Merkur i retrograd
Hvad betyder Merkur i retrograd for dig?© Getty Images

Derfor skal du være lykkelig for, at 2020s sidste Merkur i retrograd er ovre

Der er en grund til, du kom for sent til bussen i juli!

16. november 2020 af Ida Storm Frøslev Hansen

Har du også set på Instagram eller hørt din astrologi-veninde sige: “Åh, det er også bare fordi, der er Merkur i retrograd”, og du har tænkt: "Merkur i ahva' for noget?” – så er hjælpen på vej! 

For Merkur i retrograd lyder helt sikkert mere hokus-pokus og hekse-agtigt, end det i virkeligheden er. Det handler egentlig bare om, hvor planeterne står i forhold til hinanden, men det kan dog have en stor betydning for dit liv!

Læs her, hvad Merkur i retrograd betyder, og hvorfor det kan være årsagen til, du kommer for sent til bussen, ingen af dine Tinder-matches svarer eller dine mega-skænderier med din mor.

Solsystemet
Måske har planeterne større indflydelse på dit liv, end du tror?© Getty Images

Hvad er Merkur i retrograd?

Planeten Merkur går i retrograd tre til fire gange årligt. 

Det betyder, at det for os jordboere ligner, at planeten simpelthen bevæger sig baglæns. Det gør den ikke! Men fordi både Jorden og Merkur bevæger sig, ligner det, at Merkur bevæger sig baglæns, og det får energien på jorden til at ændre sig.

Merkur i retrograd varer typisk omkring tre uger, men både 14 dage før og efter vil du måske kunne mærke Merkur i retrograds energi. De 14 dage kaldes for “skyggeperioden”.

Horoskop
Hvordan Merkur i retrograd føles for dig afhænger af dit horoskop© Getty Images

Hvorfor er Merkur i retrograd vigtig for dig?

Hvordan den bagudgående planet påvirker dig og dit liv afhænger meget af dit horoskop, men også hvilket hus og stjernetegn planeten står i retrograd i, mens perioden varer, så det kan føles meget forskelligt fra gang til gang. Lyder det nørdet? Det kan vi godt forstå, men essensen er, at perioden kan skabe nogle vanskeligheder for os alle. 

Når Merkur er i retrograd, kan vi opleve problemer med:

 • Kommunikation – Det er helt typisk, at du kan opleve miskommunikation, når Merkur står i retrograd. Så bær over med din kæreste, din mor eller bare dig selv, når I gang på gang går skævt af hinanden om, hvem der skal lave aftensmad, hvem der købte den der gave til fødselsdagen eller lignende. Breathe in – breathe out: det er bare Merkur i retrograd!
 • Trafik – Har dit tog været aflyst, har du glemt dit rejsekort, eller er der konstant problemer med din cykel? Tjek lige Merkur – måske er det bare den, der driller. Det ville i hvert fald være typisk Merkur i retrograd!
 • Teknik – Hvis din oplader til telefonen går i stykker, eller din elkedel pludselig vælger at afgå ved døden, kan det måske være Merkur, der spiller dig et puds. 
 • Kontrakter – Astrologer mener, at når der er Merkur i retrograd, er det ikke det bedste tidspunkt at optage et nyt lån, underskrive en lejekontrakt eller lignende. Vent lige et par dage med det!
 • Dokumenter – Igen: Merkur kan være tricky, så vent med at slå dine krusseduller på vigtige dokumenter, til Merkur igen bevæger sig fremad!

Den sidste Merkur i retrograd i 2020 er netop ovre, og dermed slipper du altså for mere af den slags i dette, i forvejen supermærkelige, år! Kæmpe optur!

Kvinde løber efter toget
Det kan være Merkurs skyld, du ikke nåede dit tog!© Getty Images

Hvad er godt at gøre, mens Merkur er i retrograd?

Generelt er perioden smaddergod til at gå tilbage og arbejde videre med de ting, tanker og idéer, du tidligere har sat igang. Arbejd på det, fremfor at sætte noget nyt i søen.

 • Skil dig af med dine gamle ting – Så er det nu, du får ryddet ud i skabet, får solgt dine brugte ting online, eller smutter ned i Kirkens Korshær med de stilletter, du ikke har haft på siden 2014. Perioden er smaddergod til at give slip på gammelt og give plads til nyt!
 • Vend blikket ind ad – Lad os være ærlige: det kunne vi generelt godt blive bedre til, ikke? 
 • Styrk dine gamle relationer – Hvis du stadig savner din ekskæreste fra gymnasietiden, er det nu, du skal række ud! Perioden er supergod til at genfinde forbindelsen med gamle relationer. 
 • Genbesøg dine gamle idéer – Måske var det en god idé, da du tænkte over at male spisestuen grøn? Perioden er enormt god til at tuné ind på tidligere idéer og projekter og få dem færdiggjort. 
Kvinde færdiggøre idéer
Når Merkur går i retrograd er det godt at færdiggøre idéer.© Getty Images

Hvornår har Merkur været i retrograd i 2020?

Merkur har været i retrograd i følgende perioder i 2020:

 • 38. februar – 9. marts
 • 17. juni – 12. juli
 • 13. oktober – 3. november

Hvornår går Merkur i retrograd i 2021?

Merkur går i retrograd i følgende perioder i 2021: 

 • 30. januar – 20. februar
 • 29. maj – 22. juni
 • 27. september – 18. oktober
Stjernehimmel
Merkur i retrograd er helt almindeligt.© Getty Images

Merkur i retrograd er ikke din fjende!

Ligesom kolde novemberdage, regninger og rengøring af ovnen er et naturligt levevilkår, er Merkur i retrograd det ligeså.

Merkur i retrograd er helt og aldeles almindeligt, og ikke noget du skal frygte. 

Astrologer vil helt sikkert mene, at det er en god idé at have opmærksomhed på perioden og handle ud fra visheden om, at Merkur i retrograd kan være en irriterende type, men de vil også mene, at hvis du handler udfra energierne i perioden, vil du komme ud med det bedste resultat. 

Pøj med at tyde stjernerne, og husk, at din kæreste måske bare er irriterende fordi, Merkur er i retrograd!

Kilde: Rebekkahleve.dk

 Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.