Stjernetegn datoer
Kan du huske stjernetegnenes datoer?© Woman.dk

Det står skrevet i stjernerne: Se stjernetegnenes datoer og kendetegn her

Hvornår er det nu, det skifter fra Fisken til Vædderen? Og hvad er retrograd? Få alle svarene i artiklen her

25. januar 2022 af Ida Storm Frøslev Hansen

Om du er storforbruger af horoskoper, krystaller og er helt med på, at Måne handler om følelser, og ikke den store selvlysende dims på himlen, eller om du er helt ny i astrologiens verden, kan der være en ting eller to, der er lige lovlig langhårede at få styr på eller bare kan være lidt svære at huske. For hvornår er det egentlig, at Skyttens sæson begynder? Og hvad er det nu liiige, at det der Merkur i retrograd er?

I denne artikel har vi samlet alle de informationer, du mangler i din astrologiske håndbog: Her finder du stjernetegnenes datoer, stjernetegnenes kendetegn og meget mere. 

Datoer for stjernetegn

Hvad er stjernetegnenes kendetegn?

Herunder kan du læse om nogle af stjernetegnenes kendetegn. Dog kan få ord ikke beskrive hvert enkelt tegn i dybden, og derfor vil vi anbefale dig at læse de fulde beskrivelser af hvert stjernetegn, som du kan finde i vores stjernetegnskategori her, hvis du vil vide endnu mere om tegnene.

 • Vædderen (21. marts - 19. april) – Modig, energisk, generøs, temperamentsfuld og venlig.
 • Tyren (20. april - 21. maj) – Vedholdende, tålmodig, hårdtarbejdende, klog og et luksusdyr.
 • Tvillingen (22. maj - 21. juni) – Alsidig, nysgerrig, udadvendt, klog og impulsiv.
 • Krebsen (22. juni - 22. juli) – Intuitiv, følsom, loyal, gådefuld og charmerende.
 • Løven (23. juli - 22. august) – Sjov, højrøstet, ærlig, beskyttende og en naturlig leder.
 • Jomfruen (23. august - 22. september) – Beskeden, hårdtarbejdende, hjælpsom, sympatisk og praktisk.
 • Vægten (23. september - 22. oktober) – Diplomatisk, idealistisk, social, charmerende og ubeslutsom.
 • Skorpionen (23. oktober - 22. november) – Passioneret, vedholdende, strategisk, loyal og nysgerrig.
 • Skytten (23. november - 21. december) – Ærlig, eventyrlysten, optimistisk, individualistisk og sjov.
 • Stenbukken (22. december - 20. januar) – Ambitiøs, vedholdende, realistisk, disciplinerede og ansavrlig.
 • Vandmanden (21. januar - 18. februar) – Original, intelligent, visionær, charmerende og social.
 • Fisken (19. februar - 20. marts) – Empatisk, fantasifuld, kreativ, følsom og konfliktsky.
Stjernetegn datoer – skytten elsker at rejse.
Skytten er eventyrlysten og elsker at rejse.© Getty Images

Hvad betyder element?

Alle 12 stjernetegn er inddelt i fire elementer: Vand, jord, ild og luft. 

Disse elementer bruges til at beskrive, hvordan tegnet overordnet bevæger sig i verden. Det beskriver ligeledes hvilke andre to tegn, dit stjernetegn minder om – nemlig de to andre stjernetegn i dit tegns element. 

Hvad er de fire elementer?

 • Jord-elementet – hvis du er Tyr, Jomfru eller Stenbuk er du et jordtegn. Jordtegnene er ofte meget praktiske, stabile og solide. Jordtegnene er ofte hårdtarbejdende og har stor succes i deres arbejdsliv. 
 • Ild-elementet – hvis du er Løve, Skytte eller Vædder er du et ildtegn. Ildtegnene er ofte sociale, energiske, lidenskabelige og entusiastiske. Ildtegnene har ofte en kæmpe stor ja-hat og har intet imod at være i centrum. 
 • Luft-elementet – hvis du er Vægt, Vandmand eller Tvilling er du et lufttegn. Lufttegnene er gode til at kommunikere, er kloge og fornuftige. Lufttegnene er ligeledes rigtig gode sociale og har sikkert nogle rigtig gode venner. 
 • Vand-elementet – hvis du er Fisk, Krebs eller Skorpion er du vandtegn. Vandtegnene er følsomme, har en stærk intuition og er meget kreative. Vandtegnene er meget empatiske og er derfor ofte meget tætte med deres familie og venner. 
Stjernetegn datoer – ildtegn drikker øl på tag.
Ildtegnene er sociale og elsker at være i centrum.© Getty Images

Hvad betyder soltegn, ascendant og måne?

Vidste du, at du faktisk har hele tre stjernetegn?

