En stresset kvinde sidder ved sin computer
Der er stor forskel på, hvor stressede mænd og kvinder føler sig. © Getty Images

Alarmerende høje tal viser, at unge kvinder er de mest stressede i hele landet

Og det er der en helt særlig grund til...

14. november 2018 af Freyja S. Anderberg

Stress kan påvirke alle, og vi kender nok alle en, som er, eller har været, ramt af stress. Men det viser sig, at der faktisk er ret stor forskel på, hvem der er hårdest ramt af stress. 

Med tal fra en ny, dansk kampagne tyder det nemlig på, at der særligt er ét køn, der er hårdest ramt af stress, og det er kvinderne.

Unge kvinder i hovedstaden er hårdest ramt af stress

Det er også nærmere bestemt én særlig gruppe af kvinder, der er hårdest ramt af stress – og det er de unge kvinder i alderen 16-24 år. De 25-34 årige kvinder er desværre også godt med, og det er en tendens, som både påvirker samfundet og de kvinder, der føler sig ramt at stress. 

Kigger vi på landsplan, er personer med stress egentlig rimeligt ligeligt fordelt. Det lader dog til, at hovedstaden lægger sig forrest med den største andel af stressede kvinder. 

Tallene er alt for høje

Psykolog Erla Højsted fortæller, at det ikke er så overraskende, at stressniveauet er højere hos de yngre kvinder. 

Hun forklarer: “De yngre mennesker er udsat for et stort pres på mange fronter. De skal præstere på uddannelsen, definere deres karriere, deres identitet, finde den eneste ene og træffe vigtige valg for livet. Og de har ofte endnu ikke så mange redskaber at håndtere presset med.”

Vi er nok mange, der kan nikke genkendende til det store pres. For vi er da mange, der er på jagt efter både drømmemanden og drømmejobbet – og hvis vi allerede har fundet begge dele, ja, så er der nok desværre noget andet, som stresser os. 

Men Erla Højsted mener, at tallene er alarmerende høje. Hun uddyber: “Mere end en tredjedel af alle kvinder i alderen 16-24 år er stressede, og det tal holder sig markant over 20 procent helt frem til, at kvinderne er i midt 40'erne. Det er først ved 65+, at stressniveaet er på under 10 procent. Det viser, at der er noget, der ikke stemmer.” 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.