Kollega stjernetegn
Er du arbejdspladsens midtpunkt? Hvad siger stjernerne?© Getty Images

Dit stjernetegn afslører, hvilken type kollega du er

Der er særligt ét tegn, der kan være lidt belastende til personalefesten...

7. januar 2022 af Ida Storm Frøslev Hansen

Er du helt med på, at din Måne ikke refererer til din hårpragt, men derimod dit følelsesliv? Ved du, at ascendanten faktisk kan sige ret meget om din personlighed? Og tjekker du dagens horoskop lige så ofte som din mail? Så ved du, ligesom os, at stjernerne kan fortælle dig virkelig meget om din personlighed – de kan endda afsløre, hvordan du er som kollega!

Læs alt om, hvad dit og dine favoritkollegaers stjernetegn siger om jer, herunder. 

Stjernetegn kollega
Er du mon den sjove kollega ifølge stjernerne? Eller den kreative?© Getty Images

Tyr – Den kvalitetsbevidste kollega

Fødselsdag: 21. april – 21. maj

Har du en tendens til at være deltajeorienteret, måske bruge liiidt for længe på en opgave for at få den PERFEKT, samt fejre hver eneste sejr, du får, måske med god mad, vin eller en ansigtsmaske? Så er vi ret sikre på, du er Tyr!

Tyren er nemlig ekstremt kvalitetsbevidst, og den kunne aldrig finde på at aflevere en ufærdig opgave eller gøre noget halvhjertet. Nix! Der skal være styr på sagerne, og det skal være det bedste af det bedste, når Tyren er på arbejde. Dog kunne du aldrig finde på at slide dig selv halvt ihjel: Du arbejder for at kunne have råd til det liv, du gerne vil leve, når du har fri – tager vi helt fejl, hvis vi tror, det liv involverer lækre rødvine, gode middage og smarte tasker? Nej, vel? 

Vædder – Lederen på arbejdspladsen

Fødselsdag: 21. marts - 20. april

Vædderen er den fødte leder – sådan er det bare. Så om du rent faktisk er leder, eller bare føler dig som lederen på din arbejdsplads, er vi sikre på, at der er mange, der ser på dig og tænker: “Hende/ham må jeg hellere holde mig gode venner med.” Særligt fordi alle ledere jo ikke ligefrem er gode ledere!

Når du har det godt, trives du sikkert mega godt i lederrollen. Du er entusiastisk, tænker ud af boksen og sørger for at inkludere alle. Du er nærmest den menneskelige version af et espressoshot! Men når du har det dårligt, er i et arbejdsmiljø, du ikke trives i, eller konstant bliver sat i gruppe med irriterende Karen fra Regnskab, kan du blive en smule sortseende, ikke være suuuuper god til at samarbejde og mildest talt blive lidt af en diva. Så vi håber, for alles skyld, at du er på en arbejdsplads, du elsker!

Stjernetegn kollega
Mon det er en Tyr eller en Vædder, der lige viser, hvordan tingene skal gøres?© Getty Images

Tvilling – Sælgeren, der kan sælge sand i Sahara

Fødselsdag: 22. maj - 21. juni

Var der nogen, der sagde charme, selvtillid og lækkert hår? Så er vi vist nået til Tvillingen

Tvillingen er morsom, social og har masser af charme, og derfor er du helt klart også hele arbejdspladsen topsælger – ligegyldigt om I egentlig sælger noget på din arbejdsplads eller ej, kan du seriøst prakke enhver noget på frakken. Derfor er det også altid dig, kollegaerne sender, når der skal reddes tråde ud med chefen: “Hej hej, det er simpelthen, bare fordi vi tænkte på, om ikke snart det var tid til, vi fik en ny kaffemaskine?”

Tvillingen kan dog hurtigt komme til at kede sig, og derfor er det vigtigt, at du bliver udfordret i dit arbejde! Der skal ske noget på dit job, du skal have nye opgaver og mulighed for at udvikle dig, ellers kan du (undskyld for sproget) i værste fald udvikle dig til den mørke udgave af Tvillingen: En manipulerende bitch. Ja ja, sorry, not sorry, vi fortæller blot sandheden.  

Krebs – Arbejdspladsens mor

Fødselsdag: 22. juni - 23. juli

Ved du godt, at dine kollegaer er super heldige at have dig på arbejdspladsen? Er du den, der laver mest? Nej, ikke nødvendigvis. Er du topsælgeren, der bare knalder det ene salg ind efter det andet? Heller ikke, næh.. Men er du den, der får alle på arbejdspladsen til at føle sig godt tilpas, trygge, og den, der er der for dem, når de har en dårlig dag? JA!

