Gør træningen nemmere med sundheds-apps
Gør træningen nemmere med sundheds-apps© Getty Images

8 apps, der gør det nemmere at være sund

Det er nu lidt sjovere at løbe, når du skal flygte fra zombier!

9. januar 2020 af Redaktionen, Amalie Remmer Kildebro

Det kan til tider være svært at tage sig sammen til en tur i fitnesscentret eller kun at spise ét stykke kage (sååå svært!), men du kan sagtens gøre det lidt nemmere for dig selv ved hjælp af noget, du alligevel hele tiden har i hånden – din telefon.

Vi har fundet otte cool apps, der hjælper dig med at være lidt sundere i hverdagen, uanset om du prøver at tage dig sammen til at komme i gang med træningen eller blot skal mindes om at drikke mere vand i løbet af dagen.

7 Minute Workout appen får træningen hurtigt overstået
© iTunes

1. 7 Minute Workout

Hvis du har lidt svært ved at komme ud ad døren til træningscentret, så kan du prøve 7 Minute Workout. 

Som navnet indikerer, tager træningsprogrammet kun syv minutter (ja tak!), hvor du får gang i hele kroppen. Du har sikkert syv minutter om dagen, der sagtens kunne bruges mere effektivt –  og så hjælper det bestemt også på den dårlige samvittighed at få trænet.

Pris: Gratis

Findes til både iPhone og Android

Med Zombie appen skal du løbe hurtigt væk fra zombier
© iTunes

2. Zombies, Run!

Hvis du finder det utrolig kedeligt at komme ud og løbe, så er denne app lige noget for dig! 

Zombies, run!-appen gør løbe-, jogging- eller gåturen meget mere sjov. Nu skal du nemlig løbe væk fra zombier – du kan høre zombierne indhente dig bagfra, og lige pludselig er der en stemme, der siger “Zombies, run!”. Hvis zombier ikke kan få dig til at løbe, hvem kan så? 

Pris: Gratis

Findes til både iPhone og Android

Med Yoga for Beginners kan du hurtigt få styr på dine yogastillinger og blive mere smidig
© iTunes

3. Yoga for Beginners 

Vil du finde ud af, om yoga er noget for dig? Eller er du bare nybegynder? Så er denne yoga-app for begyndere måske noget for dig. 

Appen indeholder uendelige mængder af yogaprogrammer tilpasset begyndere, dog med forskellige sværhedsgrader – så alle kan være med. Der er videomateriale til hver stilling, som viser dig, hvordan de udføres samt en klar instruktør-stemme som guider dig og husker dig på at trække vejret helt nede i maven. Med appen kan du dyrke yoga hvor som helst – det er bare at springe ud i det! 

Pris: Gratis

Findes til både iPhone og Android

Få styr på kost og kalorier med Lifesum
© iTunes

4. Lifesum

Lifesum er fantastisk, hvis du gerne vil have et bedre overblik over, hvad du indtager af kalorier, fedt, sukker og protein i løbet af dagen; appen er nem at bruge, og den indeholder alt, hvad du kan have brug for. 

Der er programmer til forskellige diæter, sunde opskrifter og den kan holde styr på dine tabte kilo og centimeter. Og det bedste? Appen har en stregkodescanner til madvarerne, så det eneste, du skal taste ind, er gram – nemt! 

Pris: Gratis

Findes til både iPhone og Android

HabitMinder hjælper dig med at få sunde vaner
© iTunes

5. HabitMinder

Kunne du godt tænke dig at danne nogle sundere vaner? Dette er HabitMinder-appen perfekt til at hjælpe dig med. 

I appen kan du selv vælge, hvilke vaner du vil fokusere på: meditation, gåture, drikke mere vand eller ringe til en veninde oftere – der er et hav at vælge i mellem, og hvis dette ikke er nok, kan du lave dine egne. Appen minder dig om, at du skal huske vanerne, og når dagen er omme kan kan du se, hvor mange du har nået. 

Pris: Gratis

Findes til både iPhone og Android

Få brugt kroppen på kontoret med Stand Up!
© iTunes

6. Stand up!

I løbet af en lang arbejdsdag på kontoret, er det sikkert ret begrænset, hvor meget du husker at stå op eller gå en lille tur rundt om blokken, og det kan mærkes i kroppen. Stand Up! hjælper dig med at huske det med små remindere, så du får bevæget dig lidt mere i løbet af dagen – og får masser er frisk energi.

Pris: Gratis

Findes kun til iPhone – har du Android, kan du prøve Break Reminder

Meditations-appen Calm hjælper dig med at afstresse og blive gladere i hverdagen
© iTunes

7. Calm

Hvis du mangler lidt ro i krop og sind, så prøv Calm

Calm er en mindfulness- og meditations-app, som indeholder meditationsprogrammer af varierende længde, så selv om du kun har tre minutter, har appen helt sikkert et program til dig. Formålet er at afhjælpe angst og stress samt at forbedre din søvn, dit selvværd og gøre dig gladere i hverdagen. 

Pris: Gratis

Findes til både iPhone og Android

Bliv bedre til at drikke vand i løbet af dagen med Daily Water-appen
© iTunes

8. Daily Water

Det kan til tider være svært at huske at indtage nok vand, selv om vand er vigtigt for dit velvære. Det kan heldigvis løses utroligt nemt med Daily Water-appen, der fortæller dig, hvornår og hvor meget vand du skal nå at drikke.

Pris: Gratis

Findes til både iPhone og Android

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori