Her kan du se dagens horoskop, uanset om dit stjernetegn er Vandmanden, Fiskene, Vædderen, Tyren, Tvillingerne, Krebsen, Løven, Jomfruen, Vægten, Skorpionen, Skytten eller Stenbukken.
Læs dagens horoskop her på Woman.© Woman.dk

Dagens horoskop

Hvad siger stjernerne om din dag i dag? Se dit dagshoroskop lige her

16. maj 2022 af Redaktionen

Dagens horoskop fortæller dig, hvad du kan forvente af denne dag. Find dit horoskop herunder og se, hvad stjernerne afslører om dig og din dag!

Det skal du vide, inden du læser dagens horoskop

Inden du læser dit horoskop, er det vigtigt, du ved hvilket stjernetegn, du er, så du kan læse netop det horoskop, der passer til dig. 

For at finde ud af, hvilket stjernetegn du er, og hvilket horoskop du skal læse, kan du se vores oversigt her

Hvad afslører dit dagshoroskop om din dag?

Dagens horoskop er for dig, som vil have et godt råd med på vejen eller blot er nysgerrig på, hvad astrologien afslører om din dag. Måske dit dagshoroskop fortæller dig, at du skal slappe lidt af? At du skal holde øje med din økonomi? Eller måske fortæller dit horoskop om kærligheden i dit liv? 

Uanset hvad dagens horoskop fortæller dig, kan du have det i baghovedet, når du i dag skal beslutte dig for noget. Hvis dit horoskop har fortalt dig, at du med fordel kan slappe af, og du står over for en beslutning om, hvorvidt du skal ses med veninderne eller smutte hjem på sofaen og slappe af efter studie eller job, kan du bruge dit dagshoroskop som en guide til dit valg.

Dagens horoskop på Woman

Det er din fødselsdag og dit stjernetegn, som kan være med til at fortælle dig, hvordan din dag bliver. Det gælder, uanset om du vil finde ud af, hvad stjernetegnet Vædderen, Tyren, Tvillingen, Krebsen, Løven, Jomfruen, Vægten, Skorpionen, Skytten, Stenbukken, Vandmanden eller Fisken fortæller om din dag. 

Hver eneste dag kan du finde dit dagshoroskop her på Woman. Hvis du vil have mere end et godt råd med på vejen, kan du tjekke ud, hvad netop dit stjernetegn fortæller om den type veninde, du er. Det kan du gøre her. Du kan også tage vores test for at se, om dit stjernetegn matcher din personlighed her.

Stjernetegnenes 4 elementer

Vidste du, at alle stjernetegnene faktisk har deres eget element? 

Elementerne repræsenterer bestemte grundtræk og angiver bestemte "temperamenter". Det betyder, at de stjernetegn, der har samme element, har flere lighedstræk og ofte har samme temperament. 

 • Ild-tegn: Vædder, Løve og Skytte. Ildtegnene er kendetegnet ved at være impulsive, spontane og elske eventyr. Ildtegnene er meget livlige og elsker ofte at være fysisk aktive – mange ildtegn er glade for at træne, løbe, spille instrumenter eller bruge kroppen på en eller anden måde. 
 • Luft-tegn: Tvilling, Vægt, Vandbærer. Lufttegnene er kendetegnet ved at være livlige, intelligente og analyserende. Lufttegnene er ofte rigtig gode og rigtig glade for at debatere, og de har altid nye, spændende vinkler og holdninger i en diskussion. 
 • Vand-tegn: Krebs, Skorpion, Fisk. Vandtegnene er kendtegnet ved at være meget følsomme, kreative og empatiske. Mennesker, der er født i vandtegnet, er ofte rigtig gode venner, fordi de har meget empati og er gode til at forstå mennesker omkring dem. 
 • Jord-tegn: Tyr, Jomfru, Stenbuk. Jordtegnene er kendetegnet ved at være meget rolig, stabile og fornuftige. Jordtegn er ofte meget praktiske. De har høje mål og ambitioner for dem selv og derfor overvejer og tænker de grundigt, inden de træffer nogle former for beslutninger. 

Hvorfor kan jeg ikke relatere til mit stjernetegn?

