Kvinde der ligger på sofaen
© iStock

Bevæger du dig for lidt? Så kan det faktisk ændre din personlighed

Kender du en, som har et lidt for nært forhold til sin sofa?

9. juni 2018 af Simone Overgaard Aaberg

Sidder du liiidt for ofte solidt plantet i sofaen flere timer i streg? Så skal du ikke blive overrasket, hvis du en dag får en kommentar fra dine nærmeste, der undrer sig over, hvorfor du har ændret dig.

En ny undersøgelse fra Journal of Research in Personality viser nemlig, at hvis du ikke bevæger dig regelmæssigt, så er der stor chance for, at du med årene vil ændre din personlighed (og ikke på den gode måde).

Du kan blive ubehagelig at være sammen med

Det kan nogle gange være kedeligt at være sammen med en, der aldrig vil lave andet end at sidde og stene tv dagen lang. Men det kan faktisk også gå hen og blive direkte ubehageligt. Undersøgelsen viser, at når du er for lidt aktiv, kan det ændre de såkaldte behaglige personlighedstræk – som hvor venlig, varm og betænksom du er. 

Hvis du ikke bare en gang imellem rejser dig fra sofaen, kan det også gøre dig mere langt mindre samvittighedsfuld – hvilket betyder, at du kan blive mere tilbøjelig til at droppe en forlæsning eller melde dig syg på arbejdet. 

Rengøring, dans eller gåtur – det er op til dig 

Der er ingen, der siger, at du skal ud at løbe et halvmaraton, men blot at du vil have gavn af at sætte fødderne på jorden og bevæge dem lidt frem og tilbage (og nej, ikke imens du sidder i sofaen). Bare det at gøre rent i hytten – eller svinge hofterne til et godt nummer – gør godt for både krop og personlighed. 

Du gør altså ikke kun dig selv en tjeneste ved at holde dig aktiv, men også dine omgivelser – ingen gider jo være sammen med en grumpy og ikke-rar person. Så tag fat i din veninde, gå en tur og nyd hinandens selskab – det vil være godt for jer begge.  

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori