Joey i friends
Det er ikke kun kvinder, der kan blive hangry.© Warner Bros. Television, Bright/Kauffman/Crane Productions

Derfor bliver du hangry, når sulten for alvor melder sig

Det er faktisk videnskabeligt bevist

4. marts 2019 af Amalia Kristiansen

Hvis du bliver hangry, når sulten melder sig, så er du måske en af dem, der utallige gange har undskyldt for noget, du har sagt, da du var sulten. Indrømmet, vi kender det altså også.

Men videnskaben beviser altså, at der faktisk er en sammenhæng mellem at være sulten og være kort for hovedet (pænt sagt). 

Fuld tank i blodsukker

Hvis du forestiller dig en benzintank, som du ser i biler, så er det bedst, hvis du har fuld tank i blodsukker. Det betyder, at måleren skal være længst til højre. Det vil du oftest have, når du lige har spist, for der tanker du op. Som dagen går, så falder måleren mod venstre, og dit blodsukker bliver lavere. 

Det, der sker, når dit blodsukker bliver lavt, er, at du får sværere ved at koncentrere dig om simple gøremål, og du får virkelig svært ved at opføre dig efter de sociale normer – som eksempelvis at snerre ad folk.

Det gælder liv eller død... Næsten

Lavt blodsukker sætter også gang i vores hormoner. Blandt andet adrenalin, som også aktiveres, hvis en stor farlig løve jagter os, og vi skal løbe for livet (ja, det kan altså ske). Så kroppen tror faktisk, at du er i livsfare, når dit blodsukker er for lavt. 

Og med tanke på det, så giver det vel i og for sig meget god mening, at vi bliver lidt sure, når vi er sultne… ikke? 

Stabilt blodsukker er vejen frem

Det handler derfor faktisk om, at du skal sørge for, at dit blodsukker et stabilt hele dagen. Det gør du ved at spise godt i løbet af hele dagen og ikke pludselig gå sukkeramok. Du må ikke springe dine hovedmåltider over, og det er en god idé at begynde på mellemmåltider.

Det er jo nemmere sagt end gjort – det ved vi alt om. Især når der pludselig kommer onsdagskage, og blodsukkeret kammer over.

Men på den lyse side, så har du nu en god undskyldning for altid at have snacks ved hånden – det gælder jo faktisk liv eller død.

Vidste du i øvrigt også, at et stabilt blodsukker har positiv indvirkning på en række sygdomme for eksempel endometriose?

Kilder: Psychology Today, IFL Science 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.