3 tips til at få dækket dit behov for frugt og grønt

Hvem siger, det er svært at være sund?

1. september 2022 af Annoncør

Vi har alle sammen hørt den før: Vi skal have 6 om dagen - altså 600 gram frugt og grønt. Men selvom vi udmærket godt ved det, kan det alligevel være svært at nå i mål med alle de grønne måltider og sunde snacks. I stedet kommer man nemt til at falde tilbage på de gode, gamle frikadeller, som mor lavede dem, eller de sprøde søndagsnachos.

Den gode nyhed er, at det faktisk ikke behøver at være så svært. Måske kræver det bare, at du får struktureret din hverdag på en måde, hvor de grønne sager helt naturligt indgår. Dét giver vi dig en håndfuld tips til her.

1. Få sundhed leveret til døren

Du kender sikkert allerede til de smarte måltidskasser, der hjælper dig i mål med aftenens måltider. Men vidste du, at du også kan få frugt, grønt, nødder og sunde snacks leveret til døren? På den måde bliver det en hel del nemmere at få de 6 sunde ind i køkkenet og ind i munden. Faktisk bliver det ikke meget nemmere.

Din frugtkurv kan bestå af dine personlige favoritter, for du kan selv bestemme, hvad der skal puttes i den. Du kan også vælge en kurv, der allerede er sammensat med både din sundhed og snacklyst for øje.

Du kan få frugt og grønt leveret privat eller som såkaldt FirmaFrugt - altså frugt til din virksomhed. En sand girlboss tager ansvar for sine medsøstres sundhed, og det kan du med fordel gøre med FirmaFrugt til alle.  

2. Spis effektivt

Det bliver en del lettere at få dækket din krops behov, når du har helt styr på, hvad den har brug for. Her kan det være en god idé at gå frem efter nogle rettesnore. På den måde kan du tilrettelægge din kost, så du får de helt rigtige mængder grønne, røde, grove og fine grøntsager og frugter. Følg disse rettesnore:

  • Ud af de 6 seks om dagen skal mindst halvdelen være grøntsager.
  • Hvis du kun spiser lidt kød (cirka 350 gram om ugen), skal du spise omkring 100 gram bælgfrugter om dagen – ud over de 6 stykker frugt og grønt.
  • 100 gram mørkegrønne grøntsager om dagen er tilpas, det vil sige grøntsager som spinat, grønkål, broccoli.
  • Du kan ligeledes spise 100 gram røde og orange grøntsager om dagen, altså rød peber, tomat, gulerod og lignende.

3. Gør det spændende

Det er en hel del nemmere at implementere nye vaner i hverdagen, hvis de virker appellerende, og i dette tilfælde appetitlige. Øv dig i at tænke på de friske, grønne sager på en sexet måde. Øh, sexet? Ja, nyd de smukke farver, når du snitter grønt i køkkenet og tag hele sanseindtrykket ind, når du bider i et saftigt æble.

Det behøver bestemt ikke være kedeligt at spise sundt – heldigvis. Vælger du en frugtkurv, bliver du forsynet med en farveeksplosion af blandede, grønne salater og eksotiske frugter. Du kan også inkludere sunde snacks såsom de plantebaserede dadelkugler fra Cocohagen. Så er der også lidt til aftenkaffen!