Kvinde bader i fitness
Det er en rigtig god idé at snuppe et bad lige efter træning.© Getty Images

Behøver du at gå i bad efter træning, hvis du ikke lugter?

En hudterapeut giver dig svaret

6. februar 2022 af Rie Louise Kirkebjerg

Lad os lige være ærlige. Når vi tropper op til holdtræning, tager i fitnesscenteret eller løber en tur, er det ikke hver gang, at vi giver den lige så meget gas, som vi plejer. Det betyder, at vi sommetider godt kan komme hjem fra en træning og faktisk IKKE lugte, som var vi sengetøj på en 14-årigs drengs teenageseng.

Har du (også) tænkt, at hvis du alligevel ikke lugtede af sved efter en træning, så kunne du godt undlade at hoppe i bad? Vi har talt med hudterapeut Tina Lykkegaard om, hvad det gør ved kroppen at droppe badet efter at have svedt. 

Planken i holdsal
Selvom du ikke lugter af sved, er det en god idé at vaske affaldsstofferne væk.© Getty Images

Bad gerne lige efter træning

Sved indeholder en masse affaldsstoffer, som kroppen rigtig gerne vil af med. Tina fortæller, at det er vigtigt at få vasket huden ren for sved, da disse affaldsstoffer nødigt skulle trænge ind i huden igen. 

“Efter træning er det måske det vigtigste tidspunkt at rense huden med en mild rens og derefter komme en let creme eller olie i ansigtet,” fortæller Tina.

Du kan godt vente med at bade, men det er klart bedst at hoppe i bad med det samme på grund af de mange affaldsstoffer i sveden. Hvis valget står mellem at snuppe en træning, få svedt affaldsstoffer ud og ikke have tid til et bad – eller slet ikke at træne – kan du dog sagtens gøre dette, for det er utrolig sundt for huden at svede. Sved er nemlig kilden til ungdom, fastslår hudterapeuten. 

Undgå sorte hudorme

Hvis du efter træning ikke tager et bad og i stedet lægger lidt ekstra makeup på huden, fordi du skal videre og mødes med en veninde, kan det sætte sig i hudens porer, og det giver dig sorte hudorme. Hvis du lægger makeup efter en træning – uden at have vasket dig – kan det også give dig små knopper, fordi din makeup irriterer huden. Læs mere om, hvad der sker med huden, når du træner med makeup, her.

Vil du ikke risikere at gå glip af sundhedstips? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.