© Getty

3 tegn på, at din krop ikke får nok vitaminer

Vitaminer og mineraler er afgørende for, at din krop har det godt. Men ved du, hvilke tegn din krop giver dig, hvis ikke den får nok af dem?

7. oktober 2019 af Benjamin Native Studio for DK Pharma

Det kan være svært at huske det der med vitaminer, for det kan hurtigt glemmes i farten. Ikke desto mindre kan din krop have brug for dem, så du kan føle dig sund og glad udenpå såvel som inden i.

Heldigvis giver kroppen dig nogle små tegn, hvis den er i underskud. Nogle af dem har vi samlet her, så du kan se, hvordan din krop fortæller, at du skal give den noget ekstra næring.

1. Tør hud

Særligt din hud har brug for en masse vitaminer for at kunne holde sig stærk, sund og smidig. Får den ikke de nødvendige næringsstoffer, vil du kunne se det – måske fordi små ar ikke heler ordentligt. Eller fordi din hud føles mere tør, end hvad er godt er. Det kan tyde på, at du har behov for fx A-vitamin, der er vigtig for mange forskellige enzymer og proteiner i huden, eller Zink, der er med til at rense din hud for døde hudceller.  

2. Svage negle

Uden tilstrækkelige vitaminer vil du kunne se på dine negle, at de ikke får nok næring. Måske har de lettere ved at flække eller også vil dine neglebånd flosse. Det er hverken rart eller pænt, selvom du skjuler det med din favorit neglelak.

Forebyg det ved at tage kosttilskud som Berthelsen Silica Extra, der er en stærk kombination af B-vitaminer, agerpadderrokke, zink og A-vitamin. Det er næringsstoffer, der alle kan være med til at vedligeholde og styrke både negle, hår og hud. 

Berthelsen Silica Extra vandt i 2017 læserprisen ved Costumes Skønhedsfavoritter

© DK Pharma

3. Glansløst hår

Noget andet, der vil reagere på manglende næring, er dit hår og din hovedbund. Her vil dine hårspidser blive spaltede, mere tørre og endda være længere tid om at vokse. Samtidig vil din hovedbund føles mere tør og du vil have større risiko for at få skæl.

Derfor kan det være en god idé at supplere din kost med vitaminer som BeautyBear Hair Vitamins, der lækre gummies med solbærsmag. De indeholder essentielle vitaminer som biotin, acerola, Vitamin C, folsyre og 11 andre næringsstoffer, der tilsammen plejer og styrker dit hår ved at give det mere fylde og fremme hårvæksten.

Ligesom de andre BeautyBear-varianter, indeholder HAIR Vitamins 100% naturlig farve og smag fra frugt, er 100% veganske og er samtidig 100% cruelty free.

© DK Pharma