Par, der kysser
Hvilket kærlighedssprog har du? © Getty Images

Hvilket kærlighedssprog taler du? Det er dit stjernetegn med til at afgøre

Det er måske ikke så overraskende, at Løven ELSKER gaver!

6. september 2023 af Henny Müller Dahl

Der findes fem forskellige kærlighedssprog, som påvirker den måde, vi foretrækker at vise og få kærlighed på. Du kan have et andet kærlighedssprog end din partner, hvilket kan føre til, at I udviser kærlighed på hver sin måde. De fem kærlighedssprog er “berøring”, “kærlige ord”, “tjenester”, “kvalitetstid” eller “gaver”. 

Men vidste du, at dit stjernetegn kan have indflydelse på, hvilket kærlighedssprog du taler? Nogle kærlighedssprog er nemlig mere almindelige blandt visse stjernetegn. Læs med herunder og find ud af, om du selv gør brug af det kærlighedssprog, der er det mest typiske for dit stjernetegn. 

Vædderen: Kærlige ord 

Fødselsdag: 21. marts - 19. april

Som Vædder elsker du både at give og modtage kærlige ord fra andre. Du har nærmest brug for dine egne cheerleadere, der altid kan stå klar med opmuntrende ord og til at motivere dig til at nå dine mål. Som en selvsikker Vædder elsker du at få komplimenter, men du er også god til at gennemskue, hvis nogen ikke mener dem oprigtigt. Du er meget ligetil, og du forventer at få det samme igen. Søde godnatbeskeder er lige dig! 

Tyren: Berøring 

Fødselsdag: 20. april - 21. maj

Berøring er klart den foretrukne måde at udvise og modtage kærlighed på som Tyr. Det kan næsten ikke blive for mange kram og kys for dette sensuelle stjernetegn, der har brug for fysisk nærhed for at føle sig mest komfortabel. For Tyren er berøring simpelthen den bedste måde at skabe dybe forbindelser på. Tyren elsker at kramme på sofaen, mens de bedste serier på Netflix kører på tv-skærmen. Hvis Tyren skulle have et andet kærlighedssprog end fysisk berøring, ville det være gaver, for den sætter også pris på søde, materielle gestusser. 

Tvillingen: Kærlige ord 

Fødselsdag: 22. maj - 21. juni

Det er ikke så underligt, at folk elsker at være i selskab med dig, der er Tvilling i stjernetegn. Du overøser nemlig alle omkring dig med søde ord, og du har en helt særlig evne til at tale med stort set alle typer af mennesker. Som Tvilling elsker du en god samtale, og du nyder i den grad også at få nogle søde ord retur – ellers mister du hurtigt interessen. Du vil gerne, at andre sætter pris på dig, og det skal altså helst siges med ord og komplimenter fremfor gennem de andre kærlighedssprog. 

Par taler sammen på cafe
Tvillingens kærlighedssprog er kærlige ord. © Getty Images

Krebsen: Kvalitetstid 

Fødselsdag: 22. juni - 22. juli

Som Krebs vil du bare gerne være omringet af dem, du elsker allermest. Det bedste, du ved, er at bruge tid med din partner (eller andre vigtige personer i dit liv), for alting er bare bedre, når I er sammen. Når du er i et forhold, er det vigtigt for dig, at I fejrer alle mærkedage og milepæle i selskab med hinanden. Som Krebs er du en rigtig homebody, og du føler dig tryggest derhjemme. Det kan næsten virke, som om du er en smule omklamrende, fordi du bare gerne vil bruge tid sammen hele tiden, men det er simpelthen bare din måde at vise kærlighed på. Du har ligeledes brug for, at din partner er i stand til at vise, at vedkommende vil dig, og at personen er lige så medfølende og omsorgsfuld, som du selv er. 

Løven: Gaver 

Fødselsdag: 23. juli - 22. august

Som Løve har du en stor personlighed, og du elsker opmærksomhed og et liv i rampelyset. Du føler dig mest elsket, når du modtager både små og store gaver, og du giver også meget gerne spændende gaver til andre. Gaver er ofte synlige, og du elsker at kunne vise andre, at du bliver beundret. Som Løve bliver du glad helt ned i maven, når du modtager noget, som er nøje udvalgt kun til dig. Dem, du dater, kan godt gøre sig klar til at blive forkælet med alt mellem himmel og jord. Men du forventer altså det samme igen! 