Ved du, hvad du er i stjernetegn, men har svært ved at kende dig selv i beskrivelsen af det? Så er det måske, fordi du minder mere om din ascendant eller dit månetegn. Vi har nemlig ikke kun et, men hele tre stjernetegn. 

Planeterne har befundet sig i en helt unik position, da du blev født, og det har medfødt sig tre stjernetegn. Nemlig dit soltegn (det, du normalt kender som dit stjernetegn), der fortæller noget om den åbenlyse del af din personlighed, din ascendant, der kan ses som den “maske”, du tager på, når du skal ud og møde verden, og sidst, men ikke mindst, dit månetegn, der kan fortælle dig om dine følelser. Alle tegnene kommer op til overfladen i forskellige situationer.

Det betyder altså, at stjernerne har et langt mere nuanceret billede af din personlighed, end du måske lige vidste. 

Stjernetegn, horoskop, dagens horoskop, stjernehimmel
Stjernerne kan fortælle mere om din personlighed, end du måske lige troede.© Getty Images

Descendant – måske din kæreste?

Overfor din ascendant, står din descendant. Dette repræsenterer den type, der er din naturlige modsætning. 

Men modsætninger mødes – også i horoskopernes verden! Derfor vil du ofte føle dig tiltrukket af din descendant, da den kan noget helt andet, end du kan. 

Prøv at tage et kig på din kæreste eller ekskærester. Måske er der nogle af dem, der har været din descendant? 

Dette er din ascendants descendant: 

 • Vædder i ascendant – Vægt som descendant
 • Tyr i ascendant – Skorpion som descendant
 • Tvilling i ascendant – Skytte som descendant
 • Krebs i ascendant – Stenbuk som descendant
 • Løve i ascendant – Vandmand som descendant
 • Jomfru i ascendant – Fisk som descendant
 • Vægt i ascendant – Vædder som descendant
 • Skorpion i Ascendant – Tyr som descendant
 • Skytte i ascendant – Tvilling i descendant
 • Stenbuk i ascendant – Krebs i descendant
 • Vandmand i ascendant – Løve i descendant
 • Fisk i ascendant – Jomfru i descendant

Det 13. stjernetegn, Slangebæreren 

NASA fandt i 2020 ud af, at der er et 13. stjernetegn, nemlig tegnet Slangebæren. NASA mener, at du har det stjernetegn, hvis du er født mellem d. 29. november og 17. december. 

Ifølge NASA har der altid været 13 stjernetegn, men de mener, at man for 3000 år siden besluttede at ignorere det 13. stjernetegn, da det ikke passede ind i 12-måneders kalenderen. 

Dog er stjernetegnet ikke endeligt accepteret og bruges dermed ikke i almen astrologisk-praksis. 

Krystaller og astrologi

På Woman elsker vi stjernetegn og horoskoper, men vi elsker faktisk også krystaller – og de to ting hænger samen! 

Krystallerne er nemlig knyttet til de forskellige stjernetegn, og de kan ofte hjælpe med tegnene udfordringer eller forstærke deres styrker. 

Du kan se hvilken krystal, der passer til dig tegn her

Her kan du lære mere om stjerntegn og horoskop 

Nu har du lært en masse om horoskoper og dagens horoskop, men her på Woman.dk har vi en masse andre spændende artikler om stjernetegn. Blandt andet kan du læse om, hvordan dit stjernetegn er i et parforhold, hvilke stjernetegn, der er bedstevenner samt den oplagte selvforkælelsesaktivitet baseret på dit stjernetegn.

Et andet sted, du kan opsøge viden om dit stjernetegn, er for eksempel i podcasten Astropod. I podcasten fortæller de seje og kloge kvinder om hvert tegn og giver dig en rigtig god forståelse for, hvordan hvert enkelt tegn er. Podcasten kan findes der, du lytter til Podcasts. Du kan også læse deres bog Stjernetegn – en astropod-håndbog.

I de seneste år er der kommet flere og flere bøger, der beskæftiger sig med stjernetegn, men en altid sikker vinder er Linda Goodmans legendariske soltegns-serie fra 1968. Du kan se mange flere bøger om stjernetegn her

Der findes derudover også rigtig mange sjove Instagramprofiler, du skal følge, hvis du elsker stjernetegn og horoskoper