Kvinde med hund
Hvilken hunderace passer til dig baseret på dit stjernetegn? © Getty Images

Dit stjernetegn afslører, hvilken hunderace der passer bedst til dig

Er du mon det stjernetegn, der skal have en kæmpestor Newfoundlænder?

8. marts 2023 af Henny Müller Dahl

Okay, allerførst: At anskaffe sig en hund er en virkelig stor beslutning, som skal tænkes grundigt igennem, så selvom vi nu vil fortælle dig, hvilken hunderace der passer bedst til dig baseret på dit stjernetegn, så betyder det selvfølgelig ikke, at du helt spontant skal anskaffe dig en ny, pelset ven (selvom det altid er fristende). 

Når det er sagt, så har hvert stjernetegn som bekendt nogle helt særlige træk, og derfor er der også visse hunderacer, der passer bedre til nogle stjernetegn end andre. Bliver du nysgerrig på, hvilken hund der er det bedste match til netop dit stjernetegn? Så gør vi dig klogere herunder. 

Vædderen: Schæfer

Fødselsdag: 21. marts - 20. april

Vædderen har et stort behov for at kunne råde over sit eget liv, og som Vædder har du sommetider lidt svært ved at tage råd og ordrer fra andre. Du har dog også rigtig gode lederegenskaber, og folk har respekt for dig. Du skal have en hund, som også får respekt fra omverdenen, og det gør Schæferen i den grad. Dine gode leder-skills gør, at du højst sandsynligt vil kunne håndtere denne hunderace. I er begge lige selvsikre og gode til at beskytte dem, der står jer nær.

Er Schæferen ikke lige din kop te, vil andre gode matches være en Labrador eller en Border Collie, som passer godt til Vædderens aktive og overskudsagtige livsstil. 

Schæferhunden passer til stjernetegnet Vædderen
Vædderen skal have sig en Schæfer. © Getty Images

Tyren: Boxer

Fødselsdag: 21. april - 21. maj

Tyren er ekstremt loyal og pålidelig, og det er der også rigtig mange hunderacer, der er – netop derfor er der faktisk rigtig mange hunde, der passer til Tyren. Som Tyr er du dog også meget kvalitetsbevidst og lidt fin på den; skulle du for eksempel finde ud af, at du har en fjern, royal slægtning, vil du leve højt på dette i ret lang tid. Netop derfor passer en majestætisk hund som en Boxer godt til dig. Boxeren er tålmodig og beskyttende overfor de mennesker, den har nær – præcis ligesom dig. 

Andre hunde, der passer fint til Tyren, er den glamourøse Afghanske Mynde eller den imponerende Granddanois. 

Stjernetegnet Tyren skal have en Boxer hund
En Boxer passer godt til stjernetegnet Tyren. © Getty Images

Tvillingen: Bichon Frise

Fødselsdag: 22. maj - 21. juni

Tvillingen vil nok foretrække en hund, der er fuld af både nysgerrighed og energi ligesom den selv. Som Tvilling elsker du nemlig at prøve nye ting, og du er oftest klar på nye eventyr. Derfor passer en livlig, lille Bichon Frise rigtig godt til dig. Det siges ofte, at Tvillingen har to sider, og det har Bichon Frisen også; den er både sød og drilsk. 

En anden hunderace, som du som Tvilling sikkert også ville synes godt om, er den fine Bearded Collie, som ofte blot kaldes en Beardie. Dette er endnu en eventyrlysten hund, som er klar til at følge med sin travle Tvillinge-ejer. 

Hunden Bichon Frise passer godt til stjernetegnet Tvillingen.
En Bichon Frise er den perfekte hund til Tvillingen. © Getty Images

Krebsen: Rottweiler 

Fødselsdag: 22. juni - 23. juli

Som Krebs er du enormt familieorienteret. Din familie betyder alt for dig, og du er meget loyal overfor de mennesker, der står dig nær. På trods af at den har et lidt dårlig ry, er Rottweileren en selvsikker, loyal og kærlig hund, som passer virkelig godt på sin familie. Den er en fremragende vagthund, som nok skal beskytte alle i huset. Den er virkelig god til at knytte sig til sine kære – præcis ligesom dig. 

Andre hunderacer, der passer til Krebsen, er Chow Chows og Chihuahuaer, som også er kærlige men lidt kræsne i forhold til, hvem de knytter bånd til. 

Stjernetegnet Krebsen passer med hunderacer Rottweiler.
Krebsen vil fungere godt sammen med en Rottweiler. © Getty Images

Løven: Mops 

Fødselsdag: 24. juli - 23. august

Som Løve er du enormt positiv, charmerende og optimistisk. Du elsker selskaber og skal derfor selvfølgelig have en selskabshund som en Mops. Mopser er vildt sjove og muntre, og de har brug for en positiv ejer, hvilket du selvfølgelig er. Et fællestræk for dig som Løve og Mopsen er, at I deler et stort mod på livet – I vil få det så hyggeligt sammen! 

En anden hunderace, der passer fint til Løven, er den noget større Mastiff, som ligesom dig vil gå langt for at beskytte sin familie. Ligesom stjernetegnet Løven er denne hund en af de modigste, der findes. 

Hunderacen Mops passer til stjernetegnet Løven
En sød Mops er et godt valg til Løven. © Getty Images

Jomfruen: Pointer

Fødselsdag: 24. august - 23. september

Som Jomfru er du beslutsom, analytisk og hårdtarbejdende, og derfor er det oplagt for Jomfruen at få en hund med samme egenskaber. Her vil en hund af racen Engelsk Pointer være et oplagt valg. Et fællestræk mellem Jomfruen og denne hunderace er også, at I begge er følsomme men helst undgår at vise det alt for meget. I deler derfor en indre sårbarhed! 

