© Morten Andersen

“Jeg indså, at mine former gør mig smuk”

En artikel i Woman, hvor Cecilia stod frem kun iført bikini, blev et vendepunkt i hendes liv

15. februar 2018 af Maria Denise Christoffersen

Cecilia er en af de læsere, som har været med i allerflest udgaver af Woman. Hun har blandt andet givet sin veninde en makeover, har vist, hvordan en størrelse 40 kan se ud, og har testet kostvejledning mod hovedpine. Men vendepunktet blev artiklen, hvor hun stod frem kun iført bikini. 

Hvordan var din selvtillid før artiklen i Woman?

“Jeg tvivlede meget på mit udseende. Jeg prøvede at sige til mig selv, at jeg så godt ud, men jeg troede ikke rigtigt på det. I min vennekreds var der meget fokus på træning, og der var en opfattelse af, at du kun var noget værd, hvis du gik i fitnesscenter hele tiden og havde en markeret krop. Jeg så på mig selv og tænkte, at jeg skulle tabe mig nogle kilo for at se godt ud.”

Hvad skete der, da du var med i bikini-artiklen?

“Jeg var vildt nervøs inden, men jeg havde besluttet at udfordre mig selv. Og tænk engang, det endte med at give mig et kæmpe selvtillidsboost. Jeg stod ved siden af to andre kvinder, som både var slankere og mere trænede end mig, men selvom jeg i den sammenhæng var den lidt ‘store’ rent fysisk, så fik jeg simpelthen så mange søde og positive kommentarer – både fra de mænd, der udtalte sig om billederne, og fra læserne bagefter. De roste allesammen mit smil og min krops kvindelige former. Det blev et kæmpe vendepunkt, og jeg lærte én gang for alle at tro på, at jeg er smuk, som jeg er – også uden tonede mavemuskler.” 

Hvorfor havde den oplevelse så stor indflydelse på dit liv? 

“Efter jeg havde fået så meget ros i Woman, begyndte jeg at fokusere på at være stolt af mig selv. Jeg fandt ud af, hvad mine styrker er i stedet for at lede efter fejl, og det har ændret den måde, jeg tænker om mig selv på.

Mændene i artiklen sagde, at jeg lignede en, de havde lyst til at gå hen til og lære at kende. De så jo en sød, glad og lækker kvinde med former. Det vendte min selvopfattelse på hovedet, og siden dengang har jeg nærmest udelukkende gået i tøj, der fremhæver min talje og numse, som jeg fik mange komplimenter for. Pyt med, at min mave er lidt tyk andre steder – det er min talje, jeg vælger at vise, og jeg stoler på, at jeg ser godt ud.” 

Hvad betyder din oplevelse med artiklen for dig i dag?

“Jeg har aldrig glemt det. Jeg har stadig artiklen, og hvis jeg har en dårlig dag, så hiver jeg bladet frem og læser de ord igen. Jeg bliver mindet om at være glad for det, jeg har, i stedet for at være utilfreds med det, jeg ikke har. Da jeg mødte min kæreste, skulle jeg også vise ham bladet, og han syntes, det var sejt, at jeg havde været med i Woman.

Der er stadig nogle af mine veninders kærester, der kalder mig ‘hende modellen fra Woman’, og det gør mig glad. Der er folk, jeg ikke har snakket med siden folkeskolen, som efterfølgende har skrevet til mig og sagt, at det var sejt gået. Jeg tror, at det, som især føles godt, er at få ros for at stå ved den, jeg er. Normalt prøver vi jo at skjule vores uperfekte sider, men lige pludselig var det en styrke at stå frem uden filter og sige: ‘Sådan her ser en kvinde med former ud’.” 

I det nye nummer af Woman kan du også møde Mette, som lærte at gå efter sine drømme, Tina, som gav slip på skammen over sit ar, og Anne-Sofie, som fandt sin drømmemand, da hun for femten år siden så ham i Woman i en artikel om singlemænd.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.