© Getty

Sådan tackler du de 4 mest almindelige tanker om, at du ikke er god nok

Det er helt normalt at tænke ”jeg kan ikke”, men du kan nemt blive bedre til at tænke ”jeg kan godt!”

19. februar 2019 af Benjamin Native Studio for Always

Er du bange for at fejle? Det er helt normalt. Faktisk viser en undersøgelse lavet af Always, at hver anden pige føler, det ikke er socialt accepteret at lave fejl.

Men det er altså menneskeligt at fejle! Ingen er så perfekte, at de ikke begår fejl. Med lidt nye måder at tænke på, kan du lettere finde modet til bare at kaste dig ud i ting – og gøre ting, der gør dig glad. Det gælder virkelig om ikke at fokusere på, hvad andre tænker om dig, men i stedet bare gøre det, du elsker. 

Netop dét sætter Always fokus på i deres kampagne #LikeAGirl, hvor budskabet er, at du bare skal ‘Keep Going #LikeAGirl’ – fordi vi er seje!

Always har også lavet #LikeAGirl-camps, hvor de støtter danske pigesportshold i at få flere piger til at fortsætte med at dyrke sport og Keep Going #LikeAGirl. Always donerer derfor 1 kr. pr. solgte pakke bind til #LikeAGirl Camps i perioden 18. februar til 28. april 2019. Læs mere her. 

© Always

1. Jeg er ikke god nok – til sport

Hvorfor er det lige, at hende ved siden af ser pissegodt ud på løbebåndet mens du selv halser storsvedende af sted? Du burde jo være ligeglad, og stoppe med at sammenligne dig selv med andre. Det er lettere sagt end gjort!

Men du er bestemt ikke alene med tankerne om, at du ikke er god nok.

I undersøgelsen, som Always har lavet, siger 8 ud af 10 piger, at de føler et pres fra samfundet for at være perfekte. Samtidig fortæller de, at hvis det var mere socialt accepteret at lave fejl, ville de blive ved med at gøre de ting, de elsker og turde tage flere chancer. Dette gælder især ved sport, hvor mange danske piger faktisk stopper med at dyrke sport i puberteten – mange fordi, de er bange for at fejle. 

Kan du genkende dig selv? Så er det tid til at lægge de dumme tanker på hylden. For du bliver både gladere og sundere af at dyrke sport – og du kan sagtens.

© Getty

2. Jeg er ikke god nok – på daten

Sommerfuglene er nærmest blevet til solsorte, det basker løs i maven! En date er en vildt nervepirrende situation – for alle. Ser jeg godt nok ud? Kan vi finde på noget at snakke om? Ender det med et kys, hvis vi begge har lyst?

Stop! Du ER god nok – der er jo en grund til, at din date overhovedet har sagt ja. Og der skal som bekendt to til en tango, og når det kommer til stykket, er I nok lige nervøse.

3. Jeg er ikke god nok – til eksamen

”Jeg dumper helt sikkert!”. Det kan være vildt stressende at skulle til eksamen – selv hvis du har forberedt dig grundigt, kan det være, du har svært ved at levere, når det gælder.

Der findes mange taktikker til at stoppe eksamensangst, og undgå at klappen går ned. Men vigtigst er det nok at tænke positivt om dig selv: ”Jeg kan godt det her”. Og hvis det alligevel ender med at dårligt resultat, så husk, at du ikke er den første i verdenshistorien, der har dumpet en eksamen. De fleste af os prøver det en eller flere gange. Livet går videre. Så er du blevet den erfaring rigere og lidt bedre rustet til næste eksamen!

4. Jeg er ikke god nok – sammen med veninderne

Du sammenligner dig helt sikkert med dine veninder – og måske genkender du den øv-følelse der nogle gange kan opstå, når du skal mødes med veninderne og bare ved, at nu skal du høre på den ene succeshistorie efter den anden, mens du ikke selv føler, du har noget at byde ind med andet end kiksede dates og bommerter på job.

Men helt ærligt – fortæl det alligevel! Ingen er perfekte, heller ikke din klogeste, smukkeste veninde.

Og hvis dine veninder dømmer dig, fordi du fortæller om dine fejl, er de måske ikke rigtige venner? Det er så vigtigt, at man kan regne med hinandens støtte og opbakning – uanset om man er overskudsagtig perfekt eller bare helt almindelig, dejlig menneskelig.

© Getty

Så drop jagten på det perfekte og stol på, at du er god nok, præcis som du er! Glæd dig over hver eneste bommert, du begår. Det er nemlig meget sundere og sjovere at fejle end slet ikke at forsøge.

Hvis det går galt, så klap dig selv på skulderen for i det mindste at have prøvet.

Læs mere fra samme kategori