Kvindelige, danske iværksættere
Læs om de seje kvinder her! © Instagram: @barbara____rossi, @suiava

13 kvindelige, danske iværksættere, du skal kende

Vidste du, at Ecookings spæde start skete i stifterens eget køkken?

31. oktober 2022 af Ida Hagsholm Jonassen

I Danmark findes utrolig mange seje, skønne, inspirerende kvinder, som har det tilfælles, at de alle er iværksættere. 

De har hver og en skabt virksomheder, som i den grad er lykkes med at få en fod ind på det danske marked med deres fantastiske produkter, designs, værdier og fællesskaber. 

Her er en liste over 13 kvindelige, danske iværksættere, du skal kende. 

1. Klub Venus

Klub Venus er et inspirerende, sex-positivt onlineunivers, som hylder kroppen, laver brugbare guides til nydelse samt pleasure-produkter til alle kroppe. 

Det er seje Melissa Hartelius Berntsen, som er stifter og står bag Klub Venus. Og hvis du synes, at hun virker bekendt, så har du måske set hende i DR-programmet Løvens Hule, hvor hun fik en investering på hele 525.000 kroner – og det med rette. 

Melissa har nemlig med Klub Venus formået at skabe en fantastisk og omfavnende tilgang til sexlegetøj og seksualitet med fokus på selvkærlighed. Et helt fantastisk univers, som vi ikke kan andet end at bakke op om! 

2. Female Invest 

Går du med tanker om at begynde at investere, men synes du samtidig, at hele investeringsverdenen er svær at finde ud af? Så er du bestemt ikke alene! Mange oplever nemlig, at det både kan være utrolig overvældende og uoverskueligt at komme i gang med at lave de første investeringer.

De seje power-kvinder Anna Hartvigsen, Emma Due Bitz og Camilla Falkenberg står bag virksomheden Female Invest. De har skabt et forum, hvor investering er på dagsordnen på en let overskuelig måde, så alle kan være med. 

Female Invest danner rammerne for et fællesskab hvor viden, styrke og inspiration er med til at motivere medlemmerne til at tage ejerskab over deres egen økonomi. Og så kæmper de en brag kamp for finansiel ligestilling. Sejt! 

3. Krøllet Keramik

Skaber at Krøllet Keramik, Louise Rosager, laver det smukkeste, håndlavede keramik, du overhovedet kan forestille dig. 

Fælles for både kopper, slikskåle, mælkekander og meget mere, er at de er lavet af Louise på en helt særlig måde med hænderne, så de får et unikt, ‘krøllet’ udtryk. 

For Louise er det nemlig ikke det perfektionistiske, som er i fokus. Tværtimod så er det vigtigt for hende, at du kan se, at keramikken er skabt med hænderne – et udtryk vi er helt vilde med! 

Og så er spørgsmålet bare: “Skal du drikke din morgenkaffe af et sødt, krøllet krus med kirsebær, hjerter, croissanter eller citrusfrugter?” Vi kan næsten ikke vælge. 

4. Planet Nusa

Hvis du nogensinde har følt dig ukomfortabel iført dit træningstøj før, under eller efter din træning, så har du helt sikkert ikke prøvet træningstøj fra Planet Nusa

Det var netop den endeløse søgen efter træningstøj, som både var flatterende, lavet i gode, bæredygtige materialer og optimalt til træning, der fik Kristine Esmer og Mille Skat til at skabe brandet Planet Nusa. 

Planet Nusa er for alle og enhver. Deres passion og drivkraft er at få kvinder til at føle sig godt tilpas – og det er de lykkes med til stor succes. I deres community er alle velkomne, og de mange fede styles kan bruges både til hverdagens aktiviteter og træning. 

Gennem årene har de lavet flere collabs med kendte ansigter, som er blevet revet væk fra hylderne. Senest har de lavet en kollektion med Her Går Det Godt, som er målrettet crosfit-træning. 

Vi ved godt, hvad der står på vores ønskeliste i år! 

5. Sui Ava

Sui Ava er et smykkebrand, som skaber smukke smykker, hår- og modeaccessories i sjove, farverige designs, som følger de skiftende sæsoner af mode og trends. De er lette at spotte på gaden med deres ofte funklende detaljer og kan bestemt peppe ethvert outfit op. 

Bag Sui Ava står Sisse Bachmann, som i 2017 sagde sit fuldtidsjob op til fordel for at forfølge sin drøm om at etablere smykke- og accessory-brandet. 

Der er ingen tvivl om, at Sui Ava har en helt særlig plads i Sisses hjerte, hvorfor brandet også er opkaldt efter hendes to døtre Sui og Ava. 

6. Krull Studio

Hvis du ikke lige ved, hvad du skal hænge på din hvide væg, så har vi svaret her: Der skal selvfølgelig hænge en (eller flere) smukke plakater fra Krull Studio

Andrea Krull er kunstneren bag Krull Studio, som blev etableret i 2022. Hun arbejder både med akvarel, gouache, tusch og digitalt, når hun skaber sine smukke kollektioner. 

Inspirationen til værkerne får hun fra sine rejser til Japan, drømme, gåture i byens gader og mennesker, hun møder på sin vej. De smukke plakater har et væld af farver og kreativitet, som vil gøre ethvert rum eventyrligt og levende. 

Og så er vi vilde med Andreas tanke om, at hver enkelt plakat er kreeret i kærlighed, med ønsket om at sprede glæde hos sin modtager.

7. Julie Ebens

Vi vidste faktisk ikke, at keramik kunne være humoristisk, indtil vil opdagede Julie Ebens fantastiske keramik-univers.  

Julie laver håndlavet keramik i sit studie i København, og vi er vilde med det! Du kan nemlig købe alt fra keramik-lightere, læbestifter og bananer til lysestager, krus og skåle. 

Vi vidste ikke, at vi havde brug for en keramik-banan på vores væg indtil nu! Eller en slikskål, der aldrig bliver tom – den er nemlig fyld med slik-keramik. 

Så hvis du mangler en fed gave til jul eller flere farver i dit hjem, så er Julie Ebens' keramik et godt bud på dit næste køb. 

8. Woom

Woom er en holistisk livstilsplatform, som rummer både træningsvideoer, meditationer, artikler indenfor seksualitet, spiritualitet, skønhed og sundhed samt inspirerende workshops og retreats. Alt i alt et skønt univers med fokus på sundhed og velvære. 

Woom er stiftet af seje Anna Reinholdt og Anne Præstensgaard, som begge har stor viden og erfaring indenfor feltet. 

Sammen er deres mål at motivere og uddanne dig til at leve dit bedste liv. Et helt fantastisk og vigtigt fokus, som vi bliver helt varme om hjertet af at tænke på. 

9. Copenhagen Cartel 

Copenhagen Cartel sælger både badetøj og sportstøj til kvinder og mænd. Men de er ikke “bare” et almindeligt tøj-brand. Copenhagen Cartel kæmper nemlig en brag kamp for at redde verdenshavene. Og målet er at rydde havene for plastik.

Gennem deres produkter, partnerskaber, donationer og cleanup-events langs danske kyster er de med til at gøre verdenshavene sundere, både for dem selv, for os og for fremtidige generationer. Derfor bruger de genanvendt plastik fra havene til at skabe deres smukke, bæredygtige designs. 

Grundlægger af Copenhagen Cartel, Katrine Lee Larsen, fik øjnene op for det enorme problem med plastikforurening i havene, mens hun var på Bali. De mange millioner tons plastik, der flyder rund i verdenshavene, var noget af en øjeåbner, som dannede grobund for Copenhagen Cartel. 

Så hvis du er på udkig efter nyt sports-eller badetøj, kan vi varmt anbefale Copenhagen Cartel og gøre dig selv og verdenshavene en tjeneste. 

10. Anna Bogdanova

Kom i tiptop form med træningsprogrammer af Anna Bogdanova – og elsk det imens. Træning behøver nemlig langt fra være en sur, langsommelig pligt, som du bare skal have overstået (selvom det desværre kan være tilfældet for mange).

I Anna Bogdanovas træningsunivers lærer du nemlig at træne tidseffektivt, så du med mindre indsats kan få maksimal effekt. Win! Træningsuniverset byder på digitale træningsprogrammer, som understøtter Annas mission om at gøre styrketræning til en uundværlig luksus i din hverdag.

Du er i gode hænder hos Anna, der med 14 års erfaring som personlig træner, en akademisk baggrund inden for adfærdsdesign, læring og psykologi samt en videreuddannelse inden for blandt andet træningsfysiologi og funktionel neurologi, i den grad ved, hvad hun snakker om. 

11. Eyda

Med komfort og kvalitet i fokus, har Eyda formået at skabe kvalitetstræningstøj, du ikke har lyst til at tage af igen!

Gennem deres community opfordrer Eyda til, at vi gør, hvad vi kan og accepterer, at motivation, tid og prioriteter svinger. Det er nemlig vigtigt ikke at være for hård mod sig selv, hvis træningen for eksempel bliver sprunget over. 

Træningstøj kan bruges af alle, og om det er leg på gulvet, en gåtur i skoven eller til en træning med veninderne, så er Eyda et fantastisk bud på outfittet

Eyda Activewear blev grundlagt af Mette Lyngholm i 2018 med en vision om at skabe kvalitetstræningstøj til kvinder – med den helt rigtige pasform til at skabe makismal komfort og støtte. 

12. Party in a box

Der er pyntet op til den helt store børnefødselsdag hos Trine Hansen, som er stifter af Party in a box

Prøv at tænke på den fedeste fødselsdag, du overhovedet kunne forestille dig at få som barn... Det er lige netop sådan én, Trine skaber. Med temaer lige fra byggeplads og brandbiler til enhjørninger og Frost er der rig mulighed for at vælge det helt perfekte tema til festen. 

Udover børnefødselsdag laver Trine også bokse til fastelavn, Halloween, MGP og meget mere. Ja, du kan endda købe en Ballon Box. Glem alt om blomster – overvej lige, hvor fedt det er at få tilsend en boks fuld af balloner?! 

13. Ecooking

Du kan efterhånden finde hudplejeprodukter og makeup fra mærket Ecooking i de fleste kosmetikbutikker. 

Men vidste du, at de lækre cremer, rensegels, olier og meget mere havde sin spæde start i Tina Søndergaards køkken, som er stifteren af Ecooking? 

Det var i sin søgen efter produkter, som kunne give hendes hud nyt liv, at Tina begyndte at lave sine egne produkter. Med sin store viden indenfor hudpleje kunne hun, i sit køkken, mikse ingredienserne til at skabe de perfekte produkter. Og de blev hurtigt et hit, som venner og familie efterspurgte. 

Dette var begyndelsen på Ecooking, som nu har over 200 produkter til alle aldre og hudtyper. Sejt!