Andre hunde, der også passer til Jomfruen, er diverse produktive hunderacer, som ofte er blevet brugt til at udføre diverse arbejdsopgaver – for eksempel en sød Shetland Sheepdog eller en Spansk Vandhund. 

En Pointer passer til stjernetegnet Jomfruen
En Pointer er et godt match til Jomfruen. © Getty Images

Vægten: Newfoundlænder

Fødselsdag: 24. september - 23. oktober

Som Vægt er du blid og høflig af natur. Du elsker, når dit liv er i balance, og du søger altid harmoni. Derfor skal du have en afslappet hund, som dog rummer masser af kærlighed. I en Newfoundlænder er der nok med plads til netop dét, for denne fine race kan veje helt op til 80 kilo. Ligesom dig er denne hund meget sød og hengiven – en kæmpe bamse! 

En anden hund, der passer meget fint til Vægten, er en Siberian Husky, som er lige så blid, intelligent og venlig som dig, der er Vægt. 

Newfoundlænderen passer godt til stjernetegnet Vægten
En stor og fin Newfoundlænder er en god hund til Vægten. © Getty Images

Skorpionen: Dalmatiner

Fødselsdag: 24. oktober - 22. november

Som Skorpion går du aldrig halvt ind i noget, du beslutter dig for. Du er modig, lidenskabelig og ofte ressourcestærk. Og en stærk person som dig skal have en stærk hund. Her er en smuk Dalmatiner et rigtig godt bud. Den er udadvendt, aktiv og ligeså modig som dig selv. Den vil nok kræve sit, men den vil forevigt være loyal og kærlig mod sit menneske. 

Et andet godt bud på en hunderace til dig, som er Skorpion, er den altid populære Golden Retriever, som er pålidelig og selvsikker ligesom de fleste Skorpioner. 

En Skorpion skal have en Dalmatiner som hund
Som Skorpion er en Dalmatiner et oplagt valg af hund. © Getty Images

Skytten: Boston Terrier

Fødselsdag: 23. november - 21. december

Som Skytte er du altid festens midtpunkt, og du har derfor brug for en hund, der har samme selskabstræng og positivitet som dig selv. Derfor er en Boston Terrier det oplagt valg til dig, der er Skytte. Denne hund vil få dig til at grine dagen lang, og den vil være god til at tilpasse sig, når du beslutter dig for, at der skal findes på nye eventyr. 

Andre hunderacer, der vil passe godt til Skytten, er nogle, der minder lidt om Boston Terrieren, nemlig en Fransk Bulldog, en Shih Tzu og en Russell Terrier, som alle er gode til at tilpasse sig nye situationer. 

Den perfekte hund til en Skytte er en Boston Terrier
En Boston Terrier passer godt til stjernetegnet Skytten. © Getty Images

Stenbukken: Shiba Inu 

Fødselsdag: 22. december - 20. januar

Stenbukken er typisk et robust og pålideligt menneske, som dog kan være ret reserveret – og ikke mindst disciplineret. En hund, som passer utrolig godt til Stenbukken, er en Shiba Inu, som ofte har en rolig opførsel og ikke er særlig højlydt. Derudover er denne skønne hund meget uafhængig, hvilket er endnu en fantastisk kvalitet, som Stenbukken vil sætte pris på – især i perioder, hvor der er travlt på arbejdet. En Shiba Inu er tilpasningsdygtig men også ret stædig. 

Andre hunderacer, der har lignende kvaliteter og derfor også passer godt til Stenbukken, er for eksempel en Shar Pei og en Pekingeser – begge opmærksomme og pålidelige hunde! 

Hunden Shiba Inu passer godt til stjernetegnet Stenbukken
En Shiba Inu er en perfekt hund til Stenbukken. © Getty Images

Vandmanden: Puddel

Fødselsdag: 21. januar - 19. februar

Som Vandmand er du meget klog, glad og afslappet, og en af de bedste racer til dig er derfor en puddel, der er den klogeste hunderace overhovedet. Pudlen ser enormt sød ud, og den vil få enhver Vandmand til at være lidt mindre reserveret. 

En anden side af Vandmanden er, at den elsker at være smart og original, så hvis du som Vandmand tænker, at pudlen er lidt for basic til dig, så kan du også gå efter en Lhasa Apso eller en Havaneser. Alle tre hunde, der kræver noget ordentlig pelspleje, men det er intet problem for en Vandmand. 

Stjernetegnet Vandmand bør eje en Puddel
En Vandmand og en Puddel ville finde godt ud af det med hinanden. © Getty Images

Fisken: Sanktbernhardshund 

Fødselsdag: 20. februar - 20. marts

Som det mest fantasifulde og følsomme stjernetegn skal Fisken selvfølgelig have sig en venlig og nysgerrig hund, hvilket Sanktbernhardshunden i den grad er. Som Fisk giver du hele dit hjerte til dem, der vil have det, og du vil derfor knytte et stærkt bånd til den hund, du anskaffer dig. Du skal derfor have en hund, der kan rumme denne intense kærlighed, hvilket en stor Sanktbernhardshund i den grad kan. Denne hund er ligeså uselvisk, blid, loyal og hengiven som en Fisk er. 

Andre hunderacer, der passer godt til stjernetegnet Fisken, er en Malteser eller en Chihuahua. Disse hunde er lige så empatiske, intuitive og fulde af personlighed, som Fisken selv er, og de vil lære Fisken at ikke tage livet alt for alvorligt. 

Stjernetegnet Fisken skal have en Sanktbernardshund
Fisken skal have sig en stor Sanktbernardshund. © Getty Images