3 sjove måder at løbe kagerne væk på

Forestil dig livet uden kage. Nej, vel? Så er det altså bedre at løbe en tur eller to, og det behøver ikke være kedeligt - vi guider dig til de sjoveste

15. februar 2016 af af kommerciel redaktion for ASICS

At løbe en tur, kan vi jo alle finde ud af, men det er ikke alle former for løb, der er lige sjovt – og effektivt.

Der findes heldigvis masser af løbeteknikker, som du kan vælge imellem, så du kan finde den helt rigtige løbeform til dig. I samarbejde med ASICS giver vi dig derfor her tre løbestile, der hitter lige nu, og hvor der er masser af fokus på, at det skal være sjovt og anderledes – mens du opnår resultater, der kan fjerne de kager, vi alle holder så meget af, fra sidebenene, inden sommeren rammer. 

Det bliver allerede lidt sjovere at løbe, hvis man ikke er iklædt sin gamle, sure T-shirt og et par lodne joggingbukser. Så husk at iføre dig noget gear, der hjælper dig godt på vej. Tjek for eksempel ASICS' cool, nye kollektion fuseX ud, der både byder på flot, gennemtestet løbetøj og effektive løbesko, der er lækre og teknisk overlegne( Læs: Hjælper dig med at løbe!), når du kaster dig ud i de populære løb:

1. STRANDLØB
At løbe i sand kan udrette mirakler for din form, hvad end du vælger at have fokus på sprint, teknik eller interval – og så er det sjovt og virkelig pænt at kigge på havet og stranden, der bugter sig imens. Du træner både din kondition og styrke effektivt, når du skal kæmpe for hvert skridt. Sandet stjæler jo dine kræfter og tvinger dig til mere bevidst at trække foden fri af sandet og op under kroppen. Virkelig effektiv teknik, uden du overhovedet behøver tænke så meget over det. Løb med en veninde og grin lidt af hinanden – for man kan altså godt se lidt sjov ud, mens man har det sjovt!

2. CHI OG POSE
Begge disse løbbeteknikker lyder temmelig meget ikke som løb, men nærmere som former for selfies. Men de går ud på at læne dig let fremad, mens du løber, fordi det får dig nemmere fremad. Det er nemlig svært at holde tempoet nede, når din krop læner sig frem over balancepunktet – og så giver de ifølge flere eksperter færre skader, fordi det ikke belaster dine knæ så meget. Husk, at sætte fødderne i jorden under kroppen og ikke foran, som hvis du løber 'normalt'. Hvis du løber chi, skal du løfte fødderne op fra jorden og lande på midt- eller forfod – og løber du pose, skal du trække fødderne aktivt op, når du løber, og gå efter en decideret forfodslanding. Vælg chi, hvis du gerne vil tage udgangspunkt i en mere spirituel tilgang til løb og styring af energier med udgangspunkt i tai chi. Vælg pose, hvis du bare vil have fokus på målrettet teknik – eller hvis du synes, det lyder sejere at sige, du løber 'pose', fordi du kommer til at tænke på Madonnas 'Vogue'.

ASICS fuzeX, 1.100 kr. Løbeskoen, der henvender sig til dig, den unge, cool løber, og som har den alsidighed og det design, som din generation kræver. En ny feature i fuzeX-skoene er fx den superlette mellemsål, fuzeGEL, der absorberer stød ved landing og giver et ekstra godt afsæt. 

3. OP AD BAKKE 
Hvis du er typen, der keder dig lidt ved de samme lange ture, er det helt perfekt at løbe intensiv bakketræning – det kan ovenikøbet forebygge skader. Du styrker nemlig de muskler, vi normalt får skader i, når du løber op ad bakke. For eksempel får du stærkere quadriceps, glutes og calves. Du får samtidig en stærkere overkrop, fordi du også pumper med armene – og en styrket core, fordi du bruger de muskler, når du skal holde igen med tempoet ned af bakke. Løb for eksempel lynhurtigt op og i normalt tempo ned og gentag i ca. tyve minutter. Det er vildt sjovt og føles lidt som at bvære barn igen – især hvis man konkurrerer mod en god veninde. Så kan det ovenikøbet tilføje et grineflip, der giver lidt ekstra til mavemusklerne.