Nicki Minaj i musikvideoen til sangen Anaconda
Vil du lære at twerke ligesom Nicki Minaj? © YouTube: Nicki Minaj: Anaconda

Lær at twerke (eller bliv endnu bedre til det) med de her simple tips

Alle kan lære det – og så er det jo en god workout samtidig!

27. januar 2019 af Michelle Andersen

Vi er ret imponerede over de seje kvinder, som har evne til at ryste ballerne i en unik dans. Faktisk gad vi godt selv at kunne imponere med en omgang twerking på dansegulvet – og nu har vi altså sat os for at lære det. Vil du være med? 

Herunder har vi samlet en række simple tips, som kan guide os til, hvordan vi får vores numse til at danse som en vaskeægte twerk-dronning. Og så kan du også finde inspiration til vilde twerkmoves i videoerne længere nede i artiklen. Men lad os først slå fast, hvad twerking egentlig er.

Hvad er twerking?

Twerking er en dansestil, som har rødder i Afrika. Den opstod dog for alvor i 1980'erne i New Orleans i USA. Twerking hører faktisk til en form for hip hop-genre, som kaldes ‘bounce’. Og ordet twerk er en sammensætning af ordene twist og jerk.

Helt overordnet går twerking ud på, at du skyder hofterne frem og tilbage med så stor kraft, at bagdelen ryster. Alle kan lære det, men det er nok især os kvinder, som gerne vil lære at danse med ballerne. Og faktisk er twerking jo lige så meget en form for workout, som det er sjov og ballade. Win

Sådan lærer du at twerke

Inden du kaster dig ud i twerking, er det vigtigt at pointere, at det faktisk slet ikke handler om størrelsen på din numse, men om måden du bevæger den nederste del af din ryg på. 

Det move, som de fleste forbinder med twerking, kaldes for ‘Front Booty Pop Twerk’. Herunder er en guide til, hvordan du lærer dette twerkmove

  1. Stil dig med spredte, let bøjede ben (der skal cirka være én meter mellem dine fødder).
  2. Placer dine hænder på dine hofter.
  3. Begynd så at skubbe ryggen og hoften skiftevis bagud og forud – start langsomt, indtil du har fundet rytmen.
  4. Når du skubber forud, skal du klemme ballerne en smule sammen og bøje i maven, og når du skubber bagud, skal du forsøge at strutte med bagdelen.
  5. Når du har fundet rytmen, kan du bøje dine ben endnu mere, så du næsten står i squat-stilling – og placér så hænderne på lårene. 
  6. Hvis du vil se ud som en professionel, når du twerker, så er det et god tip at kigge bagud mod din egen bagdel. Når du føler dig klar, så sætter du farten op og giver den gas! 

Du kan også se i videoen herunder, hvordan du skal gøre. 

Endnu flere vilde twerkmoves

Har du fået blod på tanden? Så er det bare med at komme igang med at øve endnu flere vilde twerkmoves! Der findes faktisk mange flere moves, end du nok går og tror. Se bare i videoen herunder. Og husk så også at sætte din allerbedste playliste på – det gør altså det hele lidt sjovere.

Du kan også finde masser af inspiration hos den seje, danske twerkqueen Louise, som oser af både selvtillid, seje moves og feminisme. 

Og husk så ikke at miste modet, hvis hele twerk-projektet ikke lykkes for dig i første omgang. Det er nemlig meget sværere, end det ser ud – det kan vi skrive under på! Men når først du har fundet fidusen, så er du garanteret slet ikke til at stoppe igen. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.