en lyshåret kvinde kører bil
Nu kan vi slå det fast én gang for alle: Kvinder kører bedst bil. © Getty Images

Kvinder kører bedre bil end mænd – og her er forklaringen

Flere undersøgelser og statistikker peger i samme retning...

7. november 2018 af Freyja S. Anderberg

Måske har du ofte haft vilde diskussioner med din kæreste, dine venner og kollegaer eller dine mandlige familiemedlemmer om, hvem der kører bedst bil: Mænd eller kvinder? 

Nu har du altså et ret så stærkt argument i ærmet til fremtidige diskussioner, for flere undersøgelser viser, at det faktisk ER kvinder, der kører bedst bil. Vi sagde det jo!

Kvinder sejrer på alle punkter 

En britisk undersøgelse viser, at samlet set har britiske mænd væsentligt flere klip i kørekortene, end de britiske kvinder har. Og når du kigger på spirituskørsel, så udgør mænd også 84 procent af alle britiske spritbillister. 

Samme undersøgelse viser også, at mænd oftere kører for hurtigt. Ja, de britiske mænd står faktisk for 69 procent af alle fartbøder i England. Vi må heller ikke overse mobiltelefoni under kørslen, for også her tager mændene prisen som de værste: Hele 82 procent af alle billister der får bøder for at tale i telefon, mens de kører bil, er mænd. 

Det skal dog også nævnes, at undersøgelsen også viser, at mænd kører mere bil end kvinder gør i England – selvom der stort set er lige mange mænd og kvinder, der har kørekort. 

En glad kvinde kører bil
Flere undersøgelser og statistikker siger det samme – kvinder får færre bøder end mænd.© Getty Images

Kvinder laver buler

Også danske statistikker lader os komme midlertidigt til bunds i den evige diskussion omkring mænd og kvinders kørsel. For de viser, at mens kvinder laver buler i biler – både i sin egen, men i høj grad i parkerede biler – så er det mændene, der står bag flest alvorlige ulykker. Og der er vist ikke nogen tvivl om, at vi helst vil slippe med et par buler i kofangeren!

Kilder: Express.co, Confused.com, Jyllands-Posten

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.