Det tegn, du kender som dit stjernetegn, er det, der hedder dit soltegn. Dit soltegn er din personligheds kerne, og dermed repræsenterer dit soltegn din personligheds inderste kerne. Du kan finde dit soltegn her

Din ascendant er din “maske”, og dermed sådan som mange folk oplever dig, når de først møder dig. Din ascendant kan oversættes til at være dit førstehåndsindtryk, eller hvordan du ofte opfører dig i sociale sammenhænge. For at finde din ascendant, som ofte er et andet tegn end dit soltegn, skal du kende dit fødetidspunkt og fødested. Du kan finde din ascendant i artiklen her

Dit månetegn fortæller om dit følelsesliv og kan fortælle om, hvordan du behandler dine følelser, hvorfor du reagerer, som du gør, og hvad der får dig til at føle dig tryg. Dit månetegn er ofte et helt tredje tegn, og dermed ikke nødvendigvis det samme tegn som dit sol- og ascendent-tegn. Du kan finde din måne her

Stjernetegn datoer – kvinde er glad
Vidste du, at du ikke kun har et, men hele tre stjernetegn?© Getty Images

Hvad betyder stjernetegnenes dynamikker?

I astrologien beskæftiger vi os med tre dynamikker: Kardinal, fast og bevægelig. 

Dynamikkerne beskriver, hvordan tegnene begår sig i verden, hvordan deres energi er, og hvordan de reagerer på forskellige omstændigheder. 

 • Kardinal (Vædderen, Stenbukken, Vægten og Krebsen) – Kardinaltegnene er stjernetegnenes intiativtagere og er megt visionære. De får mange gode idéer, elsker når der sker noget nyt og har altid mange bolde i luften.
 • Fast (Løven, Tyren, Vandmanden, Skorpionen) – De faste tegn er stjernetegnenes tænkere og arbejdere. Mens kardinaltegnene er gode til at sætte gang i projekterne, er de faste tegn dem, der rent faktisk udfører projekterne. De er hårdtarbejdende og gode til at sætte handlinger bag deres ord. 
 • Bevægelig (Skytten, Jomfruen, Tvillingerne, Fiskene) – De bevægelige tegn er rigtig gode til at tilpasse sig, acceptere tingenes gang og er meget fleksible. De er super gode til at håndtere uforudsigeligheder og få noget konstruktivt ud af enhver situation. Derfor er de bevægelige tegn også rigtig gode til at afslutte projekter.

Stjernetegn datoer – glade kvinder
Kardinaltegnene er gode til at starte projekter. Passer det på dig?© Getty Images

Hvad betyder retrograd?

Har du også hørt dine veninder brokke sig over retrograden eller måske set det på Instagram?

Når der tales om retrograd i relation til astrologi, betyder det, at det ligner, at en planet går baglæns. Det gør den naturlig vis ikke i virkeligheden, men sådan ser det ud fra Jorden.

Den planet, astrologi-verdenen primært er opmærksom på, hvornår er i retrograd, er Merkur, som er vores kommunikationsplanet. 

Astrologi-verdenen mener, at når Merkur er i retrograd, kan vi have problemer med vores kommunikation, teknik, trafik og lignende. Du kan måske opleve, at du har sværere ved at finde de passende ord og sætninger, at din bus gentagende gange kommer for sent, eller du og dine veninder går skævt af hinanden i gruppechatten. 

Merkur går i retrograd tre til fire gange årligt.

Hvis du vil læse mere om, hvad Merkur i retrograd er, samt hvilke aktiviteter der kan være gode at lave, mens Merkur er i retrograd, kan du læse om det her

Stjernetegn datoer – merkur i retrograd
Har du nogensinde set, at det ligner, en planet går baglæns på himlen?© Getty Images

Hvad er det 13. stjernetegn?

I 2017 skrev NASA i et blogindlæg, at der ikke kun findes de 12 stjernetegn, som vi kender, men faktisk også et 13.

NASA beskrev, at himmelhvælvingen har ændret sig, og at Jordens akse ved Nordpolen dermed også har rykket sig, hvilket har gjort det 13. stjernetegn relevant. 

Det 13. stjernetegn hedder Slangebæreren, og dette stjernetegns datoer er fra den 29. november til den 17. december. 

Mange astrologer mener dog, at det 13. stjernetegn er noget værre sludder, da stjernetegn fastlægges ud fra årstider og ikke udfra astronomiske stjernebilleder. 

Derfor mener astrologer heller ikke, at du nu skifter stjernetegn, selvom himmelhvælvingen har ændret sig – bare rolig, Skytte!

Stjernetegn datoer – Slangebæreren.
Selv hvis du har fødselsdag på en af Slangebærerens stjernetegns datoer, skifter du ikke tegn.© Getty Images

Hvor kan jeg lære endnu mere om stjernetegn? 

Hvis du elsker stjernetegn lige så meget som os, kan du blive endnu klogere på dem i vores store stjernetegnskategori her på Woman. Den finder du her

Her kan du læse alt om de forskellige tegn samt læse sjove artikler, der blandt andet afslører, hvilket reality-program, dit stjernetegn vil være den perfekte deltager i, hvilken type kollega du er ud fra dit stjernetegn og meget mere. 

Stjernetegn datoer – kvinde med computer lærer mere om stjernetegn på Woman.dk
Du kan lære endnu mere om stjernetegn i vores stjernetegnskategori.© Getty Images

Kilde: Soulful.dk, Horoskop.dk, Astrostyle.com, Purewow.com

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.