Kvinde har både et stjernetegn og ascendant
Ens ascendant afspejles ofte i det førstehåndsindtryk, du giver. © Getty Images

Kender du din ascendant? Det kan det sige om dig

Hvis du ikke altid synes, at dit horoskop passer, kan det her være forklaringen

12. marts 2020 af Simone Overgaard Aaberg

Hvis du (ligesom os) er vild med stjernetegn, horoskoper og alt der hører til, så er du kommet til det rette sted! Vi har nemlig gravet lidt dybere i det astrologiske univers og vil her forsøge at gøre dig klogere på, hvad det vil sige at være ascendant i et tegn – og hvordan du finder frem til din egen.  

Hvis du allerede kender din ascendant, men stadig er nysgerrig på, hvad det kan sige om dig, så kan du ved at klikke på dit ascendant-tegn herunder hoppe direkte til dit tegn. 

1. Vædderen i ascendant

2. Tyren i ascendant

3. Tvillingen i ascendant

4. Krebsen i ascendant

5. Løven i ascendant

6. Jomfruen i ascendant

7. Vægten i ascendant

8. Skorpionen i ascendant

9. Skytten i ascendant

10. Stenbukken i ascendant

11. Vandmanden i ascendant

12. Fisken i ascendant

Det betyder ascendant

Selve ascendanttegnene er de samme som de tolv stjernetegn: Vædder, Tyr, Tvilling, Krebs, Løve, Jomfru, Vægt, Skorpion, Skytte, Stenbuk, Vandmand og Fisk. Hvor dit stjernetegn afhænger af solens placering i forhold til de tolv stjernebilleder, så bestemmes din ascendant ud fra det punkt i dyrekredsen, som stiger op i den østlige horisont fra en persons fødsel (Forvirret? Bare rolig, det var vi også).

Kort sagt kan din ascendant beskrives som det førstehåndsindtryk, du giver, når du møder nye mennesker. Selvom du måske er Fisken i stjernetegn, så kan din ascendant være Skytten, hvilket betyder, at du kan have nogle af skyttens kvaliteter.

Når folk møder dig, kan det første, de opfanger, derfor være kendetegnende for din ascendant, men når de lærer dig at kende og kommer ind bag facaden, kan dit stjernetegns kvaliteter blive mere fremtrædende. Fælles for dit stjernetegn og din ascendant er, at de begge kan være med til at sige noget om dit daglige horoskop

De tolv forskellige stjernetegn; Vædder, tyr, tvilling, krebs, løve, jomfru, vægt, skorpion, skytte, stenbuk, vandmand og fisk
Selvom dit stjernetegn eksempelvis er Løven, kan din ascendant godt være Fisken. © Getty Images

Sådan beregner du din ascendant

Ligesom dit stjernetegn afhænger af, hvilken dag du er født, så har lige netop din fødsel også betydning for, hvad din ascendant er. Det at finde sin ascendant er lidt mere kompliceret end bare at skulle tage udgangspunkt i din fødselsdagsdato, som ved stjernetegn – det kræver nemlig, at du ved lidt flere detaljer om dit fødselstidspunkt og fødested.

Så frem med fødselsattesten, plot mors nummer ind på telefonen eller grav godt i hukommelsen, for nu skal der nogle fakta på bordet. 

Det skal du bruge, når du skal beregne din ascendant:

  • Fødselsdato (dag, måned og år) 
  • Fødselstidspunkt (det præcise time- og minuttal) 
  • Fødselsted (den by, du blev født i) 

Du kan godt selv finde frem til din ascendant (hvis du selvfølgelig har læst dig til, hvordan det gøres), men det er klart det hurtigste at finde en hjemmeside, der kan beregne din ascendant for dig. Her plotter du ganske simpelt bare dine tal ind, så kommer beregneren med svaret! 

Find din ascendant

Du kan blandt andet beregne din ascendant her

 

Det betyder de forskellige tegn

Når du har beregnet, hvad din ascendant er (eller hvis du vidste du det i forvejen), så kan du her blive lidt klogere på, hvad det mere præcist siger om dig. Måske du kan genkende de forskellige sider af dig selv? 

1. Vædderen som ascendant 

Du er direkte og handler ofte på instinkt – af samme årsag er du ikke den største planlægger. Du går efter det, du vil have, og kan godt lide en sund konkurrence (hvor du selvfølgelig går efter at være bedst). Hvis du er Vædder i ascendant, så er du formentlig ikke typen, der bærer nag, hvilket også betyder, at hvis du bliver sur, så går det hurtigt over. 

 

2. Tyren som ascendant

Er du Tyr i ascendant, så er du formentlig loyal og stabil som person. Du er også forsigtig og søger tryghed i dine omgivelser. Måske samler du på bestemte ting? Hvad end det er neglelakker, sko, planter eller andet godt, så har Tyren nemlig tendens til at samle på materielle ting, der gør personen glad. 

