Ibi Makienok fra Date mig nøgen
Ibi er vild med, at hun kan være med til at slå et slag for mangfoldigheden.© Per Arnesen / TV 2

Ibi Makienok: “Det er okay, hvis det ene bryst er skævere end det andet”

For Ibi har nøgenhed aldrig været et problem

17. oktober 2019 af Simone Overgaard Aaberg

Nøgne kroppe i alle former og faconer toner frem på skærmen, når Date mig nøgen er på programmet. Og hvis du har set med, blev du måske også en liiille smule forbavset, første gang du stiftede bekendtskab med det – måske lidt – kontroversielle datingprogram.

Men der er absolut intet kontroversielt over det, som Ibi Makienok kalder det “måske mest naturlige der findes på planeten Jorden”: Nøgne mennesker. 

Et slag for mangfoldigheden

For Ibi har nøgenhed aldrig været et problem. Hun voksede op i 70’erne, er uddannet skuespiller og kommer fra en familie, hvor de fleste er vokset op i et kollektiv. Med andre ord: Hun har set en hel del nøgne kroppe.

Derfor var det heller ikke svært at overbevise hende, dengang hun blev spurgt, om hun ville være vært på datingprogrammet Date mig nøgen, hvor fem seje deltagere skæres ned til én udelukkende på baggrund af deres nøgne kroppe.

“Jeg kan vildt godt lide at slå et slag for mangfoldigheden, fordi jeg heller ikke selv passer ned i en kasse. Her er der tale om et program, hvor jeg kunne få lov at sætte en ny milepæl for, hvordan vi opfatter kroppe, fordi vi får en bred buffet af, hvordan man kan se ud, og at det er okay, hvis det ene bryst er skævere end det andet,” forklarer Ibi Makienok som årsag til, hvorfor hun takkede ja til tjansen som vært.

Mange positive reaktioner

Med det sagt, så indrømmer hun gerne, at hun selv spærrede øjnene op, da hun for år tilbage så den engelske udgave – det var simpelthen ikke set før, og det overraskede hende på den positive måde.

“Min første tanke var: ‘Hvad helvede er det her?’. Men så sad jeg og så lidt mere af det, og så tænkte jeg ‘okay, nu kigger vi’, for folk har stillet op frivilligt for at vise mangfoldighed og for at vise, hvor forskellige vi egentlig er,” forklarer Ibi.

Og netop forskelligheden mener hun er en af årsagerne til, at hun er blevet overstrømmet med positive reaktioner – særligt i en tid, hvor Instagram nemt kan få det til at fremstå, som om vi alle er ens.

“Jeg har fået mange tilkendegivelser fra unge piger, der skriver at de er glade for, at der findes sådan et program, fordi nu tør de godt gå i bad i gymnastik og stå ved deres kroppe.”

Det er jo bare nøgne kroppe

Ikke nok med at Ibi og holdet bag har fået mange positive reaktioner fra seerne – hvor de lidt havde forventet en shitstorm – så er hun endnu mere overrasket over, hvor stor opbakning der har været fra folk, der gerne ville deltage i programmet.

“Der er forskellige grunde til, at deltagerne vælger at stille op. Det kan eksempelvis være store piger, hvor de siger ‘sådan her ser jeg ud’, og det vil de gerne stå ved – eller kvinder, der har fået nok af alle de typer, der findes på Instagram og gerne vil vise, hvordan man også kan se ud,” fortæller Ibi Makienok og forklarer, at hendes oplevelse er, at alle deltagerne går derfra med en stor portion selvtillid i bagagen:

“Fælles for dem er, at de alle altid er i sindssygt godt humør – også selvom de ikke bliver valgt til sidst. Det er ikke, fordi de nødvendigvis er ligeglade med, om det er dem, der bliver valgt, men de er meget ‘nå men jeg vandt ikke i dag, men til gengæld har jeg fået syv komplimenter for min numse og min mave – to ting jeg ellers gik og hadede ved mig selv. Det gør jeg ikke mere’.”

Trykker på nogle knapper, der kan virke provokerende

Alle kroppe er forskellige, og det er præcis det, som bliver slået fast, når fem singler stiller sig nøgne op foran ham eller hende, der kan blive deres potentielle date. For ingen af dem ser helt ens ud.

Det at være med til at gøre den nøgne krop, de skæve bryster og bulede maver mindre tabubelagt er særligt det, der motiverer Ibi Makienok.

“Det er rart at være en form for hærfører i vores lille revolution, hvor vi går ud og trykker på nogle knapper, der måske kan synes provokerende, men når alt kommer til alt, er det jo sådan set bare nøgne mennesker – noget af det mest naturlige der findes på planeten Jorden,” afslutter hun.

Anden sæson af Date mig nøgen har premiere 28. oktober på TV2 Zulu og TV2 Play. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.