Sofie Bøcher Lindquist, Katrine Kæmsgaard
© @hello_sofie og @katrinekaemsgaard

15 seje danske mødre, du skal følge på Instagram, uanset om du selv har børn eller ej

Vi ville ønske, at vi kunne tilføje alle mødre til denne liste

28. april 2023 af Rie Kirkebjerg

Vi har tidligere skrevet om, hvorfor din veninde med børn er en superwoman. Hun er nemlig så tålmodig, at hun gider spille selv det kedeligste børnespil, hun har lært at klare sig uden søvn, og hun orker cirka 300 procent mere end dig uden børn.

Måske du allerede kender en sej mor, men ellers vil vi her introducere dig for et par vanvittigt seje mødre, du kan følge på Instagram.

De kommer her!

1. Sofie Bøcher Lindquist

På Sofies profil bliver du mødt af ærlige og sjove videoer om forskellen på at introducere mad for første barn versus tredje barn, putningens 177 faser og den frustrerende situation, der opstår, når din partner lover at være hjemme klokken 17, men først er der 17.06. 

Du kan også læse Sofies tanker om, at hun troede, at der var én rigtig opskrift på at være mor, da hun blev forælder første gang, men at det føles helt rigtigt at gøre det anderledes nu, hvor hun kan kalde sig mor til tre. 

2. Julie-Elsebeth

Mange mødre kan sikkert genkende følelsen af ikke at føle sig tilstrækkelige i deres moderskab. Sådan har Julie-Elsebeth det også, og hun deler helt ærligt sine tanker omkring, at hun laver uendeligt mange fejl, men at hun ikke gider at have dårlig samvittighed over det. 

Julie-Elsebeths profil er en perfekt blanding af sårbare tanker og virkelig sjove billeder og videoer af, hvordan det er at være mor til to. 

3. Maria Jencel

Maria Jencels Instagramprofil deler hun blandt andet sine tanker om opdragelsen af sine børn – ikke som en guide til hvordan børn opdrages rigtigt, men som en guide til, hvad der fungerer godt for deres familie. Ærligt og utrolig genkendeligt.

Udover at være mor til to har Maria også sit tredje hjertebarn, podcasten 112 For Knuste Hjerter, som hun vandt Echoprisen for som “Årets Lyd”. Du kan også lytte til hendes stemme i 112 for Venskaber, som hun har med sin nye veninde Ida-Sophia. Imponerende!

Maria Jencel, Penelope og Bobby
Maria Jencel, Penelope og Bobby.© @mariajencel

4. Katrine Kæmsgaard

Du kan ikke undgå at få et smil på læben, når du trykker ind på Katrines Instagramprofil, for her bliver du mødt af tusindvis af flotte farver kombineret med en flot gravid mave og to absurd søde unger. 

Hjemme hos familien på fire (snart seks, for der ligger to stærke piger i Katrines mave) har de, som hun selv skriver, ét stort perfekt kærlighedskaos med masser af grin, skrig, god og dårlig pædagogik, møs og alt for lidt søvn. Det lyder perfekt!

5. Nanna Liljekvist

Gør dig selv den tjeneste at se Nannas fantastiske videoer på Instagram. Hun formår både at sætte fokus på svære ting, såsom at der simpelthen ikke er timer nok til at nå egne og samfundets tårnhøje ambitioner, og det virkelig sjove: At den frækkeste form for dirtytalk, når I har små børn, er, når din partner fortæller, at han eller hun har lagt tøj sammen. 

6. Stephanie Fisker

På Stephanies profil får vi et indblik i hverdagen hos familien på fem. Indtil for to år siden spillede Kasper fodbold på professionelt plan, og derfor har Stephanie været meget alene med børnene. Stephanie bruger, udover at overøse sine unger med kærlighed, blandt andet sin hverdag på sine to podcasts Anden til venstre og Fisker i egen sø, og så har familien netop udgivet børnebogen Familien Fisker får ferieflip.

7. Den Perfekte Mor

Den Perfekte Mor på Instagram er alt andet end perfekt. Sådan beskriver hun sig selv, men vi synes nu, at hun netop er helt perfekt. Hun sætter i sine videoer fokus på, hvilke sætninger, hun vil lære sine børn, hvad det sværeste ved at date som mor er, forskellen på hendes personlighed før og efter hun fik børn – ja, der er ikke det, du ikke kan finde på hendes Instagramprofil! En perfekt cocktail af sjov, seriøsitet og søde børn. 

8. Ane Louise Reimer

Du bliver mødt af det største smil, hver gang du trykker ind på Ane Louise Reimers Instagramprofil. Sydvestjyden med grønlandske rødder deler ud af familielivet med fire børn, og så er det svært at undgå at lægge mærke til, at Ane Louise Reimer sætter pris på æstetik. Virkelig pæne billeder!

9. Julie Elgaard

Hjemme hos Julies lille familie er glæden stor, for datteren Elina skal MEGET SNART være storesøster. I Julies mave gemmer sig nemlig en lillebror.

Vi forudser, at Julies profil bliver fyldt med skønne babybilleder, for terminsdatoen er vitterligt lige om hjørnet. Vi ønsker hende og familien al held og lykke!

10. Geggo

“Tænk, at de allerede er så store.” Sådan har vi det, hver gang vi ser søde Alba og Sia på Geggos profil, for vi har fulgt med, siden pigerne var helt små. Udover at brødføde og fylde de to piger op med kærlighed, har familien Salvarli altid mange bolde i luften, og på Geggos profil kan du følge med i alt fra deres podcast Geggo & Cengiz – Helt Ærligt til deres renoveringsprojekt. 

11. Alexandra Staffensen

Vi kommer altså ikke udenom at have skønne Alexandra med på listen. Vi er – og har altid været – vilde med hendes bramfrihed, ærlighed og livsglade dansevideoer. Meget snart bliver familien udvidet med en lille pige, for Alexandra er højgravid og har snart termin. Vi glæder os til at følge med!

11. Kristine Kava

På Kristines profil bliver du mødt af en dejlig cocktail af sjove videoportrætter af hende og hendes mand, tips til blandt andet at lave lækre minipølsehorn eller en hurtig frokost – og så selvfølgelig en masse skønne billeder af, hvordan det kan se ud at være en familie på fire. 

12. Michella Meier-Morsi

Kan du forestille dig at være mor til tvillinger... OG trillinger?! Vi er simpelthen så imponerede over Michella og hendes mand Mark, som har tvillingepiger og trillingedrenge. Udover at holde styr på alle fem skønne unger derhjemme, har de også kæmpet en kamp for, at tvillinger og deres familier nu er kommet på finansloven og får 26 ugers barsel. 

13. Matilde Trobeck

Matilde deler på Instagram små hverdagsglimt af sin lille familie, genkendelige skriv om det, der kan være svært, og sine tanker om blandt andet krop, amning og ammestop. Dét, krydret med sjove videoer om eksempelvis mortyper i fitnesscenteret, gør, at vi simpelthen ikke kan lade være med at følge skønne Matilde. 

14. Line Borregaard

På Lines Instagramprofil får du et indblik i, hvordan det kan se ud at have tre unger. Line deler nemlig ud af familielivet derhjemme, der, som hun også selv skriver, er fyldt med glæde, glitter og hverdagskaos. 

15. Cille Fjord

Der er simpelthen SÅ skøn energi på Cilles profil. Hun ejer sammen med sine to søstre caféerne Café Unika og Bar Unika i Odense, så hun er en iværksætter på mange måder! Cille er herlig at følge, og vi har været vidne til alt fra familieforøgelse og fødselsdepression til husrenovering.