og kvindekroppen, som der ikke bliver talt om. Der er derfor en masse viden, som kvinder først bliver opmærksomme på, hvis de oplever et problem eller symptom og derfor søger læge,” fortæller Anne-Louise og Sedrah. Det er en af grundene til, at de startede podcasten Østrogenial

Myter om kvindekroppen

Det er derudover også podcast-duoens opfattelse, at der er mange områder omkring kvinder og kvindekroppen, som stadig er tabuiseret og underlagt en masse myter. De savnede et medie, som med baggrund i det faglige og i videnskaben turde tale om de ting, du som kvinde oplever i livet.

To veninder, der taler om menstruation

Med deres erhverv som sygeplejerske og læge har Anne-Louise og Sedrah altså de helt rette kompetencer til at gøre os klogere på vores egne kvindekroppe, men derudover er de også blot et helt almindeligt venindepar, som forklarer, fortæller og taler om deres egne erfaringer på en uformel måde.

Du kan lytte til deres podcast, Østrogenial, på din podcastapp. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.