Body SDS behandling
Body SDS er en behandlingsform, som involverer hele kroppen.© Getty Images

Overvejer du at prøve Body SDS? Læs 6 fordele, og bliv klogere på behandlingen her

Vidste du, at Body SDS kan hjælpe på stress og flyskræk?

22. januar 2022 af Camilla Stubbe

Har du overvejet at prøve behandling med Body SDS? Eller måske har du bare har hørt om Body SDS før og er blevet nysgerrig på, hvad det er for en behandlingsform, og hvad det kan gøre for dig?

I denne artikel gør vi dig klogere på Body SDS ved at svare på nogle af de spørgsmål, du eventuelt selv måtte sidde med. I artiklen får du ligeledes seks fordele ved Body SDS.

Hvad er Body SDS?

Body SDS er en alternativ behandlingsform, som handler om hele din krop og dit sind. Body SDS er udviklet på den tankegang, at vores krop afspejler, hvordan vi går og har det. Det kan eksempel kan det være, at du er meget stresset, og din krop dermed reagerer ved at skabe spændinger og ubehag – hvilket du sikkert kan genkende, hvis du har oplevet at være meget eller blot en smule stresset. 

Det er blandt andet noget af det, som Body SDS kan hjælpe dig med at få bearbejdet både fysisk og psykisk. Med denne form for kropsterapi kan du få arbejdet med alt fra din trælse spændingshovedpine, din irriterende musearm, dit alt for store tankemylder og meget andet. 

Teorien bag Body SDS er mere end 50 år gammel, og selve navnet er en forkortelse af det fulde navn, som er Body Self Development´s System. Det betyder, at der i behandlingen bliver arbejdet med dit velvære gennem din egen krop.

Body SDS hjælper på smerter
Body SDS kan hjælpe med dig af med din irriterende musearm.© Getty Images

Hvordan foregår en behandling med Body SDS?

Body SDS er en behandling, som involverer hele kroppen. Du vil også have en dialog med din behandler, hvor I snakker om din hverdag og de udfordringer, som du måtte bakse med. 

Body SDS foregår typisk sådan, at du ligger på en briks – ligesom hvis du skulle have en massage – og så begynder din behandler at arbejde med din krop ved at trykke, bevæge og massere forskellige punkter og steder på hele kroppen. 

Behandlingen skal hjælpe kroppen med at få gang i dit lymfesystem, som er det der gør, at din krop får bearbejdet de affaldsstoffer, som strømmer igennem din krop. De kan nemlig godt hobe sig op over længere tid og give en del ubehag. Derfor er det godt at få løsnet op og skabt gennemstrømning. Dit lymfesystem er også en del af dit immunforsvar, som jo er den funktion i din krop, der passer godt på dig og bekæmper den kedelige vintersnue.

Derudover bliver der med Body SDS arbejdet med din vejrtrækning. De fleste af os trækker nemlig ikke vejret helt ned i maven – har du lagt mærke til det? Ifølge Body SDS-teorien har vejrtrækningen meget at sige om dit velvære.

Body SDS behandling
Body SDS-behandleren arbejder med din krop ved at trykke, bevæge og massere forskellige punkter.© Getty Images

Hvad får jeg ud af Body SDS?

Ved Body SDS skabes der balance mellem din krop og sind. Det handler nemlig om at følelsesmæssige tilstande såsom stress, sorg og vrede kan sætte sine spor i din krop. Det kan eksempelvis være via fordøjelsesproblemer, spændinger, infektioner eller allergi. 

Derfor vil du med Body SDS, udover at få behandling, lære en række værktøjer, som kan hjælpe dig med at håndtere de her følelser og situationer, så de ikke bliver til fysiske belastninger for din krop. 

Du behøver ikke at have et specifikt problem, som du vil have løst med Body SDS. Ofte kan behandlingen hjælpe dig med at give endnu bedre indsigt i dine behov og følelser. Faktisk oplever flere, der prøver Body SDS, at få en følelsesmæssig reaktion på behandlingen som for eksempelvis latter eller gråd. Det lyder ret vildt, ikke?

Body SDS er altså både en behandlingsform nu-og-her, men også en hjælp til selvhjælp og udvikling, da du lærer at arbejde med din krop på en helt ny måde. Det kræver naturligvis, at du også er åben overfor denne slags kropsterapi.

Body SDS afslapning
Body SDS handler om hele din krop og dit sind.© Getty Images

Fordele ved Body SDS

Body SDS kan være en hjælp mod mange forskellige udfordringer, du måske oplever med din krop. Her er seks eksempler på fordele ved Body SDS:

  • Du kan få behandlet spændinger, hovedpine og muskelømhed
  • Du kan få bugt med fordøjelsesproblemer og oppustet mave
  • Du kan få hjælp til at bearbejde flyskræk, sorg, chok eller angst
  • Du kan lære at tackle stress og bekymringer
  • Du kan få hjælp til at håndtere dit tankemylder
  • Du kan lære at trække vejret bedre og dybere
Dette er blot nogle af de mange fordele, som du kan opleve ved Body SDS. Gør dig eventuelt nogle tanker om, hvad du gerne vil have ud af din behandling, inden du booker tid til at prøve Body SDS.
Body SDS vejrtrækningsøvelser
Du kan lære at trække vejret bedre og mere optimalt med Body SDS.© Getty Images

Hvor kan jeg få behandling med Body SDS?

Der findes flere klinikker, der har uddannede terapeuter inden for Body SDS rundt omkring i landet. Det kræver blot en Google-søgning, hvor du kan læse mere om klinikken og terapeuterne, så du kan finde det perfekte sted for dig at begynde din rejse med Body SDS.

Gør noget godt for dig selv med Body SDS

Du behøver som sagt ikke at have et konkret problem, du gerne vil have hjælp til, hvis du skal prøve Body SDS. Behandlingen er altså også for dig, som gerne vil blive klogere på din krop både fysisk og mentalt. Det kan give dig nogle gode redskaber og værktøjer med i baggagen, så du fremover også kan hjælpe sig selv i stedet for hele tiden at betale for mange forskellige behandlinger. Derfor kan du også sagtens bestille en tid til Body SDS, hvis du bare gerne vil have oplevelsen og se, om det overhovedet er noget for dig. Hvem ved, måske lærer du noget helt nyt om dig selv?

Kilde: Body-sds.dk, Doroknudsen.dk

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.