Nytårsfejring
Har du gjort dig nogle tanker om dit nytårsforsæt endnu?© Getty Images

Dit stjernetegn fortæller, hvad dit nytårsforsæt skal være

Skal du hvile mere i dig selv eller måske lære noget nyt?

22. december 2021 af Camilla Stubbe

Året lakker mod enden, og nytåret står for døren. Måske du har fået styr på boblerne, kransekagen og bordbomberne, men har du fået gjort dig nogle tanker om dit nytårsforsæt for det nye år? 

Vi har hjulpet dig godt på vej med denne artikel, hvor du, ud fra dit stjernetegn, kan se, hvad dit nytårsforsæt skal være – eller i hvert faldet få en fornemmelse og inspiration, hvis du vil manifestere det kommende år. 

Tyr – Lyt til andres holdninger 

Fødselsdag: 21. april – 21. maj

Tyren er kendt for at have meget stærke holdninger og at stå urokkeligt fast ved sin mening. I en diskussion vil Tyren ofte være overbevist om, at den har ret, inden den har hørt de andres argumenter og holdninger. 

Derfor vil et godt nytårsforsæt for dig som Tyr være, at du øver dig i at give dine venner, familie eller måske kolleger mere plads, hvis I skulle være uenige om et emne. Det betyder langt fra, at du ikke skal fortælle din holdning – men derimod blot at du lytter og lader andre ytre deres mening, følelser og tanker, inden du melder dig på banen. Ved at være mere åben overfor andres holdninger kan det jo være, at du faktisk ender med at se tingene i et nyt perspektiv?

Kvinde der lytter
Tyrens nytårsforsæt er at lytte mere til andres holdninger.© Getty Images

Vædder – Giv anerkendelse og opmærksomhed

Fødselsdag: 21. marts - 20. april

Vædderen har et stort behov for anerkendelse og bekræftelse fra andre, og det er ofte dér, at dens store fokus ligger i en samtale. En Vædder vil ofte starte med at fortælle og tale om sig selv, inden samtalen skifter til den anden part.

Et oplagt nytårsforsæt for en Vædder vil derfor være at bytte rundt på rollerne i samtalens store fokus. Altså, kære Vædder, spørg mere ind til dine venner og familie. Øv dig i at give dem, du har kær, masse opmærksomhed ved for eksempel at spørge ind til, hvordan deres dag har været, eller om de har haft en god juleferie – og måske endda spørge mere uddybende ind til, hvad de har brugt deres juledage på. De vil helt sikkert sætte stor pris på, at du spørger interesseret ind til dem og lytter opmærksomt til, hvad de måtte have på hjerte.

Tvilling – Hvil i dig selv

Fødselsdag: 22. maj - 21. juni

Tvillingen kan godt virke lidt overfladisk overfor andre, da den ofte skifter holdninger, og da dens personlighed godt kan skifte karakter, alt efter hvem den er i selskab med, og hvordan dens humør er i dét øjeblik.

Et nytårsforsæt til dig, som er Tvilling i stjernetegn, vil derfor være, at du skal øve dig i at hvile mere i dig selv. Du behøver ikke at tilpasse dig dine meninger og måde at være på til andre, bare fordi de har en anden holdning eller tilpasse dig til en given situation. Det er helt okay, at I er forskellige. I stedet kan du måske spørge nysgerrigt ind og lytte til den eller de personer, som du er sammen med lige nu. Det vil de med garanti ikke opfatte som overfladisk – tværtimod!

Krebs – Lær at give slip

Fødselsdag: 22. juni - 23. juli

En Krebs er i stor kontakt med sine følelser. Det kan måske være svært for dig altid at holde styr på dem, og det kan nogle gange resultere i, at andre har svært ved at føle sig på bølgelængde med dig, da de måske vil være bange for at gøre dig ked af det.

Som Krebs har du følelserne uden på tøjet, og derfor kan det være et lærerigt nytårsforsæt for dig at øve dig i at sortere i dine følelser. Det er ikke altid, at lige den følelse, der rammer dig, er rigtig og sand i den situation, du står i. Sig til dig selv, at det er helt i orden, hvis du og din omgangskreds ikke har den samme opfattelse. Tag en dyb vejrtrækning helt ned i maven, og forsøg at give slip på de følelser, som måske vil gøre dig ked af det og bekymret helt uden grund!

Kvinde der hviler i sig selv
Tvillingens nytårsforsæt er, at den skal lære at hvile mere i sig selv.

Løve – Brug mere tid på dine kære

Fødselsdag: 24. juli - 23. august

Hvis der er noget, en Løve elsker, så er det at være midtpunkt. Dens samtaler handler ofte om sig selv, og når omdrejningspunktet er udelukkende er på den, er Løven i sit es. 

De fleste af os synes det er skønt at tale om os selv. Og Løven især kan blive draget af folk, der giver opmærksomhed og beundrer den. Derfor vil et godt nytårsforsæt for dig, der er Løve, være, at du øver dig i sætte andre folk i centrum – specielt dem du har tæt på dig. Det vil kun gavne dine forhold og relationer, at du giver plads til, at andre kan indtage rampelyset engang imellem.

Jomfru – Vær mindre kritisk

Fødselsdag: 24. august - 23. september

Jomfruen er det stegnetegn, som er mest perfektionistisk og yderst struktureret. Jomfruen lægger mærke til alle detaljer, også de små fejl, den måtte støde på i hverdagen på arbejdet, derhjemme, i forhold – over alt. 

At være detaljeorienteret og perfektionistisk er ofte en fordel, men for dig, søde Jomfru, kan det måske nogle gange tage overhånd. Selvom du gør og siger tingene i den bedste mening, kan det hurtigt blive opfattet som meget kritisk og negativt. Et godt nytårsforsæt til dig vil derfor være at øve dig i at vende mange af de 'fejl', du ser, til noget positivt og lærerigt for dig (og for dine kære). Det kan endda være en fin øvelse at rose dem, du bruger meget tid sammen med noget oftere. 

Kvinder der krammer
Løvens nytårsforsæt er at bruge mere tid og fokus på sine nærmeste.© Getty Images

Vægt – Gør noget godt for dig selv

Fødselsdag: 24. september - 23. oktober

Vægten er en rigtig people pleaser. Den stortrives, når alle er glade og vil gå langt ud af sin vej for at sørge for, at de forbliver glade. Faktisk så langt, at Vægten nogle gange ændrer sin adfærd og tilsidesætter sine egne behov, hvis det gør, at folk omkring den har det godt.

Men med sådan et pleaser-gen har du som Vægt brug for et nytårsforsæt, der handler om ingen andre end dig selv. Derfor skal dit forsæt være at gøre noget godt for dig selv – også selvom det ikke gør noget godt for andre end netop dig selv. Tænk over, hvad du godt kan lide, og hvad der gør DIG glad – og så øv dig i at gøre det meget ofte. Du fortjener det!

Skorpion – Tilgiv og giv slip

Fødselsdag: 24. oktober - 22. november

Skorpionen går altid all in i dens relationer med andre – uanset om det er kærester, veninder eller familie. Skorpionen har altid alle andres ryg og forventer blindt, at de lige så meget har dens ryg. Og skulle det ske, at nogen ikke lever op til Skorpionens forventinger, vil den sent glemme det. 

Derfor er et oplagt nytårsforsæt til din indre Skorpion, at du øver dig i at tilgive og give slip. Har din veninde, kæreste eller søster gjort noget, som du ikke brød dig om, kan det være en god øvelse, at du forsøger at bearbejde det, så I kan komme videre med jeres relation. Det er ikke kun din omgangskreds, der vil få gavn af dette nytårsforsæt, du vil helt sikkert også selv finde det befriende at give slip på de negative følelser.

Kvinder der tilgiver
Skorpionens nytårsforsæt er at øve sig i at give slip og tilgive.© Getty Images

Skytte – Rummelighed

Fødselsdag: 23. november - 21. december

En Skytte vil ofte mene, at den har knækket koden til alting: Livet, parforhold, venskaber, arbejde, alt! Og Skytten er helt klart også et mega klogt tegn, men der ligger også en stor visdom i at erkende, din sandhed ikke altid er den eneste sandhed.

Nytårsforsættet for dig i år som Skytte vil være, at du skal øve dig i at give mere plads til andres holdninger. Vi ved, det kan være svært, men du behøves ikke være enig med dem! Du skal bare heller ikke altid gå efter, at få alle vundet “over på din side”. Du vil måske endda opleve, at det faktisk kræver mindre energi end at overbevise andre om, at din holdning er den rigtige, og at de skal synes det samme. Måske en større rummelighed også giver dig et nyt syn på de ting, du er overbevist om?

Stenbuk – Lav noget sjovt og skørt

Fødselsdag: 22. december - 20. januar

En Stenbuk er et meget arbejdsomt stjernetegn, da den er drevet af succes og ambitioner. Stenbukken er meget målrettet, og ofte er der slet ikke tid til spas og løjer, hvis det er ensbetydende med at afvige fra dens plan om at nå et mål.

Det perfekte nytårsforsæt til dig, seriøse Stenbuk, vil derfor være at lave noget sjovt og skørt, som du ellers ikke mener, at der er plads til i den hverdag. Giv dig selv fri fra din målrettethed, og giv dig selv lov til at slå dig lidt løs. Det kan måske være grænseoverskridende og svært i starten, men vi garanterer dig, at lige så snart du slapper helt af og giver slip, vil du have det kanon-sjovt! 

Vandmand – Lær noget nyt

Fødselsdag: 21. januar - 19. februar

Vandmanden kan godt lide at være anerledes og at have andre holdninger end dem, den snakker med. Endnu mere kan Vandmanden lide at få overbevist andre om dens anderledes holdninger og lære fra sig af, hvad den synes er det bedste. 

Derfor vil et godt nytårsforsæt til dig, der er Vandmand, være at lære noget nyt. Det kan for eksempelvis være, at din mor lærer dig at strikke, eller at din veninde lærer dig en ny måde at træne på i fitnesscentret. Så længe det er noget nyt, hvor du bliver udfordret af andre omkring dig, vil det helt sikkert give dig en unik oplevelse og selvindsigt.

Kvinder der strikker
Vandmandens nytårsforsæt er at prøve at lære noget nyt af andre.© Getty Images

Fisk – Slip tankemyldret og vær i nuet

Fødselsdag: 20. februar - 20. marts

Fisken er ret følsom og er meget kontrolleret af sine tanker. Nogle gange kan den faktisk zone helt ud, og kun være tilstede i sin egen verden, hvilket kan gøre nuet meget overvældende for en følsom Fisk.

Det kan derfor også være svært for dig som Fisk at leve i nuet og at være tilstede i alt, hvad du foretager dig. Et nytårsforsæt til dig vil derfor være at øve dig i at slippe nogle af de mange tanker, der farer rundt i hovedet på dig, og øve dig i at være mere i nuet. Øvelsen går ud på, at du er mere opmærksom på dine tankemønstre, og derved kan arbejde med at slippe dem, så får du rent faktisk også mere ud af, hvad du laver lige nu og her – og dem du laver det sammen med.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide