Juletræ og julemusik
Stjernerne fortæller, hvad du skal stå for til jul!© Getty Images

Dit stjernetegn fortæller, hvad du skal stå for til jul

Hvem har du mest tiltro til kan lave den perfekte flæskesteg? Tyren eller Skorpionen?

10. december 2021 af Ida Storm Frøslev Hansen

Med julen følger der masser af pligter, ting der skal ordnes, og traditioner, der skal håndhæves – men ved du egentligt, hvad du vil være den fødte jule-mester til at udføre i juledagene? Nej, vel? Heldigvis har stjernerne svaret for dig, og derfor kan du i denne artikel læse alt om, hvad dit stjernetegn skal stå for til jul.

Tyr – Lave risalamanden

Fødselsdag: 21. april – 21. maj

Tyren er ofte en rigtig jule-elsker, og en stor grund til det er alt den lækre julemad! Om du elsker at lave den, eller bare spise den, er vi ret sikre på, at julen bare ikke ville være den samme for dig uden alt den lækre mad. 

Tyren elsker hygge og familienærvær, og derfor synes vi, at du, kære Tyr, skal stå for at lave risalamanden! Tag din mormor eller lillesøster under armen, og brug en dag med en, du elsker, på at kreere god mad til hele familien – så hyggeligt jo! 

Vædder – Fælde juletræet

Fødselsdag: 21. marts - 20. april

Vædderen har (mildest sagt) ild i røven, og du bliver hurtigt rastløs af at røre i den hvide gløgg, eller samle sangtekster til turen rundt om juletræet om aftenen. Derfor tror vi, at du skal ud og lave noget med bare en lille smule fart over feltet: Juletræsjagt!

Vi ved, at du vil kunne finde det absolut bedste juletræ, for Vædderen helmer ikke, før den er tilfreds, så afstiafsted med dig på juletræsjagt – husk hue og handsker, det er koldt udenfor!

Fælde juletræ
Vædderen skal fælde juletræet – tag eventuelt gode venner med!© Getty Images

Tvilling – Lægge gaver under juletræet

Fødselsdag: 22. maj - 21. juni

Tvillingen er (mildest talt) et af de absolut mest nysgerrige stjernetegn, og derfor ved vi også godt, at det for dig kan være ret svært at vente med at flå dine pakker op til efter maden, sangen om træet og alt det andet jule-hejs. Derfor vil vi faktisk gerne gøre din juleaften lidt nemmere for dig: Du skal nemlig have stillet din nysgerrighed bare en lille smule, ved at lægge gaverne under træet. 

På den måde kan du liiige tjekke "til og fra"-kortene ud, og mærke om det er en blød eller hård pakke, du har i vente og se.

Krebs – Skrive julekort

Fødselsdag: 22. juni - 23. juli

Krebsen er ekstremt kærlig, og som Thomas Helmig engang sang det: “Den jeg (Krebsen) elsker, elsker jeg” – du er en lille kærlighedsbombe, og julen er en mulighed for at huske de, du elsker, på det!

Vi kan ikke komme i tanke om en eneste, der ikke ville elske at få et julekort fra en Krebs. I er nemlig så gode til at se det smukke, i de mennesker I elsker, og derfor synes vi, du skal sætte dig ned, og skrive lige præcis de ting ned i et julekort. 

Julekort
Krebs, så det tid til at finde pen og papir frem!© Getty Images

Løve – Stå for alle fællesgaverne

Fødselsdag: 24. juli - 23. august

Hvis der er noget, en Løve er god til, så er det virkelig at købe gaver! Du har ekstremt god smag som Løve, og derfor er vi også ret sikre på, at du er eminent til at finde gaver til de, du elsker.

Så når din søster eller bror foreslår, om de ikke bare lige skal købe gaven til jeres grandtante Dorthe, hiver du lige i håndbremsen: Nix! Det skal du nemlig! Løvens gaver er nemlig bare ofte de absolut bedste gaver. 

Gaveshopping
Er du klar på gaveshopping? Vi ved, du kan gøre det, Løve!© Getty Images

Jomfru – Dække julebordet

Fødselsdag: 24. august - 23. september

Jomfruen er den fødte julebordsdækker! Du er nemlig sirlig, har orden i sagerne og elsker, når tingene omkring dig ser godt ud. 

Derfor ved vi også, at du vil kunne dække et julebord, der ser sindssygt smukt ud, hvor knivene og gaflerne ligger præcis de rigtige steder, og der endda er tænkt over bordplanen – måske du skal igang med at lave bordkort med saks og papir? 

Vægt – Lave den perfekte juleplayliste

Fødselsdag: 24. september - 23. oktober

Vægten er styret af planeten Venus, der blandt andet står for kreativitet og musik. Derfor ved vi, at du, kære Vægt, har en eminent musiksmag! Derfor tør vi også godt give dig den ærefulde opgave at sammensætte den perfekte juleplayliste. 

Ligemeget, om det er Britney Spears' My Only Wish This Year, eller en god gammel banger så som Jesus og Josefine-sangen, der får lov til at åbne ballet, er vi helt trygge ved, at du laver en playliste, der sætter den helt rigtige stemning for aftenen. 

Julesang
Er det mon en lille omgang Jesus og Josefine, der skråles med på der?© Getty Images

Skorpion – Lave flæskesteg

Fødselsdag: 24. oktober - 22. november

Skorpionen har det bedst, hvis de folk, den elsker, har det godt. Derfor vil du helt sikkert heller ikke kunne holde ud at se på, mens din mor, far, bedstemor eller nogle andre står og knokler i køkkenet med julemaden. Så hvad gør en Skorpion? Hjælper, selvfølgelig!

Om det er rødkålen, flæskestegen eller frikadellerne, der bliver dit ansvarsområde (eller måske dem alle tre?), kan vi ikke spå om, men vores gæt er, at du er at finde i køkkenet den 24. december. 

Skytte – Passer børnene

Fødselsdag: 23. november - 21. december

Skytten er lidt af et legebarn og er udstyret med jordens største ja-hat. Derfor kan du helt sikkert heller ikke sige nej, når din lille fætter Victor eller niece Nora spørger, om I ikke skal lege gemmeleg for 117. gang. 

Men hey, du gør faktisk alle en tjeneste ved at gå og sige: “Victor, sig kuk kuk”, selvom du godt kan se, han står bag gardinet. Mens du underholder ungerne, kan de andre nemlig få juleaftenen totalt på geled, og efter du har leget gemmeleg, dåse og fangeleg i en uendelighed, lover vi dig for, du bliver belønnet med både brune kartofler og risalamande – nam! 

Ung kvinde med barn
Skytten skal lege med alle ungerne.© Getty Images

Stenbuk – Pynte juletræ

Fødselsdag: 22. december - 20. januar

Som Stenbuk er du fornuftig og målrettet, og derfor vil vi mene, at du er den helt perfekte til at pynte juletræet. Du vil helt klart sørge for, at julekuglerne hænger sirligt, topstjernen står snorlige, samt huske at få alle de grimme, hjemmelavede dimser alle børnene har lavet gennem årene på træet lige så. 

Som den målrettede type du er, har du sikkert klaret denne opgave på nul komma fem, og derfor ved vi, du kommer til at hjælpe alle de steder, der er brug for hjælp hele dagen: For dig er julen ikke kun en hyggelig dag i familiens skød, men også et projekt! 

Pynte juletræ
Hvem pynter det bedste juletræ? Klart Stenbukken!© Getty Images

Vandmand – Lave jule-underholdning

Fødselsdag: 21. januar - 19. februar

Som Vandmand er du super kreativ og god til at tænke ud af boksen, og derfor er det da helt klart også dig, der skal stå for at lave årets juleunderholdning! 

Om det er en quiz om alle de gange, din farmor brændte anden på juleaften, en quiz om finsk julemusik eller noget helt tredje er op til dig, gamemaster, men vi er sikre på, at du vil kunne lave noget underholdning, alle og enhver vil være optagede af. 

Fisk – Tjekke ind på venner og familie

Fødselsdag: 20. februar - 20. marts

Fisken er følsom – SÅ følsom, at du faktisk ofte kan mærke, hvordan andre har det, helt uden de har sagt noget. Derfor er din opgave også lidt anderledes end de andres. Du skal nemlig hverken røre i sovs eller underholde unge, nej, du skal tjekke op på dine venner, familie og bekendte, du ved måske har en svær aften. 

Jul er ikke bare julesmåkager, hyggelige familiestunder og Glade Jul for alle. For nogle er det en virkelig svær aften, og det ved du! Derfor skal du lige sende en besked rundt med: “Hvordan går det? Jeg tænker på dig” til de, du ved, har en svær aften. 

SMS jul
Din sms kan gøre en stor forskel, kære Fisk.© Getty Images

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide