Sarah er verdensmester i boksning: ”Jeg bliver mødt med overraskelse, fordi jeg ikke ligner en bokser”

Danske Sarah Mahfoud er verdensmester i boksning, og hun elsker at gøre op med fordommen om, at man ikke kan være kvinde og god til at bokse på én og samme tid. Læs, hvordan hun har holdt fast i sin passion, siden hun var 13 år, og hvordan hun tackler omverdenens reaktioner.

10. juni 2020 af Benjamin Creative for Always

”Hvad med dit ansigt? Er du ikke bange for at brække din næse?” Sådan lyder spørgsmålene ofte, når Sarah Mahfoud møder nye mennesker.

Som verdensmester i boksning har hun for alvor gjort sig bemærket i sportsverdenen. Men da boksning er kendetegnet ved at have flest mandlige sportsudøvere og traditionelt har været opfattet som en maskulin sport, møder hun stadig overraskelse, når hun fortæller, hvad hun laver.

”Jeg plejer at feje det af og sige, at det er gået meget godt indtil videre, og at det er fordi, jeg er så god til at flytte hovedet,” siger Sarah og griner. 

Fra kampsport til boksering

Sarah Mahfoud startede med at bokse som 13-årig. Som barn af en far, der dyrkede kampsport og en mor, der spillede håndbold, lå det ikke fjernt fra hende at kaste sig ind i ringen. Hun gik allerede til karate, og blev hurtigt betaget af boksningens fighter-mentalitet.

”Dét, der tiltalte mig, var, at man kom ind og blev banket igennem. Man svedte, grinede og gav sig fuldt ud, samtidig med at man trænede både styrke, kondition og var i kamp mod hinanden,” fortæller hun. 

3 facts om Sarah Mahfoud

1. Sarah Mahfoud blev verdensmester i boksning i februar 2020.

2. Hun er 30 år og læser til sygeplejerske ved siden af hendes boksekarriere.

3. Når hun ikke træner, elsker hun at spise chokolade og se reality-TV for at koble helt af. 

Fællesskab og holdånd motiverer

I dag dyrker hun boksning på højt niveau, og hun er passioneret omkring sin træning.

”Det bedste ved boksning er, at det er alt eller intet. Du skal både gå op i din træning, din søvn og kost for at lykkes. Man skal presse sig selv meget, og det kan jeg virkelig godt lide,” forklarer hun og fortsætter:

”Og så er der selvfølgelig fællesskabet i bokseklubben. Mange tror, at det er en ensom sport, fordi det ikke er en holdsport, men der er meget holdånd i klubben, og man træner sammen med sine boksekammerater, hvor man sparrer, støtter og hjælper hinanden. Hvis nogen er ved at gå trætte, så hepper man på hinanden. Derudover kommer man på ture og bliver godt rystet sammen. Jeg er aldrig gået fra træning uden at have et smil på læben,” uddyber hun. 

Sarah Mahfoud er 30 år og verdensmester i boksning. 

Kvinde i en mandsdomineret sport

Ofte kan der være fordomme knyttet til sportsgrene, der er domineret af mænd. Selvom interessen for mandeboksning er større end kvindeboksning, så er der flere og flere kvinder, der dyrker boksning eller kampsport. Og dét, at der er mange mænd i sporten, er bestemt ikke noget, der holder Sarah Mahfoud tilbage.

”Jeg har aldrig mødt negative fordomme om, at jeg dyrker boksning, og man bliver ikke behandlet anderledes, fordi man er kvinde. Man træner på samme måde som mændene,” forklarer hun og fortsætter:

”Men folk kan godt blive overraskede og kommentere på, at jeg er lille, når jeg fortæller, at jeg bokser. Jeg synes egentlig bare, at det er sjovt at bryde med den fordom, folk har, og vise at man godt kan være pige og være god til at bokse,” siger hun.

Hendes bedste råd til andre, der overvejer at starte til boksning, er, at man bare skal komme afsted.

”Alle er i dårlig form og kan ikke finde ud af det til at starte med, og det er helt okay. Bare kom afsted og prøv det af,” slutter hun. 

Sunde hverdagsaktiviteter giver selvtillid

Woman sætter i samarbejde med Always fokus på, hvordan sport og fysisk aktivitet kan styrke selvtilliden hos kvinder. 

Mange unge kvinder stopper med at dyrke sport i teenageårene - enten på grund af fordomme fra omverdenen eller fordi venner og veninder ytrer deres negative holdninger. 

At dyrke en sport eller passion man elsker, kan styrke selvtilliden hos unge piger, som ellers er udsatte for tab af selvværd i puberteten på grund af de mange forandringer, der sker mentalt og fysisk.

Med Always Ultra får du op til 100 procent beskyttelse mod lækage. Undgår du lækage, er der overskud til at fokusere på de mange andre ting, og dyrke din passion. Se mere her.