© Getty Images

Er jernmangel skyld i, at du (alt for) ofte er træt?

24 Woman-læsere har i to måneder testet jerntilskud for at komme deres træthed til livs. Tjek resultaterne ud her, og se, om det kunne være løsningen for dig!

22. juli 2019 af Benjamin Native Studio for AminoJern

Det er lørdag. Du havde en rolig aften i går og sov egentlig længe i dag. Du har kun tullet lidt rundt, gjort en smule rent i hjemmet og du kigger nu på klokken. 12:06. Hold op, hvor kunne du godt bruge en morfar.

Hvis du kan genkende dig selv i det scenarie – at du ofte er træt uden nogen reel grund – så lider du højst sandsynligt af jernmangel. Det er langt fra ualmindeligt. Cirka 40 procent af alle danske kvinder lider, ifølge forskere fra DTU og Københavns Universitet, af det. Heldigvis findes der en nem løsning. Med jerntilskud kan du få genopfyldt dine jerndepoter, komme trætheden til livs og få dit friske, charmerende 'jeg' tilbage. Nu har 24 af Womans læsere testet jernpillerne af mærket aminoJern, og de er ret enige - det fungerer!

Det mener Womans testpersoner

Vi vil forsøge at spare jer for en masse grafer og statistikker. I slipper dog ikke helt, for tallene taler nu alligevel for sig selv. Inden forsøget gik i gang, døjede flere af Womans testpersoner med træthed. De var søvnige i løbet af deres arbejdsdag, og om aftenen trak sofaen mere end fitnesscenteret. Mange følte, at den manglende energi gik ud over deres dagligdag, og de havde ikke overskud til at lave alle de ting, de egentlig gerne ville. Kun 46 procent af deltagerne mente dengang, at de generelt havde et godt velbefindende, mens bare 4 procent mente, at de havde et meget godt velbefindende. De resterende 50 procent havde et dårligt velbefindende eller svarede "hverken eller". 

Efter to måneder med aminoJern så tallene noget anderledes ud. Af dem, der havde et godt velbefindende, steg tallet fra de 46 til 57 procent, og hele 22 procent havde det pludselig meget godt - en stigning på 18 procentpoint! Og hold nu fast: 74 procent af Womans testpersoner følte, at aminoJern havde en direkte positiv indflydelse på deres ve og vel, og hele 91 procent ville anbefale det til venner og familie. En anbefaling, vi nu videregiver.

© Getty Images

"Jeg har fået mere overskud efter en lang arbejdsdag og har også energi til at lave noget herhjemme, når jeg har fri. Det havde jeg ikke overskud til før."

Prøv aminoJern gratis i 10 dage

Føler du dig også alt for ofte slatten og uoplagt, og har du mistanke om, at du kunne lide af jernmangel, så kan du lave dit eget forsøg med jerntilskud for at se, om det skulle hjælpe på energiniveauet. Der går som regel noget tid, før du begynder at mærke effekten af et kosttilskud, og det kræver derfor, at du er vedholdende i starten. Mange af vores testpersoner oplevede en virkning efter en uges tid - men for en stor del tog det cirka to uger. Det er derfor vigtigt, at du ikke giver op efter blot nogle få dage.

Hvis du er nysgerrig på selv at teste det af, giver aminoJern dig her en gratis vareprøve med 10 piller svarende til 10 dage. Alternativt kan du købe din egen pakke på dit nærmeste apotek, i Matas eller Helsam.

"Jeg oplever ikke længere pludselig træthed og uoplagthed midt på dagen, hvilket jeg tidligere var plaget af trods en sund livsstil."

Hvordan virker aminoJern?

Det er hæmoglobinet i de røde blodlegemer, der transporterer ilt rundt til din krop og muskler. I al sin enkelthed består hæmoglobin af fire jernatomer, der hvert kan binde ét iltmolekyle. At mangle jern er dermed det samme som at mangle ”ilt-transportører”, og det kan have en negativ effekt på krop og sind. Folk med jernmangel føler sig ofte trætte og uoplagte, og symptomer som svækket koncentrationsevne, svimmelhed og nedsat fysisk evne kan i nogle tilfælde også forekomme.

Der er rigtig nok også jern i meget af den kost, vi spiser – særligt lever og broccoli er gode kilder. Generelt optager vi dog kun få procent af det jern, vi får fra måltiderne. Det skyldes blandt andet, at dette mineral ofte interagerer med de andre næringsstoffer, og det nedsætter optagelsen.

En effektiv løsning på jernmangel er derfor jerntabletter, der giver dig det tilskud, du har behov for. Der findes mange forskellige varianter, og det anbefales, at du vælger et produkt, der er skånsomt for maven og nemt at optage, så du undgår såkaldt ”spildjern”. aminoJern er her et godt bud og det kan fås i håndkøb på alle landets apoteker,  i Matas og helsekostbutikker. 

"Jeg mærker klart en forskel efter at have taget aminoJern. Jeg har følt et overskud og en form for lettelse i hverdagen."