Fries Before Guys og Ida-Sophia
Ind og find den lille “følg”-knap på disse kvinders profiler: Du vil ikke fortryde det!© Instagram: FriesB4GuysPodcast, IdaHSophia

7 seje kvinder, der minder os om, at det er vigtigt at passe på vores mentale helbred

Hvis du nogle gange glemmer at passe på dig selv, kan vi anbefale at få disse kvinder ind i dit IG-feed

17. maj 2021 af Ida Storm Frøslev Hansen

Som årene er gået, har vi fundet ud af, at vores eget hoved faktisk ikke altid er vores bedste ven. Det kan fortælle os åndssvage og usande ting, som at vi ikke er kloge nok, søde nok, sjove nok, smarte nok. Samtidig kan vores hoved bilde os ind, at vi kan klare alt muligt og derfor aldrig skal sige nej til ting, som vi egentlig ikke har lyst, tid eller overskud til. Det lille hoved kan altså nogle gange drille mere, end det kan gøre godt, og det kan gå ret meget ud over vores mentale helbred.

Hvis du også nogle gange har brug for en reminder om, at vi skal passe på os selv, har vi fundet syv mega seje kvinder fra syv forskellige Instagram profiler, der minder os om vigtigheden i at passe på os selv. 

1. Nanna og Josephine fra Fries Before Guys

Du kender måske allerede de to mega seje, ærlige, kloge, modige nordjyder, der hver uge forsøder vores øregang med relaterbare historier fra det virkelige liv i podcasten Fries Before Guys. Nanna og Jose formår at tale om svære ting på måder, der virkelig vækker genklang og husker os på, at det lille liv bare ikke altid er nemt: Ikke for NOGEN af os!

Blandt andet har Fries-kvinderne lavet et meget hudløst ærligt afsnit om Nannas psykolog-forløb, der minder os om, at der intet skamfuldt er i at bede om professionel hjælp til vores mentale helbred – tværtimod er det faktisk bare mega menneskeligt og enormt vigtigt. 

2. Paulina Lykke

Paulina deler ud af sit liv på sin Instagram, hvor hun viser hverdagen som mor til Carly og Mason, kærester med Jens, husejer på Amager, pædagog og angst-ramt.

Paulina deler åbent og ærligt om, hvordan det er at have sygdomsangst, samt hvad der hjælper hende, når angsttankerne fylder meget. Paulina er desuden vildt god til at sige til og fra, når hun ikke har brug for råd i indbakken: Helt sikkert noget, mange af os kunne lære noget af! 

Desuden er det bare så rart at få en at spejle sig i. Paulina er både klog, smuk og sej, og det er fedt for os at blive mindet om, at vi ikke er hverken mindre seje eller mindre kloge, bare fordi angsten nogle gange løber af med os. 

3. Maria Fantino

Her på Woman elsker vi at høre Curlingklubben på P3, hvor Maria er vært. Hun er sød, sjov, klog, grineren og ekstremt modig, hvilket hun blandt andet viste, da hun fortalte om en skrækkelig MeToo-oplevelse, hun havde haft på sin arbejdsplads. 

Maria forklarer så godt på sin Instagram, hvorfor vi skal huske at passe på vores mentale helbred: "I dag var (på papiret i hvert fald) min allersidste gang til psykolog (...) Det har været rigtig hårdt til tider, for det er sgu ikke altid sjovt at skulle tale om det, der gør nas, og de første mange gange græd jeg mest bare, men det er simpelthen også noget af det bedste, jeg har gjort for mig selv." 

Marias psykolog-oplevelse motiverer os så meget til at passe lidt bedre på vores mentale helbred og at ikke være bange for at række ud til en professionel, hvis (okay, lad os være ærlige: NÅR) livet nogle gange bliver lidt for meget af det gode. 

4. Julie Melchiorsen

Kan du huske programmet Perfekte Piger på DR3? Det kan vi, for kvinderne talte om så mange af de ting, der også er svære for os i hverdagen. Er vi kloge nok? Smukke nok? Får vi gode nok karakterer? Er vores job sejt nok?

En af de seje kvinder, vi lærte at kende gennem programmet, er Julie Melchiorsen. Julie har efter programmet fortsat med at tale om de svære ting såsom angst, spiseforstyrrelser, sorg, det at være bipolar og meget mere på sin Instagram, hvilket vi bare synes er helt vanvittigt sejt!

Julie husker os på, at vi hver især fortjener at tage os selv og vores eget mentale helbred ekstremt seriøst, og at der er lys for enden af tunnelen. 

5. Ida-Sophia

Hvis du ikke allerede følger Ida-Sophia på Instagram, kan vi varmt anbefale at surfe ind på hendes profil og ramme den lille blå “følg”-knap. Ida-Sophia er nemlig en af dem, vi kan relatere allermest til i hele Instagram-verdenen. 

Ida-Sophia er enormt god til at sætte ord på de svære ting i livet, og vi føler os så set og hørt, når hun beretter om, hvorfor solstress er en ægte ting, hvor hårdt det er ikke at komme ind på drømmestudiet, og hvorfor vores veninder er lige så vigtige som vores kærester. 

Ida-Sophia fortæller ligeledes åbent om, hvor mange gode ting, det har gjort for hende at gå til psykolog: Så sejt og vigtigt! Når Ida-Sophia, som vi virkelig synes er badass, er ærlig omkring sit psykolog-forløb, giver det os modet til også at fortælle åbent og ærligt om vores mentale udfordringer, hvilket er med til at gøre mentale udfordringer meget mindre tabuiseret. Win win for os alle!

6. Kathrine Abrahamsen

Du kender nok stemmen, men kender du ansigtet bag? Kathrine er vært på P3, og du har helt sikkert lyttet til hende før. Udover at Kathrine er en vildt sej og dygtig vært, er hun også ærlig og modig, hvilket hun endnu engang viste i vinters.

I vinters blev Kathrine nemlig sygemeldt med stress. Vi er så mange mennesker, der ofte kører i et for højt et gear uden at mærke ordenligt efter, og derfor synes vi, det er så sejt, at Kathrine valgte åbent at dele, at tingene var blevet for meget af det gode, og hun derfor havde brug for “en lang, dyb indånding”. 

Nogle gange kræver livet så meget af os: Vi skal være en god veninde, dygtig på vores arbejde, finde den perfekte kæreste, huske at læse nyheder, bla, bla, bla, men Kathrines ærlighed om stress fik os til lige at stoppe op og huske på, at det vigtigste faktisk er os selv og dermed også vores mentale helbred. 

7. Ulrikke Falch

Var vi de eneste, der var besat af SKAM og Ulrikke, der spillede Vilde, for nogle år siden? Nej vel? Siden SKAM har Ulrikke været stemmen, vi ikke har kunnet undgå at høre: Hun har lært os så meget om feminisme, at stå op for sig selv og faktisk også at trække stikket, når livet bliver for meget af det gode.

I februar sidste år sagde Ulrikke nemlig farvel og tak til sine 1 million følgere på Instagram grundet en ramt psyke. Ulrikke kæmpede med angst og en personlighedsforstyrrelse, og hun havde brug for at pleje sin “inderside”, som den seje nordmand så fint kaldte det. 

Ulrikkes tilbagetrækken fra Instagram har lært os, at en SoMe-pause helt sikkert kan hjælpe på hovedet, når det driller for meget, og når vi er blevet overeksponeret for perfekte kroppe, liv, karrierer, you name it. Det er kun modigt og sejt at anerkende, at Instagram og de andre sociale medier nogle gange gør mere skade end gavn for vores psyke. Og derfor er det mere end okay at tage SoMe-pauser. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.