En kvinde træner i træningscenteret
Husker du at vaske hænder før træning? © Getty Images

5 vigtige tips til at undgå de værste bakteriefælder i træningscenteret

Det er ikke kun dig selv, som skal i bad efter træning

14. januar 2019 af Freyja S. Anderberg

Træningscentrene bugner med træningsglade mennesker, og det betyder mange svedende kroppe samlet på ét sted. Det er desværre bare ikke alle centrene, der er lige gode til at få gjort hovedrent, og derfor bliver træningscentrene hurtigt et slaraffenland for bakterier. Der er faktisk flere hold i fitnesscenteret, der er mere bakteriefyldte end et toiletsæde.

Sådan undgår du de værste bakteriefælder:

Heldigvis er der flere ting, du selv kan gøre for at undgå de allerværste bakteriefælder. For med de her fem nemme tips kan du selv slippe af med de fleste af bakterierne, så du undgår at blive syg – hvilket jo er noget af det sidste, vi ønsker at blive i træningscenteret. 

1. Medbring din egen træningsmåtte

De træningsmåtter, der er i træningscenteret, bliver brugt af mange, og det er derfor svært at undgå, at der kommer både sved og bakterier på – og det er nok de færreste, der afspritter måtten før og efter brug. 

2. Rengør din træningstaske med jævne mellemrum

Også din træningstaske samler på bakterier – for det er jo blandt andet heri, du opbevarer dine svedige træningssko og din vandflaske. Og vær ærlig, den får du ikke rengjort så ofte, vel? Det gør vi i hvert fald ikke. Så husk lige at få den vasket en gang imellem. 

en kvinde drikker vand i træningscenteret
Din taske og drikkeflaske er fyldt med de bakterier, du kommer i kontakt med til træning. © Getty Images

3. Brug håndsprit på maskinerne før og efter brug

Når nu du har hørt om de mange bakterier i træningscenteret, så kan du næsten selv gætte hvor de fleste bakterier sandsynligvis befinder sig...

4. Vask dine hænder både før og efter træning

Hvis du husker at vaske hænder inden træning, så bidrager du ikke selv så mange bakterier (og tænk lige hvis alle huskede det). Og så er det supervigtigt, at du også husker at vaske hænder umiddelbart efter træning, så du ikke tager nogle med dig hjem. 

5. Undgå at røre dig selv i ansigtet

Alle de bakterier, der befinder sig i træningscenteret, skulle jo nødigt op i dit ansigt, vel? Vi ville i hvert fald heller ikke lægge ansigtet på toiletsædet...

Vil du ikke risikere at gå glip af sundhedstips? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori