Lisa Kudrow
Lisa Kudrows tale giver os gåsehud!© Axelle/Bauer-Griffin / Getty Images

9 seje, kendte kvinder, som har holdt fantastiske taler, der vil inspirere dig

Vi bliver aldrig trætte af at høre nummer fire på listen!

7. september 2022 af Maria Dalby Kamper

Inspirerende taler kan få os til at turde være os selv, tro på vores fremtid og ikke mindst tænde en ild indeni os. Her er ni kvinder, vi vil hylde for at have holdt nogle taler, der har fejet benene væk under os og som forhåbentlig også vil inspirere dig.

1. Lisa Kudrow

Én af vores allesammens bedste Venner, Lisa Kudrow, gik i 2010 på scenen og holdte en tale foran håbefulde college graduates. I sin tale fortæller Lisa om de kampe, nederlag og lukkede døre, som hun stødte på tidligt i sin karriere. Det førte dog senere til nye muligheder, hvor andre døre blev åbnet – og ikke mindst til en rolle i serien Venner.

Vores yndlingscitat fra talen:

“It's not supposed to be easy, but it doesn't have to be torture. You're supposed to have moments of uncertainty about which path to take because the 20's are full of crossroads” – Lisa Kudrow.

2. Madonna

Denne tale fra 2016, hvor Madonna vandt titlen som Woman of the year, har også rørt vores hjerter. Den er rå, brutal og ærlig, og derfor fortjener Madonna uden tvivl en plads på vores liste over fantastiske kvinder med inspirerende taler.

Vores yndlingscitat fra talen:

“As women, we have to start appreciating our own worth and each other’s worth” –  Madonna.

3. Mindy Kaling

Vi kender Mindy fra serier såsom The Office og The Mindy Project, hvor vi elsker at grine med hende – men Mindy har også været meget igennem. Derfor er denne tale af Mindy fra 2018 ikke bare sjov, men også enormt inspirerende. Vi er særligt vilde med hendes tips om at købe en svupper, inden det er for sent, hendes tanker om at tro på sig selv, og ikke mindst hendes opfordring til, at kvinder skal opløfte kvinder. 

Vores yndlingscitat fra talen:

“Because when women work together, we can accomplish anything” – Mindy Kaling.

4. Taylor Swift

Nogle gange kan du føle, at det hele bare er lidt kikset. Måske du fik sagt noget, der ikke lige lød så smart, men til det siger Taylor, at du blot skal holde hovedet højt og omfavne dine cringe øjeblikke. 

Vores yndlingscitat fra talen:

“No matter how hard you try to avoid being cringe, you will look back on your life and cringe retrospectively” – Taylor Swift.

5. Selena Gomez

Der findes så meget press udefra, der kan få dig til at føle, at du bør ændre dig, men som Selena Gomez selv har erfaret, så er det bedste, du kan være, dig selv. 

Vores yndlingscitat fra talen:

“I listened to opinions of people and I tried to change who I am because I thought that others would accept me for it. And I realized I don’t know how to be anything but myself” – Selena Gomez.

6. Amy Poehler

Amy Poehler er helt igennem lige så sjov, som du forventer, når hun holder taler. Et godt eksempel er hendes tale ved Harvard Class Day i 2011, hvor hun ikke bare er sjov, men også kommer med nogle inspirerende råd. Særligt har hun fokus på, at du ikke kan gå igennem livet alene, men at du bliver hjulpet på vej af dem omkring dig. 

Vores yndlingscitat fra talen:

“When you feel scared, hold someone's hand and look into their eyes. And when you feel brave, do the same thing” – Amy Poehler.

7. Malala Yousafzai

Alle har ret til skolegang, og Malala har om nogen kæmpet hårdt for, at dette også skal være en kvindes ret. På trods af sin unge alder har hun en imponerende talegave, og denne tale ved FN får i høj grad hårene til at rejse sig på armene. 

Vores yndlingscitat fra talen:

“One child, one teacher, one pen and one book can change the world” – Malala Yousafzai.

8. Taraji P. Henson

Du kan gøre det, som du sætter dig for. Det er en af de vigtigste pointer i Tarajis tale fra 2016, hvor hun fortæller om sin egen kamp for at opnå drømmen om at blive skuespiller. Hun fortæller selv, at hun tog chancen og forfulgte skuespillerdrømmen for at kunne være en rollemodel for sin søn.

Vores yndlingscitat fra talen:

“If you listen to people, and if you allow people to project their fears onto you, you won’t live” – Taraji P. Henson.

9. Sofie Linde

Vi er selvfølgelig nødt til at runde af med vores allesammens Sofie Linde, som virkelig satte yderligere gang i en hel bevægelse og debat med sin tale ved Zulu Comedy Galla. Denne tale vil vi helt sikkert ikke glemme lige foreløbig.

Vores yndlingscitat fra talen:

“Og så var jeg sådan lidt den bedst betalte kvinde? Det er da ligemeget. Det er da det samme som at være verdens højeste dværg. Den drukner da lynhurtigt” – Sofie Linde.