Kvinde rækker tunge
Kan du gætte, hvilket stjernetegn der er det hyppigste i Danmark? © Getty Images

Dette stjernetegn er det mest almindelige i Danmark

Måske er det dit stjernetegn?

1. september 2023 af Henny Müller Dahl

For nyligt skrev vi om, hvilket stjernetegn der var det mest sjældne i Danmark. Her kunne vi afsløre, at der er færrest folk i Danmark med stjernetegnet Skytten, hvilket hænger sammen med, at Skyttens periode fra 21. november til 22. december er den tid på året, hvor færrest mennesker har fødselsdag. 

Men ligesom at der er ét stjernetegn, der er sjældnere end alle de andre, så må der jo også være ét bestemt stjernetegn, som er mere hyppigt end alle de andre. Netop det har vi undersøgt med udgangspunkt i tal fra Danmarks Statistik – kan du gætte, hvilket stjernetegn der er det mest almindelige her i landet? 

Tyren er det mest almindelige stjernetegn i Danmark 

Det stjernetegn, som flest mennesker i Danmark er født i, er Tyren. Det betyder samtidig, at der er flest danskere, der har fødselsdag i perioden fra 20. april til 21. maj. Helt nøjagtigt er der 540.597 personer, der har fødselsdag i Tyrens tegn. Det er over 100.000 flere end de “kun” 436.904 personer, der kan prale af at være født i det mest sjældne stjernetegn, Skytten. 

Tyren er et roligt Jordtegn, der elsker at slappe af i hjemlige omgivelser. Den kan godt lide, når tingene er, som de plejer. Tyren er enormt loyal og ofte også ret kreativ. Hvis du er Tyr, ved folk omkring dig typisk, at de altid kan regne med dig. 

Flest personer har fødselsdag fra april til juli 

Mens Tyren altså indtager førstepladsen som det mest almindelige stjernetegn i Danmark, finder vi Krebsen, som har fødselsdag mellem 22. juni og 22. juli, på en andenplads, mens Tvillingen, som har fødselsdag mellem 22. maj og 21. juni, lander på en tredjeplads. Her i landet er der 517.938 personer, der født i Krebsens tegn, mens 514.790 personer er født i Tvillingens tegn. 

Sammenlagt varer perioden for de tre mest almindelige stjernetegn dermed fra 20. april til 22. juli, og det betyder, at der i Danmark er flest folk, der har fødselsdag fra midt i foråret til midt om sommeren. 

De specifikke datoer, hvor allerflest har fødselsdag i Danmark, er i øvrigt henholdsvis 1. januar (24.123 personer) og 1. juli (19.630 personer). De høje tal på disse datoer skyldes ifølge Danmarks Statistik ikke kun almindelige fødselsdag, men også administrative procedurer for udlændinge, som ankommer her til landet. Er der for eksempel tvivl om, hvornår en flygtning er født, får personen tildelt en fødselsdag på en af disse datoer. Udover disse to datoer er der flest personer, der har fødselsdag 21. marts, hvor 17.996 personer fylder år. 

Kilde: dst.dk