Jomfruen: Tjenester 

Fødselsdag: 23. august - 22. september

Som Jomfru er du meget villig til at gøre tjenester for andre. Du viser nemlig kærlighed ved at tage dig af din partner og de andre vigtige personer i dit liv. Du forventer ikke nødvendigvis altid at få alle tjenester igen, men du går op i, at der bliver sat pris på de ting, du gør for andre. Du tager gerne skraldet ud, laver middag eller hjælper med at hænge hylder op, fordi du bare gerne vil være hjælpsom. Du kan dog også godt lide, at der bliver taget vare på dig, når du selv har brug for hjælp. Det bedste er dog, hvis der bliver gjort tjenester for dig, som du ikke selv direkte har bedt om. 

Par står med en gave i hænderne
Løvens kærlighedssprog betyder, at den elsker at modtage gaver. © Getty Images

Vægten: Gaver 

Fødselsdag: 23. september - 22. oktober

Som Vægt kan du nok skrive under på, at den hurtigste og nemmeste vej til dit hjerte er gennem gaver. Når du modtager en betænksom gave, føler du dig allermest værdsat – og det er uanset, om det er en simpel buket blomster, en dyr vase eller en oplevelsesgave såsom en koncertbillet. Som Vægt har du en klar æstetisk sans, og hvis du modtager en gave, som er flot og fabelagtig, føler du dig hurtigt som den heldigste i verden. Ligesom du selv elsker at blive forkælet med materielle goder, er du heller ikke bleg for at give en gave eller to retur. 

Skorpionen: Berøring 

Fødselsdag: 23. oktober - 22. november

Er du en passioneret og intens Skorpion med en masse følelser? Det siges ofte, at Skorpionen er dét stjernetegn, der er bedst til at gemme, hvad den i virkeligheden føler. Men selvom du sommetider kan virke til at have en hård skal, der er svær at trænge igennem, så hungrer du allermest efter berøring. Intimitet og fysisk berøring er vejen til Skorpionens hjerte, for du er et meget sensuelt væsen, der nærmest ikke kan få nok af varme krammere, søde kys og blide kærtegn, når du først har lukket en anden ind. 

Skytten: Kvalitetstid 

Fødselsdag: 23. november - 21. december

Som Skytte er du optimistisk og ambitiøs, og du er en fri sjæl, der elsker at rejse og at blive inviteret på sjove oplevelser. Du kan have svært ved at slå dig ned, men når du endelig sætter dig for at forpligte dig til en partner, har du virkelig brug for at have kvalitetstid sammen. Du vil kun være i forhold med en, som sætter pris på din sjove og rejselystne personlighed, og du er ikke bleg for at give al din tid til din store kærlighed – at rejse er trods alt ofte sjovere sammen med andre! Kvalitetstid er altså den bedste måde for dig som Skytte at føle dig elsket på. 

Par med krus i hænderne krammer hinanden
Som Skytte elsker du at bruge kvalitetstid med din partner. © Getty Images

Stenbukken: Tjenester 

Fødselsdag: 22. december - 20. januar

Hvis du er Stenbuk i stjernetegn, er du helt sikkert en hårdtarbejdede person, som går målrettet imod at nå dine mål. Du er pålidelig og motiveret, og af alle kærlighedssprogene sætter du mest pris på tjenester. Fordi du har så mange bolde i luften, elsker du at have en ved din side, der kan hjælpe dig med nogle af dine gøremål. Du sætter i den grad pris på et hjemmelavet måltid, som du måske ikke engang selv har bedt om. Som Stenbuk elsker du i hvert fald, når andre forsøger at gøre dit liv lettere. Du kan på samme måde også selv være meget betænksom – når du altså ikke har alt for travlt. 

Vandmanden: Tjenester 

Fødselsdag: 21. januar - 18. februar

Som Vandmand kan du være en smule utilregnelig og flyvsk, men du er også enormt sød og empatisk. Som person har du store visioner og vilde drømme, og du har brug for en partner, der kan hjælpe dig med at nå de ting, du arbejder hen imod – og som kan gøre tjenester for dig, når du ikke når alle dine hverdagsting, fordi du har for travlt med dine visioner. Du foretrækker at opleve kærlighed igennem gerninger hellere end ord eller berøring. For dig er det de små tjenester, der gør den store forskel i dit liv. 

Fisken: Kvalitetstid

Fødselsdag: 19. marts - 20. marts

Som Fisk er du med stor sandsynlighed meget følsom, og du kan nemt blive påvirket af dine omgivelser. Du er en håbløs romantiker, der nærmest lever og ånder for at være del af en tosomhed. Derfor sætter du også enormt stor pris på kvalitetstid med den, du elsker. At din partner sætter tid af til dig, er noget af det vigtigste i dit liv, og du er glad, uanset om I bruger tid på simple hverdagsting, såsom at gå en tur, eller på at lave noget lidt mere specielt, såsom at tage til koncert. Som Fisk har du brug for en masse opmærksomhed og tid fra din partner, og du er villig til at give det hele retur.