Arh, har jeg en lille ansats til en bums i panden, monstro?
Arh, har jeg en lille ansats til en bums i panden, monstro?© Colourbox

Du er nøjagtigt hvad du tænker

Ny undersøgelse viser, at du kan tænke dig selv slank!

9. marts 2007

Tankens kraft er i sandhed mægtig! En ny undersøgelse demonstrerer det på glimrende vis - den har nemlig bevist, at du faktisk ved tankens kraft kan tænke dig slankere!

Et hold forskere studerede 84 hotel-rengøringsdamer - hver især rengjorde de 15 værelser om dagen. Forskerne spillede nu rengøringsdamerne det puds, at de fortalte halvdelen af dem, at deres arbejde gav dem store mængder motion - ja, faktisk så meget at de ville blive tyndere og i god form. Den anden halvdel fik ikke noget at vide, de knoklede bare på som altid.

Over de næste 4 uger tabte det første hold - dem, der troede, de var sunde - i gennemsnit knap 1 kilo og de fik 0,5 % mindre fedt på kroppen; deres BMI faldt med 0,35 og deres blodtryk faldt med 10 %. Det andet hold mærkede absolut ingen forandringer - trods det at de to hold udførte nøjagtig det samme arbejde!

- Vi spekulerede over, om en ændring i måden at tænke på ville betyde en forandring i stuepigernes sundhedstilstand ? og det gjorde det, siger psykologen Ellen Langer, der ledede undersøgelsen.

- Hvis du kan tænke sundt, kan det have dramatiske psykologiske konsekvenser.

Psykologen advarer dog om, at hjernen ikke er helt let at narre:

- Hvis du ligger på sofaen og fortæller dig selv, at du motionerer, tror du ikke på dig selv, så der er ingen forandring, siger hun.

Du skal altså op og spænde vandreskoen og gøre en indsats, hvis du vil tænke dig sundere og slankere - dine løgne skal være til at tro på! Men med undersøgelsens opdagelser in mente, så stop og tænk lidt over, hvad det gør ved dig, hvis du dagligt fortæller dig selv, at du er grim, tyk og uduelig? Bare kom i gang med de sunde og positive tanke!