Krebsen er ekstremt kærlig og omsorgsfuld, og derfor passer du helt klart virkelig godt på alle dine kollegaer. Du er typen, der altid tager en kop kaffe med til sidemanden, når nu du alligevel skal op til maskinen: Typen, vi elsker! 

Der er dog en enkelt ting, du ikke ligefrem er verdensmester til: Hvis vi siger kritik, hvad siger du så? Bære nag resten af dit liv? Jeps, det tænkte vi nok. Du tager nemlig kritik ret personligt, og derfor er vi også ret sikre på, at din chef lige trækker vejret en ekstra gang eller to, når den skal fortælle dig, at du har glemt at indberette løn for sidste måned. 

Stjernetegn kollega
Krebsen er eksempelvis en virkelig god lærer, fordi den er så omsorgsfuld.© Getty Images

Løve – Arbejdspladsens midtpunkt

Fødselsdag: 24. juli - 23. august

Hvis der er noget, en Løve er god til, så er det at tiltrække opmærksom: Også på en arbejdsplads! Som Løve er du ikke så meget i tvivl om dine stærke sider: Du VED, du er dygtig til dit job, du ved, at du er en grineren kollega, og når du tvivler på, om der er noget, du kan, får du hurtigt overbevist dig selv om, at det kan du sagtens!

Lyder det en lille smule anstrengende? Ja, lidt, men sådan er det faktisk ikke. Udover at du er dygtig, klog og smart, og ikke er bange for hårdt arbejde, er du varm og generøs. Derfor er der ingen tvivl om, at du er typen, alle gerne vil være i team med. Ja, du elsker opmærksomhed og spotlight, men du har intet problem med at dele det med din work-bestie.

Vi kan faktisk kun komme i tanke om ét tidspunkt, hvor vi ikke ville orke at være i team med dig: Julefrokosten! Kom nu væk fra den karaoke-maskine, vi andre vil altså også prøve! 

Jomfru – Den perfektionistiske kollega

Fødselsdag: 24. august - 23. september

Jomfruen som kollega kan beskrives med et ord: Perfektionist. Som Jomfru vil du gøre ALT for, at dit arbejde er totalt spotless. Derfor er det heller ikke et sjældent syn at se dig slide og slæbe foran din computer, ude i butikken eller det sted, du arbejder, når du faktisk har fri: For du skal jo imponere dine chefer med alt det perfekte arbejde, du har lavet!

Men hey, søde Jomfru, der er ingen tvivl om, at du er sygt dygtig. Du er helt klart typen, som enhver chef drømmer om at have på sit team. Men her kommer lige en lille opfordring fra os: Pas på dig selv! Skru ned! Det er godt nok, det du laver, selv når du bare arbejder almindelige mennesketimer. 

Nå ja, og endnu en lille opfordring: Hvis dine kollegaer ikke har bedt om dit råd, så bare hold det for dig selv. Så er det nemlig ikke kun chefen, der elsker dig, men også dine kollegaer.

Stjernetegn kollega
Løve, det er tid til at give den karaoke-mikrofon fra dig!© Getty Images

Vægt – Den sjove kollega

Fødselsdag: 24. september - 23. oktober

Vægten er ofte en virkelig god kollega af den grund, at du elsker, når andre har det godt, og derfor vil strække dig ret langt for at sørge for, at alle har det tip-top. Du er super charmerende! Den cocktail, toppet med at du, mildest talt, er vildt grineren, gør, at vi virkelig håber, du snart skifter job og kommer over i vores team! Ej, gas... Eller...?

Noget af det, du kan kæmpe lidt med på en arbejdsplads, er, hvis der er for meget stress omkring dig, eller hvis der er dårlig stemning over en uoverensstemmelse eller lignende. I sådanne situationer kan du være lidt slem til at trække dig, gemme dig bag en facade eller trække hjemmearbejdskortet.

Skorpion – Arbejdspladsens problemknuser

Fødselsdag: 24. oktober - 22. november

Skorpionen er ret nem at spotte på en arbejdsplads: Du er den intense type, der har en urokkelig selvtillid på dit eget arbejde. Det er ikke, fordi du kæfter op, om alt det du er gode til (Løver, vi kigger på jer), men derimod er du ikke lige den, der spørger dine kollegaer om hjælp, eller fortæller til din chef, hvis du har en opgave, du er i tvivl om, hvordan du bedst løser. 

