Introvert kvinde
Hvis du er introvert, kender du måske til mange af disse situationer. © Getty Images

12 situationer, du kender, hvis du er introvert

En telefonsamtale kræver rigtig, rigtig meget forberedelse!

16. juni 2021 af Henny Müller Dahl

1. Når du skal tale i telefon, forbereder du dig rigtig godt inden – som i rigtig godt. Du skriver allerhelst en hel masse noter, og dit bord bliver tildækket med post-its, allerede inden du løfter røret. 

2. Du bliver mindst lige så nervøs, når din telefon pludselig ringer fra et nummer, du ikke kender. Hver gang forsøger du at slå din egen rekord over hurtige nummersøgninger på Krak, mens telefonen stadig ringer (hvilket du har fundet ud af nærmest ikke kan lade sig gøre).

3. Din værste frygt på studiet eller til arbejdsmøder er at blive udvalgt til at svare på noget, du ikke har forberedt dig på. Den slags spontane situationer er bare ikke de fedeste, okay? 

4. En næsten lige stor frygt er at skulle smalltalke med den nabo, du ikke kender. Især når du lige har skyndt dig ud i jeres fælles gårdhave for lidt alenetid, og du i stedet bare må føle dig akavet tilpas, når din nabo åbenbart har fået samme idé.

5. ... og din alenetid bliver erstattet med bekymrede tanker, hvor du forsøger at udregne, om det er uhøfligt ikke at sige noget. Skal, skal ikke sige hej? Okay, skal ikke... 

6. Når du har været sammen med for mange mennesker i for lang tid, kan du mærke, hvordan dit energiniveau bare begynder at falde ligesom batteriprocenten på din halvgamle iPhone. Så er det altså bare tid til en velfortjent opladning med Netflix-serier på sofaen med en god hjemmelavet ansigtsmaske.

7. ... og nogle gange fortæller du andre, at du allerede har vigtige planer, selvom du rent faktisk har tænkt at blive liggende med samme serier på sofaen. Endnu bedre bliver det, når andre lige pludselig aflyser planerne! 

8. Du bliver oprigtigt irriteret over bemærkninger som “Du siger ikke så meget” eller “Nu skal du lade være med at afbryde så meget”. Stop... Bare stop.

9. Du får tit at vide, at du er god til at lytte, observere og føre dybe samtaler. Og du ser helt klart også de egenskaber som nogle af dine mest specielle superkræfter.

10. Du tænker ofte, at du ville ønske, andre så, hvor sjov og klog du rent faktisk er. Hvis bare der var lettere måder at trumfe igennem end ved at være festens midtpunkt. 

11. Tanken om at skulle mingle til et socialt arrangement giver dig sved på panden. Denne tanke strejfer dig også, når du ser Bachelor og er vidne til de (i dine øjne) nervepirrende minglingceremonier. 

12. Du har flere gange tænkt, at det nemmeste nok bare ville være at flytte i en hytte i det nordlige Sverige og blive en selvforsynende eneboer. Ahh, ikke flere akavede samtaler ved kaffemaskinen på arbejdet (eller manglen på samme). 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.