Modige realitydeltagere
Hvor modige er disse to kvinder ikke lige?© Instagram: @Sararunisafold og @Amandapalmn

7 modige realitydeltagere, der bryder tabuet

Ved du, hvilken deltager fra Ex On The Beach der fortæller ærligt om at have angst?

7. maj 2021 af Ida Storm Frøslev Hansen

Måske tænker du, at realitydeltagere bare er sådan nogle, der gerne vil lave bodytequilas og feste på TV? Så kan du godt tro om igen.

Flere seje realitydeltagere har valgt at bruge deres platform til at sætte fokus på emner, der både er svære og grænseoverskridende, og de bruger derfor deres offentlige stemmer til at bryde tabuer. Hvis det ikke er vanvittigt sejt, så ved vi ikke hvad er!

Mød syv modige realitydeltagere her, der alle har noget på hjerte, belyser svære emner og er ærlige om livets op- og nedture. 

1. Sara Run Isafold bryder tabuet om akne

Du kender måske Sara som den lille, festglade pige fra Ex On The Beach, hvor hun lagde os ned med sine sjove kommentarer og grineren idéer. 

Hvis du følger Sara på Instagram, ved du allerede, at Sara går meget op i at fortælle åbent og ærligt om sit akne-forløb. Vi kender alle til hvor mega hårdt, det kan være, når huden bare ikke vil, som vi vil. Men Sara gør det faktisk lidt nemmere, for i hende har vi nemlig en at spejle os i. Og som Sara skriver: Vi er smukke med og uden akne!

2. Philip May fortæller åbent om PTSD

Philip er hele Danmarks humørbombe, og hvis du bare går den mindste smule op i reality, er du helt klart stødt på dette festfyrværkeri af en mand!

Men inde bag det store smil gemmer der sig barske oplevelser fra Philips tid som soldat i Afghanistan. Det svære kapitel i Philips liv har medført, at han i dag lever med det, der hedder Posttraumatisk stressforstyrrelse (PTSD). 

Philip fortæller ærligt om, hvordan han gennem 10 år har flygtet fra fortiden og sine indre dæmoner i denne podcast-serie. Vi synes bare, han er vanvittigt sej og modig!

3. Anna Seneca åbner op om depression

“På sigt kunne jeg ikke kende mig selv mere. Det var lidt en kamp uden ende,” fortæller seje, glade Anna, som vi kender fra Paradise Hotel, i en story på Instagram, hvor hun løfter sløret for, at hun ikke altid har været den glade Anna, vi kender fra skærmen.

På sin Instagram-story har Anna fortalt åbent og ærligt om, at hun i 2014 fik en svær depression. Der er så mange, der kæmper en daglig kamp mod den barske sygdom, og vi synes, det er så vigtigt, at Anna tør stille sig frem og fortælle, at du, der kæmper, ikke er alene.

4. Elisabeth Bach er ærlig om angst

Den energiske festpige i cowboystøvlerne, som vi lærte at elske i Ex On The Beach, åbner på sin Instagram-story og i IG-TV op omkring det at have angst og opleve angstanfald. Elisabeth oplevede selv, hvordan det kan føles at få et svært angstanfald, da hun var i et job, hun ikke var glad for: “Jeg troede seriøst, at jeg skulle dø, da jeg fik det angstanfald,” fortæller hun i sin IG-TV. 

Faktisk har Elisabeth også lavet et helt highlight på sin Instagram-profil, hvor hun belyser, hvad du kan gøre, når du har angst. Der er over 350.000 voksne i Danmark, der har angst, hvilket bare er endnu en grund til, at vi synes, det er så sejt, at Elisabeth sætter fokus på så svært, men også vigtigt et emne, som mange af os har oplevet på egen krop.

5. Sarah Tiedt åbner op om plastikkirurgi

Vi kender Sarah fra Paradise Hotel, hvor hun altid var klar med en rap replik, samt fra sin Instagram, hvor hun deler alt fra sin shop og makeup-rutine til hus-renovering. 

Som mange andre fik Sarah i lang tid filler i læberne, men efter en længere periode fandt hun ud af, at alt det filler måske ikke var en god idé? Efterfølgende var Sarah ærlig om, at hun faktisk slet ikke selv kunne se, hvor store hendes læber var blevet. I dag mener hun selv, at hendes læber så unaturlige ud, og det faktisk slet ikke klædte hende. Virkelig modigt at erkende, og helt sikkert en historie, der vil få os til at tænke en gang eller to mere over det, hvis vi skal have lavet plastikkirurgi. 

6. Line Maria bryder tabuet om spiseforstyrrelser

Badass Line Maria, som vi har haft fornøjelsen af hele to gange i et af vores favoritprogrammer, Ex, er ikke bare vildt sjov og mega sød – hun er også ekstremt modig.

Line Maria fortæller nemlig åbent og ærligt om, at hun i efterskoletiden led af anoreksi. Hun spillede sindssygt meget fodbold, så hun forbrændte en hel masse kalorier, og hun fandt ud af, at hvis hun spiste lidt mindre, tabte hun sig meget på kort tid. Hun fortæller i et interview, at det på et tidspunkt var så slemt, at hun tyggede tyggegummi bare for at forbrænde kalorier. 

Heldigvis er Line Maria kommet over på den anden side i dag, men her på Woman-redaktionen har vi bare kæmpe respekt for, hun stadig tør fortælle åbent og ærligt om den svære tid. 

7. Amanda Palm er ærlig om psoriasis

“HVAD er det du har på armen?? – ja, det er psoriasis... Psoriasis er en kronisk hudsygdom, jeg er ikke flov over det, og folk må altid gerne spørge mig ind til det. Det generer mig ikke længere,” skriver modige Amanda, som vi alle lærte at elske i Paradise Hotel, på sit Instagram-billede. 

Seje Amanda valgte at lave opslaget for at række ud og fortælle alle med psoriasis, at de er gode nok, som de er. Vi er helt enige med Amanda i, at vores værste kritiker er os selv, og vi ELSKER, at hun åbent og ærligt sætter fokus på den særlige sygdom, som mange danskere har.

Kilde: Dp.dk

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.