Fitness i januar
© iStock

14 grunde til, at fitness i januar er et mareridt for alle os, der normalt træner

Den stolthed, som andre oplever ved at komme i træningscenteret, oplever du ved at komme I JANUAR!

5. januar 2017 af Sara Møller Christensen

1. Der er kø til alt. Og vi mener alt: Check-in-maskinerne, toiletterne, løbebåndene, bruserne, en plads i cykelstativet, you name it.

2. De hold, du normalt kan få plads på uden problemer, er pludselig fyldte. “Venteliste? Mig? Ved du ikke, hvem jeg er!?!” 

3. Din sædvanlige rutine bliver hele tiden afbrudt af, at der sidder nogen på din maskine og laver gud-ved-hvad.

Fitness i januar

4. Og det er næsten umuligt for dig at holde din kæft med at rette på folk. Det eneste, der stopper dig, er mindet om dengang, hvor du selv var ny, og en eller anden kæphøj type sagde, at du skulle længere ned i dine lunges. Idiot.

5. Hvis du endelig får plads på et hold, er det også overfyldt. ‘Jamen så stiller jeg mig bare på det her frimærke og bruger min vanddunk som vægt.’

6. Der er intet så livsfarligt som et overfyldt hold fuld af nybegyndere. Ikke nok med at I står klaustrofobisk tæt – I risikerer også konstant at støde sammen, fordi koreografien er ligeså uigennemskuelig for dem, som andengradsligninger er for folk, der stinker til matematik.

7. Du er generelt for meget nærkontakt med andre folks sved. Både i form af de pøle, der bliver efterladt på maskinerne, og den svup-lyd, det siger, når du støder sammen med en anden (bar) numse i omklædningsrummet.

Fitness i januar

8. Du har aldrig hørt så meget stønnen i dit liv. Og nej, det er ikke, fordi de spiller det nye hit fra Fifty Shades Darker, men fordi at alle omkring dig lider.

9. Det stopper dem dog ikke i at dokumentere alt via træningsselfier og andre random snaps. Det er næsten lidt sødt – som om en tur i fitnesscenteret er ligeså vild og eksotisk som et besøg i Disneyland. Men okay, mest irriterende.

10. Dobbelt så mange mennesker betyder dobbelt så meget snavs. Og du, som fejlagtigt troede, at der umuligt kunne ligge flere hår ovenpå de riste. Det er ikke et sted for ordensmennesker

11. Du bruger uforholdsmæssigt meget af din træning på at stille dig selv spørgsmålet: ‘Hvad f.... laver han/hun?’ Skulle det forestille at være et squat eller? Du kan simpelthen ikke gennemskue det, men sundt ser det i hvert fald ikke ud.

12. Den stolthed, som andre oplever ved at komme i træningscenteret, oplever du ved at komme i træningscenteret i januar. Du fortjener jo en medalje!

13. Du burde i det mindste kunne blære dig med, hvor veltrænet du er, men problemet med nybegyndere er, at de ikke engang kan se, hvor teknisk flot dit dødløft er. If only they knew...

14. Uanset hvor presset du er, så har du lyst til at bede alle de nye om at holde ud, men du ved jo ikke, hvem der har, hvad der skal til. Men de skulle bare vide, hvor dejligt der er i træningscenteret til februar...

Fitness i januar
© iStock

Læs mere fra samme kategori