Som Skorpion er du måske ikke verdens bedste holdspiller, lad os bare være ærlige. Dit knivskarpe, skræmmende indsigtfulde og uovervindelige selvsikkerhed gør dog, at du er hele kontorets problemknuser! De opgaver, ingen andre kan løse, ender altid på dit skrivebord, for dine kollegaer og chefer ved, at hvis der er nogen, der kan løse enhver opgave, og ikke helmer før de når målet, så er det dig! 

Stjernetegn kollega
Vægten er den grineren kollega!© Getty Images

Skytte – Arbejdspladsens “Ja-hat”

Fødselsdag: 23. november - 21. december

Skytten er lidt af et legebarn og er udstyret med jordens største ja-hat. Derfor er du helt klart også en kollega, som de andre på arbejdspladsen altid krydser fingre for kommer til julefrokosten, teambuilding-dagen, eller bare kan peppe mandagen lidt ekstra op med en parodi på chefen, en papirflyver-konkurrence eller lignende. Du siger seriøst aldrig nej, hvilket er både din største gave og din største forbandelse. 

Grundet din massive ja-hat, som i virkeligheden nok nærmere er en ja-sombrero, kommer du engang imellem til at sige ja til noget arbejde, som du dybest set ikke gider at lave, og hvis du ikke synes, at det, du arbejder med, er spændende, er du virkelig svær at motivere. Du skal virkelig brænde for det, du gør, for ellers gør du det faktisk ikke, hvilket nok ikke er heeelt optimalt på en arbejdsplads. Så måske må du godt gøre din ja-sombreo lidt mindre? Det tror vi faktisk kun, dine chefer ville sætte pris på!

Stenbuk – Arbejdsnarkomanen

Fødselsdag: 22. december - 20. januar

Stenbukken er nærmest lavet til at være en succes på arbejdsmarkedet! Den er god nok! Det er også derfor, at du måske oplever, at meget af dit selvværd hænger sammen med, hvor god du er på dit job, samt hvad du laver til dagligt. Du higer nemlig efter prestige og status, og derfor er det også vigtigt for dig at være virkelig god til dit job!

Du er en gigantisk arbejdsnarkoman: Du tager alle de vagter, du kan få, du tænker meget på, hvordan du stiger i graderne, og du ser dit arbejde, som en stor del af din personlighed. Selvom det er virkelig sejt, at du er så hårdtarbejdende, kan det også gøre, at du engang imellem får lidt skyklapper på og glemmer alt andet dejligt i dit liv: Dine venner, familie, søndage på sofaen og Netflix-serier i flimmeren. Husk at holde fridage, kære Stenbuk! 

Stjernetegn kollega
Er du Stenbuk? Så kunne dette godt være en scene fra dit liv. © Getty Images

Vandmand – Den ny-tænkende kollega

Fødselsdag: 21. januar - 19. februar

Som Vandmand er du verdensmester i at tænke ud af boksen. Du er kreativ, innovativ, og der er få ting, du hader mere, end når en kollega eller chef siger: “Jamen dét vi plejer at gøre, er...”, for du har slået plejer ihjel og gør det gerne igen! Du løser problemer på måder, som ingen andre nogensinde havde overvejet at løse tingene på, og generelt er du virkelig bare ekstremt nytænkende – sejt!

Du har brug for at føle en mening med dit arbejde (og nej, lønsedler er ikke nok for dig). Det skal gerne give mening i det store billede, og derfor elsker du at arbejde med noget, hvor du kan mærke, at dit arbejde gavner andre end dig selv. Måske du arbejder som pædagog, arbejder i en bæredygtig tøjforretning eller noget tredje, der føles meningsfyldt for dig? 

Fisk – Den kreative kollega

Fødselsdag: 20. februar - 20. marts

Hey lille Fisk, så er det ud af dagdrømmen og ind på Woman! Vi ved, du engang imellem lige skal hives ud af en dejlig dagdrøm, for som Fisk har du en kreativitet, fantasi og forestillingsevne som seriøst ingen anden. 

Derfor er du også en gave at have på arbejdspladsen, hvis der skal tænkes ud af boksen, og der skal findes kreative løsninger på et problem. De mere praktiske opgaver på en arbejdsplads er dog ikke din spidskompetance. Men hey, vi kan jo ikke være gode til alting i hele verden, vel?

Udover at være arbejdspladsens kreative kollega, er du helt klart også arbejdspladsens ven! Du er nem at komme til og har altid en skulder dine kollegaer kan græde ved, hvis de gennemgår noget svært. 

Kollega stjernetegn
Både Fisken og Vandmanden trives godt i mere kreative fag.© Getty Images

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide