Stjernetegn
Du har både et soltegn, et månetegn og en ascendant. © Woman

Vidste du, at du har 3 stjernetegn? Læs om dit soltegn, månetegn og ascendant

Det, du sikkert omtaler som dit stjernetegn, hedder også dit soltegn

29. januar 2021 af Rie Louise Kirkebjerg

Hvorfor er du blevet netop den, du er? 

Mens dine gener fra dine forældre måske har givet dig dit fine, krøllede hår og dine fregner, foreslår Disneyfilmen Soul, at der tildeles en unik sjæl til hvert menneske på jorden. Der findes sandsynligvis ikke et endegyldigt svar på, hvorfor DU er DIG, men tager vi astrologiens perspektiv på det store spørgsmål, kan dit stjernetegn fortælle noget om, hvad er du for én.

Du har 3 forskellige stjernetegn

Hvad er dit stjernetegn? Det er sikkert et spørgsmål, du godt kan svare på, men det er ikke så enkelt, at du kun har et enkelt stjernetegn. Du er har nemlig tre!

Det, du omtaler som dit stjernetegn, hedder også dit soltegn. Derudover har du også en ascendant og et månetegn. For at finde din ascendant og dit månetegn skal du kende dit præcise fødselstidspunkt og placeringen, hvor du kom til verden. Du kan blandt andet bruge udregningen på denne hjemmeside eller på appen Co-Star for at finde din ascendant og dit månetegn. 

Hvad er et soltegn?

Dit soltegn er det, du som oftest vil omtale som dit stjernetegn. Det kan du se i oversigten her

Soltegnet er DIG. Det er din personlighed og din kerne. Det siges, at du faktisk først er vokset helt ind i dit soltegn, når du er fyldt 30 år (sikke en 30 års fødselsdagsgave, siger vi bare!). 

Hvad er en ascendant?

Din ascendant er din maske. Det er ofte det tegn, andre tror du er, når du møder dem første gang. Altså en form for et førstehåndsindtryk.

Hvis soltegnet er alt det inde i et hus, er din ascendant det udenpå: Murene, vinduer og døre. Du kan derfor sagtens være Skytte i ascendant, som betyder at du udadtil er udadvendt, social og noget af en humørbombe, men Fisk i soltegn, som betyder at du er propfyldt med følelser. 

Hvad er et månetegn?

Et månetegn fortæller om dit følelsesliv. Ofte er månetegnet tydeligt i børn, fordi små børn handler udelukkende ud fra deres behov og ikke har lært nogle af alle de sociale regler, vores samfund er fyldt med. Månen afspejler dine dybeste og inderste følelser, og dit månetegn hjælper dig med at forstå, hvordan du behandler dine følelser, dine reaktioner og hvad der får dig til at føle dig tryg.

Kombinationen af dit soltegn, ascendant og månetegn

Hvis du kobler dit månetegn sammen med dit soltegn og din ascendant, har du altså DIG. Helt sikkert en fantastisk kombination.

Herunder kan du læse om de forskellige stjernetegn. Hvis du er Stenbuk i soltegn, skal du læse om Stenbukken for at lære om din kerne, og hvis din ascendant er Vandmanden, skal du læse om Vandmanden for at se, hvordan andre opfatter dig, når de møder dig. Til sidst kan du læse om dit månetegn, og hvis du her eksempelvis er Jomfru, skal du læse om Jomfruen for at forstår, hvordan du håndterer følelser.

Kilder: Purewow, Stjernetegn – en Astropod-Håndbog

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide