disney skurk stjernetegn
Ursula er sej, men manipulerende – Se, om du er hende ifølge dit stjernetegn.© Disney

Dit stjernetegn afslører: Denne Disney-skurk minder du mest om

Er du mon den onde dronning fra snehvide, Gaston eller Ursula?

4. januar 2023 af Maria Dalby Kamper

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi ELSKER Disney, og i den forbindelse elsker vi altså også en virkelig god Disney-skurk – men hvilken skurk ville du være baseret på dit stjernetegn?

Se listen herunder og find ud af det! Glem heller ikke, at du kan finde alle disse klassiske Disneyfilm på Disney+. Det kan jo være, du skal Disneyfilmen med den skurk, du er? 

Vædder – Jafar (Aladdin)

Fødselsdag: 21. marts - 20. april

Vædderen er virkelig beslutsom – især, når den skal tage et valg. Her vil den ikke sætte begrænsninger for sig selv. I stedet vil den tage dét valg, som den selv tror på. Derfor har du som Vædder mange ligheder med Jafar, som sætter sig for at få tronen, hvilket er et meget ambitiøst mål. 

Netop at være ambitiøs er også et typisk kendetegn for Vædderen. En af Vædderens lidt mindre attraktive karaktertræk er dens arrogance, og det besidder Jafar i den grad også. 

jafar disney skurk stjernetegn vægten vægt
© Disney

Tyr – Lady Tremaine (Askepot)

Fødselsdag: 21. april - 21. maj

Tyren er et kæmpe familiemenneske, og den værdsætter sine familiemedlemmer og vil dem det absolut bedste. Det er også tilfældet med den onde stedmor Lady Tremaine, som gerne vil sine to døtre det allerbedste. Hun er dog ikke så god til at rumme Askepot, men det er der ingen tvivl om, at du som Tyr ville være (for du er selvfølgelig sødere end Lady Tremaine). 

Tyrens meget rolige natur er også et karaktertræk, som går igen hos den onde stedmor. Hun reagerer ikke voldsomt, men bevæger sig elegant, roligt og bestemt rundt. Dertil så tager et knust Tyre-hjerte virkelig lang tid at hele, og måske er det også tilfældet for den onde stedmor Lady Tremaine, som ikke er så god til at håndtere tabet af sin mand – altså Askepots far. 

lady tremaine, disney, askepot, stjernetegn, tyren, onde stedmor
© Disney

Tvilling – Ursula (Den Lille Havfrue)

Fødselsdag: 22. maj - 21. juni

Tvillingen er kendt for at have to sider. Den kan have en sød facade udadtil, men bag masken gemmer sig sommetider en helt anden. Dette er også tilfældet med Ursula, som virker sød udadtil, da hun “hjælper” de Små ulyk'lige pus, der er i nød, i trang, men i virkeligheden er hun ude på, at det ikke skal lykkes dem, hun hjælper, at følge deres kontrakter. 

Ursula er manipulerende grundet sine vilde taleevner, og disse taleevner besidder du som er Tvilling også. Derfor er du altså Ursula baseret på dit stjernetegn.

ursula, den lille havfrue, stjernetegn, tvillingen, disneyskurk
© Disney

Krebs – Mor Gothel (To på Flugt)

Fødselsdag: 22. juni - 23. juli

Krebsen er et ret så følsomt stjernetegn, og den kan godt finde på at bruge disse følelser samt lidt skyld og skam, så den kan opnå det, som den gerne vil. Derfor er du som Krebs mor Gothel. Hun bruger sine følelser til at manipulere Rapunzel til at blive i tårnet, og det virker virkelig længe!

Krebsen er desuden ofte veninde-gruppens mor, og måske du som Krebs også kan være lidt overbeskyttende overfor dine venner, præcis som mor Gothel er overbeskyttende overfor Rapunzel (okay, mest på grund af hendes hår, men du forstår pointen).

Mor gothel, tangled, to på flugt, stjernetegn, krebs, krebsen
© Disney

Løve – Gaston (Skønheden og Udyret)

Fødselsdag: 24. juli - 23. august

Løven er en energisk person, som nyder at være sammen med mennesker – gerne som midtpunktet i vennegruppen eller ved festen. Derfor passer Gaston perfekt til dig, som er Løve i stjernetegn! Han er midtpunktet af festen – altså, der er jo trods alt en hel sang med hans navn, som bliver sunget af hans venner. 

Et typisk karaktertræk for Løven er desuden, at den er en leder af natur. Hvis du er Løve, brænder du ofte for det, du gør, og det vil sige, at du ikke gør noget halvt. Gaston er lige sådan. Han leder folket til Udyret, og han går da i høj grad all in på Belle og at “redde” hende.

gaston, disney, film, skurk, stjernetegn, løven
© Disney

Jomfru – Den onde dronning (Snehvide og De Syv Små Dværge)

Fødselsdag: 24. august - 23. september

Som Jomfru kan du måske nikke genkendende til, at du nok er lidt af en perfektionistisk person, og det kan også være, at du kan have lidt svært ved at tale om dine egne fejl og mangler. Det har den onde dronning også. Hun sørger for at have en meget nøjagtig (og måske ret perfektionistisk) plan for, at jægeren, som er sendt efter Snehvide, skal komme tilbage med hendes hjerte i en æske, så hun kan sikre sig, at planen ikke slår fejl. 

Jomfruen kan godt lide at bruge tid alene, og den er altså ikke glad for selskaber. Den onde dronning nyder også mest af alt at bruge sin tid med det magiske spejl på væggen der. Jomfruen kan være lidt forfængelig, og det er også tydeligt, da den onde dronning mener, at hun er den smukkeste i landet her. 

den onde dronning, snehvide og de syv små dværge, stjernetegn, jomfru
© Disney

Vægt – Kaptajn Klo (Peter Pan)

Fødselsdag: 24. september - 23. oktober

Hvis du er Vægt i stjernetegn, så kan du godt lide retfærdighed, eller det, som efter dit hoved er retfærdigt. Det gælder også for Kaptajn Klo, som nok ikke synes, det er helt retfærdigt, at han mistede sin hånd på grund af Peter Pans løjer – og Kaptajn Klos idé om retfærdighed er hævn over den unge dreng.

Vægten er også en ret social type, og det vil vi bestemt også mene, at Kaptajn Klo er, da han jo ofte er omgivet af sin besætning. Dertil er han ligesom Vægten loyal, og han har jo en virkelig god ven i Smisk, som altid er ved Klos side. Dertil er Kaptajn Klo ligesom Vægten intelligent, charmerende og emotionel.

kaptajn klo, disney skurk, stjernetegn, vægten
© Disney

Skorpion – Hades (Herkules)

Fødselsdag: 24. oktober - 22. november

Skorpionen er ofte en meget selvsikker person, som ikke er bange for at være hudløst ærlig. Alligevel kan den godt ty til sarkasme, og den er generelt meget intens og mystisk. Hvilken Disney-skurk repræsenterer dette bedre end Hades, guden af underverden?

Derudover er Hades generelt rolig og cool udadtil... Lige indtil han ikke er og får et spontant frustrations- eller vredesudbrud. På samme måde har du som Skorpion et køligt ydre. 

stjernetegn, hades, skorpion, sassy, disney, herkules
© Disney

Skytte – Malavia (Tornerose)

Fødselsdag: 23. november - 21. december

Skytten er en meget direkte person, og den siger derfor, hvad den tænker. Det er ligesom Malavia, som meget tydeligt og ærligt giver udtryk for, at hun ikke er tilfreds med ikke at være inviteret til Torneroses dåb. Du er som Skytte altid klar på, at der sker noget nyt, og derfor har du ikke noget imod at “røre lidt i gryden” – og det gør Malavia også, da hun kaster en forbandelse over Tornerose. 

Skytten kan godt lide at grine og smile, og uanset hvor ond en handling, Malavia udfører, så har hun altid et smil på læben. Se, det er ægte ondskab... Hvilket du selvfølgelig ikke besidder som Skorpion... Så det kan du jo tage med dig.

Stjernetegn, malavia, maleficent, skurk, disney, tornerose, skytten
© Disney

Stenbuk – Scar (Løvernes Konge)

Fødselsdag: 22. december - 20. januar

Stenbukken er målbevidst, ambitiøs og fascineret af succes, og den vil gå langt og arbejde hårdt for at opnå det største. Det er noget, som Scar og Stenbukken egentlig har tilfælles, da Scar vil gå så langt, at han går imod sin egen familie for at opnå succes og høj status som løvernes konge. 

Du som Stenbuk skal dog have, at du er en langt bedre leder og meget mindre doven, end Scar er i Løvernes Konge

scar, løve, mus, disney, stjernetegn, stenbuk, december
© Disney

Vandmand – Cruella De Vil (101 Dalmatiner)

Fødselsdag: 21. januar - 19. februar

Vandmanden er original, fuld af gode idéer og lidt af en trendsetter, så derfor er du som Vandmand selvfølgelig med på kreativt at nytænke moden og det tøj, som du går i. Derfor er Vandmanden selvfølgelig meget lig Cruella De Vil, der vil gå langt for et helt unikt udtryk (og lade det gå ud over nuttede hundehvalpe, hvilket du selvfølgelig ikke ville). 

Du, som er født i Vandmanden, kan godt lide at have andre omkring dig, men du kan i den grad også godt være dig selv, og du er meget selvstændig. Dette er også kvaliteter, som passer på Cruella De Vil.

cruella de vil, 101 dalmatiner, disney, skurk, stjernetegn, vandmand
© Disney

Fisk – Yzma (Kejserens Nye Flip)

Fødselsdag: 20. februar - 20. marts

Fisken kan ofte være god til at give gode råd til veninder og venner, og Yzma var jo også kejserfamiliens rådgiver, inden hun bliver fyret af Kuzco. Dertil er Fisken loyal, og det må det siges, at Yzma også er overfor sin hjælper Kronk – også selvom han ikke er lige så god til at være “ond håndlanger”.

Ligesom Yzma kan din hjerne udtænke alverdens kreative planer for, at dine drømme skal gå i opfyldelse. Vi ville faktisk ikke være overraskede over, hvis du har en tendens til at føre en lang monolog med dine planer efterfulgt af et “Det er genialt, genialt, genialt!” Når det så kommer til at udføre og lykkes med planernene... Ja, det er jo lidt en anden sag for både dig og Yzma.

yzma, amzy, kronk, kuzco, kejserens nye fip, lama, stjernetegn, fisk, fisken
© Disney