Stærke heltinder i film
Scarlett Johansson som badass spion og Marvel-heltinde i Black Widow© Disney

5 seje superheltinder, der sparker benene væk under dig

En helt ny heltinde er også på listen!

31. august 2022 af Maria Dalby Kamper

De er stærke, smukke og uovervindelige. Ja, det er selvfølgelig kickass heltinder, vi taler om. Vi elsker, at der hele tiden kommer nye inspirerende superheltinder på det hvide lærred, der viser, hvor badass vi kvinder er. Som en hyldest til dem har vi samlet vores favorit-heltinder fra en række film og serie fra Disney+.

Så sæt dig til rette i sofaen med dine yndlings-snacks, og kom med ind i finurlige og actionfyldte universer i selskab med seje heltinder!

1. She-Hulk: Attorney at Law

She-Hulk: Attorney at Law giver os endelig det, vi alle har ventet på: En kvindelig Hulk!

I den spritnye serie træder du ind i et anderledes univers, hvor superhelte er lige så almindelige som – ja – almindelige mennesker. Vores heltinde hedder Jennifer Walters aka. She-Hulk. Hun er grøn, stærk OG advokat.

Bliver det mere badass end det?

She-Hulk: Attorney at Law
Har du set den nye She-Hulk?© Disney

2. Black Widow

Hvis du ligesom os elsker Scarlett Johansson, så har vi den ultimative heltinde film til dig: Black Widow fra 2021. I filmen følger vi Marvel-heltinden Natasha Romanoff (Scarlett Johansson), der går under aliaset Black Widow. Vores heltinde bliver konfronteret med sin dystre fortid, da en farlig forbindelse fra fortiden pludselig dukker op.

Ligesom Batman har hun ikke deciderede superheltekræfter, men er toptunet atletisk og Avengers farligste spion. Se den, hvis du ligesom os elsker en god, stjernespækket thriller!

Black Widow
Natasha Romanoff er både ekstremt atletisk og ekstremt farlig.© Disney

3. Mulan

For os, der voksede op i 1990-2000’erne, var Mulan en af de helt store barndomsheltinder. I denne Disney-tegnefilm fra 1998 går den unge kvinde Mulan i krig for at beskytte sin far og forsvare Kina mod de brutale hunnere.

Få et glædeligt gensyn med dragen Mushu (Jan Gintberg), og oplev en vaskeægte Disney-klassiker med drama, romantik – og selvfølgelig et lækkert soundtrack sunget af selveste Stig Rossen!

Mulan
Mulan reddede hele Kina – mere sejt bliver det ikke!© Disney

4. Modig

Hvis du elsker Disney-prinsesser går du ikke helt galt i byen med Pixar-animationsfilmen Modig. Men hovedpersonen Merida er dog ikke en klassisk prinsesse. Hun er bueskytte, viljestærk og vil på ingen måde lade andre bestemme, hvem HUN skal gifte sig med.

Den er sjov, rørende og skønne Julie Zangenberg lægger stemme til den modige prinsesse!

Disneys modig
Merida er jo nærmest indbegrebet af badass.© Disney

5. Ms. Marvel

I denne actionspækkede serie følger du den unge muslimske pige Kamala, der vokser op i New Jersey. Hun føler ikke rigtigt, at hun passer ind nogen steder og drømmer om at blive en superhelt, ligesom sine største idoler.

Og lad os bare afsløre, at hendes drømme går i opfyldelse. En sød, sjov og coming of age-serie med Ms. Marvel som superheltinde!

Ms. Marvel
Drømme kan blive virkelighed, og Kamala drømmer om at være superhelt.© Disney