Kvinde giver førstehåndsindtryk til ny kollega
Din ascendants kendetegn viser sig ofte ved første møde med en ny person. © Getty Images
 

3. Tvillingen som ascendant

Er du nysgerrig, social og oplevelseslysten? Så stemmer det overens med Tvillingen som ascendant. Der skal gerne ske ting ofte (hvis ikke hele tiden), og det er ingen sag at skulle lære nye mennesker at kende. Du stiller mange spørgsmål og har mange holdninger, som du glædeligt deler med andre.  

 

4. Krebsen som ascendant

Du er venlig og omsorgsfuld, hvilket dine omgivelser nyder godt af. Du kan være en anelse genert, hvis du er blandt mennesker, du ikke kender, eller er et sted, du endnu ikke er helt tryg ved. Generelt er tryghed et nøgleord for Krebsen som ascendant, da det er noget de værdsætter højt i et forhold, hvad end det er blandt kolleger, familien, veninderne eller i parforholdet.

 

5. Løven som ascendant

Du er god til at tiltrække dig opmærksomhed, for du har en særlig energi over dig. Du bekymrer dig om dit image og gør meget for at “passe ind” i de forskellige miljø, du er en del af. Løven som ascendant træffer ofte hurtige, og ikke altid gennemtænkte, beslutninger – blandt andet fordi de har et højt gå-på-mod. 

 

6. Jomfruen som ascendant

Hvis du er Jomfru i ascendant, er der sandsynlighed for, at du kan være lidt genert og tilbageholdende, når du møder folk for første gang. Du bekymrer dig formentlig meget om dit fysiske velbefindende, og det er vigtigt for dig, at du har det godt med dig selv. Generelt er bekymring kendetegnende for Jomfruen, der lige skal se tingene an.

 

7. Vægten som ascendant

Venlig, behagelig og retfærdig er nogle af de ord, der beskriver Vægten som ascendant. Du er nem at omgås og behandler altid andre, som du selv vil behandles. Din udstråling er smittende og overbevisende – det gør det nemt for dig at overtale folk i forskellige situationer.

 

8. Skorpionen som ascendant

Du er bestemt og beslutsom som person, og du finder dig ikke at blive behandlet dårligt. Du er ikke bange for at sige fra og har nemt ved at gennemskue, om folk lyver. Skorpionen som ascendent sætter stor pris på sit privatliv og gør meget for, at det fungerer optimalt. 

Gode veninder, der kender hinandens kvaliteter godt
Gode veninder kender formentlig både dit stjernetegns og ascendants kvaliteter. © Getty Images
 

9. Skytten som ascendant

Skytten som ascendant er eventyrslysten, håbefuld og optimistisk. Du sætter formentlig stor pris på at være aktiv, hvad end det er i form af en skiferie, lange gåture eller dans fremfor snakken, når du er i byen. Du har mange meninger og er ikke bleg for at sige dem – generelt er du meget direkte som person og værdsætter ærlighed og humor højt.

 

10. Stenbukken som ascendant

Seriøsitet er kendetegnende for Stenbukken som ascendant, og kombineret med en generel ansvarsfuld tilgang til livet forsøger Stenbukken at skabe kontrol og stabilitet i sin hverdag. Familien betyder meget for dig, og du vil gøre alt for at beskytte dem, du har nær. Din tilgang til dit studie og arbejde er målrettet og består af hårdt arbejde i forsøget på at nå dine mål.

 

11. Vandmanden som ascendant

Du er ofte den, som folk spørger til råds, hvis de har noget på hjerte – og du står altid klar til at hjælpe. Vandmanden som ascendant er nysgerrig og ofte ret klog, hvilket dine omgivelser også kan få glæde af. Du er meget selvstændig og har formentlig været det hele livet, og det afspejler sig også i dine daglige valg.

 

12. Fisken som ascendant

Fisken som ascendant ser ofte det bedste i folk og er derfor behagelige at være i selskab med. Du kan have svært ved at træffe beslutninger – af samme årsag foretrækker du generelt at holde alle muligheder åbne. Når du møder nye mennesker, kan du godt fremstå stille og genert, men det kan hurtigt ændre sig, når du lærer dem at kende. 

Læs dit horoskop ud fra dit stjernetegn og ascendant

Synes du ikke, at det, der står om dit datingliv ifølge dit stjernetegn, helt stemmer overens med det, du oplever, så tjek din ascendant – måske det i højere grad matcher? Generelt kan du godt læse dagens horoskop ud fra både dit stjernetegn og din ascendant, for begge to kan sige noget om, hvordan din dag vil forløbe. .

Kilder: Denstoredanske.dk, Cafeastrology.com

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.