Modig kvinde overvinder sin frygt efter hårtab og inspirerer på Instagram

“Jeg følte mig bare så skamfuld og flov over, hvad der foregik med mig"

31. august 2016 af Louise Gellert Kätow
For de fleste kvinder er langt, flagrende hår en stor kilde til selvtillid. Det er noget, der kan få mange til at føle sig både feminine og smukke, og det kan du sikkert nikke genkendende til, hvis du også har prøvet at komme grædende hjem fra en dårlig oplevelse ved frisøren. 

 

Ifølge den Amerikanske Hårtabs Forening lider 40 procent af den kvindelige befolkning i USA af hårtab, og mange kvinder er for flove til at diskutere det, selvom hårtab er noget, der findes i hele verden – også herhjemme. For Anne, der mistede håret som 23-årig, var det at tabe håret også noget af det sværeste, hun havde prøvet. 

En hårtabs-rejse

Yasmin Taylor, en 24-årig kvinde fra UK, er med til at bryde dette tabu ved at dele billeder af hendes hårtabs-rejse på Instagram – og inspirerer således mennesker overalt.

I et interview med Daily Mail, diskuterer Yasmin åbent om sin kamp med hårtab, og hvordan hun lærte at acceptere sig selv. Yasmins hår begyndte i en tidlig alder at falde af på grund af alopeci – en tilstand, hvor en persons immunsystem angriber hårsækkene og forhindrer hårvækst. 

"Jeg ville ikke lade nogen se mig uden min paryk, hverken min familie eller min kæreste på det tidspunkt. Han var virkelig god til at håndtere det, og har altid hjulpet mig med at skjule det. Jeg følte mig bare så skamfuld og flov over, hvad der foregik med mig," siger hun til Daily Mail.

Inspirerende budskab

Otte år efter hun først blev diagnosticeret, har Yasmin endelig besluttet at gå 'paryk-fri': "Jeg indså, at mens jeg var iført en paryk, foregav jeg at være nogen, jeg ikke er, så jeg tænkte, at jeg blev nødt til at være modig og bare gøre det."

#bald #thebaldmovement

I dag er Yasmin blevet en inspiration for mange mennesker med hårtab ved at omfavne sin naturlige skønhed. Hendes selfies kan findes på Instagram med hashtags som #alopeciaawareness, #bald, og #thebaldmovement, og med dette beviser hun, at det at være anderledes ikke betyder, at din skønhed ikke bør fejres. 

Yasmin har allerede over 1000 følgere på Instagram og modtager mange kommentarer fra piger verden over: "Jeg har været så heldig at få de mest vidunderlige kommentarer fra teenagepiger, der siger, at min Instagram inspirerer folk - det gør mit hjerte så varmt," siger hun i Daily Mail.