Kvinde holder fødselsdag
Hvilket stjernetegn er mon det mest sjældne? © Getty Images

Dette stjernetegn er det mest sjældne i Danmark

Er du mon selv født i den mest unikke periode på året?

21. august 2023 af Henny Müller Dahl

Vi har alle fødselsdag én gang om året, og selvom det altid føles som VORES dag (hvilket det jo også er), så er der selvfølgelig også tusindvis af andre mennesker her i Danmark, der har fødselsdag samme dag som os selv – og endnu flere på verdensplan! 

Den dato, du er født, bestemmer, hvilket stjernetegn du er. Og da det er forskelligt, hvor mange personer der har fødselsdag på årets mange datoer, betyder det også, at nogle stjernetegn altså er sjældnere end andre. Men hvornår har færrest mennesker fødselsdag, og hvilket stjernetegn er dermed det mest sjældne? Det har vi på Woman-redaktionen undersøgt ved hjælp af tal fra Danmarks Statistik. 

Skytten er det mest sjældne stjernetegn i Danmark 

Dem, der er født i Skyttens tegn, har fødselsdag mellem den 23. november og 21. december, og disse personer kan altså prale af at være en sjældenhed i Danmark. Og dog – der er stadig 436.904 Skytter i Danmark, men selvom tallet er højt, så er der altså færrest mennesker, der har fødselsdag i netop Skyttens tidsperiode. 

Skytten er et livligt Ildtegn, som har det latinske navn Sagittarius, og personer med dette stjernetegn er ofte åbentsindede og altid på jagt efter det næste eventyr. De elsker at rejse og kan have det lidt svært med forpligtelser. 

Færrest har fødselsdag om vinteren 

Mens Skytten altså er det absolut mest sjældne stjernetegn i Danmark, så lander Vandmanden, der har fødselsdag mellem 21. januar og 18. februar, på en andenplads, og Stenbukken, der har fødselsdag mellem 22. december og 20. januar, på en tredjeplads på listen over de mest sjældne stjernetegn. Det ligger tæt mellem disse to stjernetegn, for der er henholdsvis 463.937 og 465.218 personer, der er født som Vandmænd og Stenbukke. 

De tre stjernetegn – Skytten, Vandmanden og Stenbukken – er alle tegn, som vi træder ind i i vintermånederne. Perioden for alle tre tegn løber sammenlagt fra 23. november til 18. februar, og det betyder altså, at der er færrest, som har fødselsdag i vintermånederne. Måske er det meget heldigt med færre fødselsdage i denne tid på året, når julen lige har tømt vores allesammens bankkontoer. 

I øvrigt er den dato, hvor der er absolut færrest mennesker i Danmark, der har fødselsdag, 29. februar, som kun findes i skudår – og det giver nærmest sig selv. Her er der helt nøjagtigt 3.839 personer, der har fødselsdag ifølge de nyeste tal fra 2023. 

Kilde: dst.dk