kvinde der lytter til podcast
Du kan lytte til podcast overalt. © Getty Images

Har du brug for et girlpower-boost? Lyt til disse 7 podcasts med seje kvinder

Lad de seje kvinder inspirere dig

1. juli 2019 af Amalia Kristiansen

Der findes utallige af inspirerende podcasts derude, så det kan virkelig være en jungle at navigere rundt i, når du skal finde din nye yndlingspodcast.

Heldigvis kan du søge efter kategorier, og du kan både finde rigtige historier, top underholdning eller de podcast, som der er flest, der lytter til. 

Vi giver dig nu kategorien girlpower, som vi synes er mindst lige så vigtig som alle de andre, for der findes simpelthen så mange seje damer i Danmark, der laver lytteværdige podcast.

Vi har samlet syv gode podcasts, som er produceret af vanvittigt seje kvinder, og du kan lytte til dem når og hvor som helst. 

1. Girlcrush

Denne gode podcast kombinerer to bloggerdarlings i Danmark, som begge besidder en enorm potion humor, selvironi og ikke mindst smittende latter. 

Johanne, som har Nutidensmor.dk og Line, som har Linehoffmeyer.dk snakker ugentligt om deres girlcrushes, og vi er vilde med både dem og podcasten. 

2. A seat at the table

De tre vanvittigt seje kvinder Naima, Stephanie og Ingrid bringer nogle meget tunge emner op i deres podcast. De snakker om fordomme ved at være ung kvinde med afrikanske rødder, udfordrer hinanden politisk og snakker om verdensaktuelle emner. 

De taler derudover om alt mellem himmel og jord, som veninder nu gør. Det hele er med en god portion humor, sarkasme og kærlighed. Du bliver både underholdt og klogere på samme tid. Smart, ikke? 

kvinde der lytter til podcast
Find din nye yndlingspodcast og lyt til den overalt. © Getty Images

3. Fries before guys

Veninderne og powerkvinderne Nanna og Josephine giver i denne podcast et meget intimt kig ind i at være ung kvinde i Danmark. De bringer ugentligt meget seriøse emner op og snakker om mange af de kriser, forventninger, glæder og andet, som de fleste af os kender og kan relatere til. De ønsker at bryde tabuer og normer, og de vil gerne understrege, at det er mere end okay at være dig. Det er et budskab, der vil noget, og vi er vilde med det.

4. Mørkeland

Kristine og Camilla, der har podcasten Mørkeland, dykker hver mandag ned i de værste mord begået i Danmark og udlandet, og det er vanvittige sager.

Podcasten kan derfor godt blive lidt makaber, da de vender beviser, detaljer og forsøger at finde ud af, hvad der driver mennesket til at begå et mord. Det var deres egen interesse for true crime, der fik dem til at starte Mørkeland, og det synes vi altså er girlpower.

5. Sitter

Vi har efterhånden set både Iben Hjejle og Signe Lindkvist i flere forskellige programmer i flimmerkassen, men nu kan du altså også blot lytte til de to underholdende damer. Navnet er opstået efter kærligheden til skuespillerinden Sigrid Horne Rasmussen, som havde kælenavnet Sitter.

De snakker om alt mellem himmel og jord, og de gør det i en skarp og humoristisk tone, så du er i hvert fald sikret rigtig god underholdning.

6. Østrogenial

Endnu en podcast der er lavet af to ultra seje kvinder, som oser af girlpower. Det er sygeplejersken Anne-Louise og lægen Sedrah, der er gået sammen om denne podcast, hvor de gerne vil aftabuisere og afmystificere kvindekroppen. 

De mener, at vi skal tale mere åbent om kroppen og vil give os den nødvendige viden, så det bliver nemmere at tale om. Så i denne podcast bliver du klogere på kvindekroppen, samtidig med at du bliver underholdt. 

7. Jeg plejede at tro på forevigt

En podcast der tager et af de helt store emner op – nemlig døden. Pernille og Julie har selv oplevet døden meget tæt på, og de møder hver uge en ny, der fortæller om at have mistet en af sine nærmeste og den store sorg, der er forbundet med det. De ønsker at gøre det mere normalt at tale om døden både inden og efter den rammer os.

Lyt til gode podcasts over alt

Det smarte ved podcasts – udover at du bliver klogere – er, at du kan lytte til en podcast over alt. Du kan både tage den i ørene, når du cykler på arbejde, går en tur med hunden, gør rent eller laver mad. Du kan selvfølgelig også bare slænge dig på sofaen med en god kop kaffe og nogle snacks, og så er du klar til dig-tid. Er vi enige om, at det lyder lækkert? 

God fornøjelse! 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori